Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

De 5 meest spectaculaire reisfilms!

Laatste update: 3 augustus 2022  ◦  21 januari 2020 door Foto van Myrthe Myrthe  ◦  4 minutes leestijd
Werken in het buitenland

"Reizen, zo veel en zo ver mogelijk!" Dit was de gedachte van de personen in de reisfilms die we hieronder hebben uitgelicht. Laat je meesleuren in alle verschillende verhalen van mensen die zichzelf opnieuw ontdekken tijdens hun reizen. Twee waarschuwingen: deze blog bevat spoilers en ultieme neigingen om naar het buitenland te vertrekken!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

1. Wild 

Misschien wel één van de meest inspirerende reisfilms die er bestaat: Wild. De film is gebaseerd op het boek van Cheryl Strayed en is een waargebeurd verhaal. Het gaat over een jonge vrouw, Cheryl, die besluit om als vorm van therapie de Pacific Crest Trail te gaan lopen. Ze deed dit vanwege haar scheiding en het overlijden van haar moeder. Een manier om zichzelf weer opnieuw te vinden. De Pacific Crest Trail is een pad van meer dan 4000 kilometer en loopt door bergachtige gebieden langs de Amerikaanse westkust. Vanaf de grens met Mexico tot helemaal naar de grens met Canada! Ze loopt niet de gehele tocht, maar toch bijna 2000 kilometer. Reese Witherspoon neemt in de film de rol van Cheryl aan en dit doet ze vol overtuiging! Naast de prachtige beelden van het landschap zie je ook een vrouw die vanaf de bodem helemaal op eigen houtje zichzelf weer terug vindt.

2. Tracks 

Deze indrukwekkende film vertelt het verhaal van Alice Springs die in 1977 dwars door Australië naar de Indische Oceaan liep. Dit was een reis van wel 2700 kilometer! Ook deze film is gebaseerd op een boek en waargebeurd verhaal. Ze maakte de wandeling met haar hond en met vier dromedarissen, omdat ze geen behoefte had aan menselijk gezelschap. Het enige contact wat ze heeft is dat met fotograaf Rick Smolan. Die voor National Geographic haar reis heeft vastgelegd op camera. Negen maanden lang trok ze door de Australische woestijn en stond ze bekend als de ‘camel lady’. De film is vertoond op verschillende filmfestivals, onder andere in Londen, Dubai en Sydney.

3. Seven years in Tibet 

Seven years in Tibet is een prachtige reisfilm over de Oostenrijkse Heinrich Harrer, gespeeld door Brad Pitt, die in 1939 besluit te gaan bergbeklimmen in de Himalaya. Eenmaal aangekomen gaat Heinrich met 6 andere mannen de berg Nanga Parbat beklimmen. Als ze terugkeren worden ze gearresteerd en naar een krijgsgevangenkamp gestuurd. Hij durft alleen niet terug te keren naar Oostenrijk vanwege de oorlog. Na een hoop trammelant belandt hij samen met een vriend uiteindelijk in Tibet, waar hij innerlijke rust wil vinden. Hij ontmoet hier Dalai Lama, met wie hij een bijzondere vriendschap opbouwt. Ook deze film is gebaseerd op een autobiografisch boek! 

4. Into the wild 

Chris McCandless, gespeeld door Emile Hirsch, is slim en dankzij zijn rijke ouders zal hij zich nooit zorgen hoeven maken over zijn toekomst. Harvard ligt op hem te wachten maar toch wil hij graag wat anders. In de film vertrekt hij naar Alaska, waar hij een flinke reis wil maken. Hij geeft al zijn spaargeld weg en trekt vervolgens zonder geld en met enkel een rugzak rond. Chris wil graag de wereld beleven zoals die volgens hem in elkaar hoort te steken. Gedurende zijn reis ontmoet hij allerlei bijzondere mensen met wie hij bijzondere banden opbouwt. Hij wil weer helemaal tot zichzelf komen in de natuur van Alaska. Waar het een ontzettend avontuurlijke film is, is het in diezelfde mate ontzettend tragisch. De film is onder andere genomineerd voor twee Oscars! 

5. The motorcycle diaries 

Een echte roadmovie: The motorcycle diaries gaat over een student geneeskunde (Ernesto Guevara) en een biochemicus (Alberto Granado) van beiden in de 20. Ze gaan samen op motorreis van Buenos Aires naar Venezuela om daar de verjaardag van Alberto te vieren. Ze trekken hierbij door de Andes en de Atacama woestijn. Gedurende hun reis komen ze in aanraking met arbeiders, zieken en armen. Hierbij realiseren de mannen zich hoe goed ze het eigenlijk wel niet hebben wat er voor zorgt dat de manier waarop ze tegen het leven aankijken verandert. Waar Ernesto begint als een onwetende en jonge avonturier heeft hij zich aan het einde van de film ontwikkeld tot een politiek strijder. De film is op het filmfestival in Cannes genomineerd voor vier prijzen en ook nog genomineerd voor twee Oscars.

Our Planet 

Misschien geen film, maar een serie met een minstens zo belangrijke waarde. Verteld door David Attenborough laat Our Planet enerzijds zien hoe geweldig onze wereld is. Dit wordt gedaan aan de hand van adembenemende beelden van de prachtige natuur die onze planeet kent en de vele diersoorten die erop leven. Het laat de ijsvlaktes zien, de jungles, bossen, graslanden, rivieren, kustwateren en diepe zeeën. Anderzijds wordt er ook gewaarschuwd voor hoe wij omgaan met onze planeet. In elk deel word je meegenomen in de ingewikkelde wereld van de natuur die zich een weg naar buiten moet vechten om te kunnen overleven door de klimaatverandering. De serie laat zien hoe de ijsberen in gevaar zijn en hoe gehele koralen uitsterven door de opwarming van de aarde. Our Planet zet je aan het denken, op een goede manier. Het laat zien waarom het zo ontzettend belangrijk is dat we vechten voor onze planeet en alles wat erop leeft. 

De bovenstaande films zijn ontzettend inspirerend om een reis om de wereld te gaan maken maar hierbij moeten we wel altijd letten op de sporen die we achterlaten. Ben jij van plan om te gaan werken in het buitenland? Dan is dit een super goed idee en een ervaring die je nooit meer gaat vergeten. Maar wees bewust van je doen en laten en je effect op de planeet. Met Grenzelooswerk proberen wij ook ons steentje bij te dragen. Dit doen wij door middel van een samenwerking met One Tree Planted. Voor elke persoon die via ons met het vliegtuig vertrekt om te gaan werken in het buitenland, planten wij één boom. Voor meer informatie, bezoek One Tree Planted.


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in