Grenzeloze Kalender Augustus

2 augustus 2019 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  955 keer bekeken  ◦  5 minuten leestijd
Grenzeloze Kalender Augustus

Blijf op de hoogte van de leukste festivals, events en activiteiten van over de hele wereld voor in de maand augustus. De achtste Grenzeloze-kalender staat weer voor je klaar! Lees snel verder!

7 augustus - 12 augustus: Boomtown Festival in Engeland

Jaarlijks wordt in Winchester het Boomtown Festival gehouden. Dit zijn niet zomaar een paar stages verdeeld over een festivalterrein. Nee, nee, een complete stad wordt opgezet om vervolgens keihard te feesten op alternatieve en elektronische muziek. Voor je jaarlijkse portie Drum-‘n’bass moet je hier zijn! Elk deel van de festivalstad heeft haar eigen genre en architectuur. Een behoorlijke citytrip dus!

7 augustus - 13 augustus: Sziget in Hongarije

Net bijgekomen van het majestueuze Ballatonsound staat in Augustus Sziget te wachten in Hongarije. Midden in Boedapest op het ‘Obuda eiland wordt één van de grootste muziekfestivals van Europa georganiseerd. Sziget is ook voor Nederlanders the place to be in de zomer. Jaarlijks reizen er duizenden Nederlanders richting Boedapest om daar een week te feesten en te genieten. De dikste headliners zijn aanwezig. Denk hierbij aan Macklemore, Clean Bandit en de Foo Fighters. Dit jaar staan er zelfs tenminste vijf Nederlandse acts op het programma en het gaat elke dag met ongeveer 500.000 mensen tot tenminste 04.00 door!

8 augustus - 10 augustus: Way Out West Festival in Zweden

Sinds 2007 vindt ieder jaar het Way Out West Festival in de hippe Zweedse stad Göteborg plaats, in het grote Slottsskogen park. Het wordt gezien als één van de beste festivals in Zweden omdat het een multi-genre line-up heeft zoals hiphop, rock, pop, indie, dance, urban en electronic. Het festival heeft meerdere awards gewonnen doordat het een milieuvriendelijk en duurzaam festival is. Het festival is bijvoorbeeld volledig vegetarisch. Vegetarisch of niet-vegetarisch, iedereen is welkom op dit drukbezochte festival!

10 augustus: Internationale dag van de fotografie

Op deze dag wordt de invloed van foto’s op onze samenleving gevierd. Er is niets leukers dan je avonturen vast leggen op camera wanneer jij gaat werken in het buitenland. Of je nou graag foto’s maakt van de natuur, (wilde) dieren, gebouwen, monumenten, mensen, eten, of wat dan ook…. foto’s zijn tastbare herinneringen wat zelfs jaren later nog herinneringen kan oproepen! Natuurlijk is het ook altijd leuk om je foto’s te plaatsen op bijvoorbeeld Instagram, waar je ook veel Travel Instagram accounts kan vinden met de meest prachtige foto’s! #instatravel #travelling #travelphotography 

Dit bericht bekijken op Instagram

@nathan_ackley Nathan Ackley Paris, France

Een bericht gedeeld door C o m p a s s (@compass_) op

11 augustus - 18 augustus: Semana Grande in San Sebastian (Grand Week) in Spanje

Als je aan het werken in het buitenland bent in de buurt van San Sebastian, moet je eigenlijk de tijd nemen om naar de grote week van San Sebastian te gaan tussen 10 en 17 augustus! Honderden festiviteiten van concerten, paardenraces, piraten en feestjes op het water tot kermis voor de kinderen. De week wordt gestart met een kanonschot op de eerste dag van het feest om 19:00 uur. Gedurende de hele week vindt er een vuurwerk competitie plaats. Dit is een fantastisch schouwspel iedere dag weer! Een week vol feest!

15 augustus: Relaxation day

Op 15 augustus vindt de internationale relaxdag plaats. Ben je aan het werk in het buitenland, zoek dan dé manier om te relaxen! Ga picknicken in het park, chillen op het strand, of dobberen in het meer om de hoek. Deze dag is in het leven geroepen om bij te komen van alle drukte, dus laten we dat allemaal dan ook even doen. Heerlijk genieten en lichaam en geest opladen voor alle inspanningen.

22 augustus - 25 augustus: Creamfields in Engeland

Een awardwinnend festival dat vier dagen lang 70.000 mensen vermaakt! De grootste namen uit de dance music scene zijn aanwezig. Denk hierbij aan Martin Garrix, Tiësto, Chemical Brothers, Dimitri Vegas & Like Mike en Tchami. Het Creamfields Festival vindt elk jaar plaats in Daresbury, Engeland. Be there or be square!

25 augustus - 2 september: Burning Man Festival in Amerika

Crème de la crème van de festivals, want iedereen wil erbij zijn! Het is enorm exclusief want je moet worden ingeloot om een kaartje te mogen kopen. Aan de andere kant is het absoluut geen crème de la crème, want er is geen line-up, geen timetable en geen foodtruck of iets dergelijks. Iedereen komt met een camper en neemt zelfvoorziening mee. Telefonisch ben je afgesloten van de rest van de wereld en eten en water dien je voldoende mee te nemen voor het hele weekend en je deelt met hierin met z’n allen. Je geeft van tevoren aan of je een act of workshop wilt uitvoeren en dat komt dan in het programmaboekje. Het hele Burning Man festival draait om expressionisme van een ieder die er aanwezig is. Je maakt en beleeft het festival dus met elkaar! Een muziekact, kookcursus, artistieke show, of een jamsessie, het komt allemaal voorbij. Een weekendtour langs vrijheid en saamhorigheid waarin een ieder zichzelf kan uitdrukken zoals die wil!

28 augustus: La Tomatina Tomatenfestival in Spanje

Ieder jaar vindt op de laatste woensdag van de maand augustus het Tomatina Tomatenfestival plaats in het plekje Brunol, een klein plekje vlakbij Valencia. De naam verklapt het natuurlijk al, het festival heeft alles te maken met tomaten! Het is ooit begonnen in 1945 tijdens een parade waarbij een aantal jongens tijdens een vechtpartij een groente- en fruitstal plunderen en tomaten begonnen te gooien op elkaar. Het jaar daarna deden dezelfde jongens het weer, maar dan met hun van huis uitgenomen tomaten! Dit hielden ze jarenlang vol. De politie heeft de traditie een aantal jaren verboden maar uiteindelijk werd de traditie toch weer toegestaan. Wat het festival precies inhoudt? Om 11:00 uur rijden er vrachtwagens vol met tomaten de straten binnen. Zodra het startschot is gegeven mag iedereen een uur lang tomaten op alles en iedereen gooien. Om 12:00 uur zul je weer een schot horen en dan is iedereen verplicht te stoppen met gooien. Ben jij aanwezig bij dit toch bijzondere evenement? Zorg er dan voor dat je oude kleren aantrekt en eventueel een waterbestendige camera bij je hebt om het evenement toch vast te kunnen leggen!


Tradities in het buitenland Tradities Werken in het buitenland Wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures