Grenzeloze Kalender December

2 december 2019 door
Foto van Myrthe de Groot
Myrthe de Groot  ◦  1483 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
December Kalender Grenzelooswerk

De laatste Grenzeloze Kalender van 2019 alweer! Wat is het jaar toch snel gegaan! Vanaf 1 december beginnen bij de meeste mensen de kerstbelletjes al te rinkelen. En terecht! December is echt dé feestmaand van het jaar. Gezelligheid, familie en véél eten is waar het in deze twaalfde maand om draait. Ook zijn er in deze maand een hoop andere belangrijke dagen die lekker in het zonnetje worden gezet. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

2 en 3 december: Chichibu Night Festival in Japan

Slechts anderhalf uur van Tokio vandaan vind je het Chichibu Night Festival. Dit gezellige festival bestaat uit kleurrijke optochten met praalwagens die versierd zijn met lantaarns, wandtapijten en allerlei andere vrolijke versiersels! Deze worden begeleid door trommel- en fluitmuziek. Ook vind er een prachtige vuurwerkshow van bijna twee en een half uur plaats en staan de straten vol met heerlijk Japans eten. Wil je dit festival graag bezoeken? Wees dan wel op tijd met het bemachtigen van een plekje! Het is namelijk een erg bekend festival en trekt jaarlijks vele bezoekers.

5 december: Internationale Dag van de Vrijwilliger

Door de Verenigde Naties is 5 december uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrijwilliger. Deze is in 1986 in het leven geroepen en is ervoor om respect te tonen voor mensen die aan vrijwilligerswerk doen! Geen behoefte om op 5 december thuis pakjesavond vieren? Dan kun je op deze dag een ode brengen aan vrijwilligerswerk door bijvoorbeeld pakjes uit te delen aan gezinnen die het niet zo breed hebben of door goede doelen te steunen die zich inzetten voor het buitenland. Leuk alternatief! Vrijwilligerswerk in het buitenland is zo gek nog niet.

5-8 december: Lightfestival in Lyon, Frankrijk

Als je Lumière hoort denk je misschien, in eerste instantie, aan de kaars uit Belle en het Beest en dat is zo gek nog niet! “Fête des Lumières” betekent letterlijk het Festival van de Lichten. Dit festival zorgt in de winter in Frankrijk voor een vrolijk beeld van pure magie! Ga jij binnenkort werken in Frankrijk? Dan is dit festival een echte aanrader om te bezoeken! Overal waar je kijkt zijn er displays te vinden, zelfs op de gebouwen.. het vrolijkt de hele stad op. Er wordt gebruik gemaakt van lasers, video's maar ook vuurwerk kan bij dit lightfestival natuurlijk niet ontbreken! 

9-11 december: L'Escalade in Genève, Zwitserland 

Zin in een stukje geschiedenis tijdens het werken in Zwitserland? Breng dan een bezoekje aan Genève tussen 9 en 11 december! Hier vindt L’Escalade plaats, een festival toegewijd aan de verdediging van de Genevanen tegen de aanval van het leger van de Hertog van Savoye. Misschien denk je nu wel: sáááái, maar niets is minder waar! Tijdens het festival vinden er allerlei parades plaats en lopen mensen rond in kostuums. Ook is er sinds een poosje een hardlooprace aan de evenementen toegevoegd van L’Escalade! En natuurlijk kun je het hele weekend door heerlijk eten, ook niet geheel onbelangrijk! 

11 december: Internationale Dag van de Bergen 

Als je nog niet helemaal overtuigd bent om een baantje te zoeken in de bergen, dan na deze dag misschien wel. Op deze dag wordt er namelijk stilgestaan bij het feit dat bergen onmisbaar zijn in onze levens. In de bergen ''wonen'' allerlei dieren en planten, maar ook veel mensen! Helaas worden de bergen door klimaatverandering ernstig bedreigd en moeten we ons echt gaan realiseren dat bergen ontzettend belangrijk zijn. Deze dag is in het leven geroepen zodat we allemaal een stapje terugzetten en nadenken hoe we ons best kunnen doen om deze giganten te beschermen.

The mountains are calling and I must go.

15 december: Rise Festival in de Franse Alpen

Zin in een vet feest in de sneeuw? Vertrek naar Frankrijk en bezoek de Alpen! Halverwege december vind je hier namelijk het Rise Festival. Deze vindt plaats in het resort van Les Deux Alpes. Met 220 kilometer aan skipistes is plezier sowieso gegarandeerd! Het festival vindt plaats op meerde locaties, van grote outdoor stages tot aan geheime blokhutten. Overal klinkt muziek en zijn er vette activiteiten. Je kunt over de prachtige Alpen gaan paragliden of op een snowmobiel gaan rondcrossen. Check hieronder de aftermovie!

Rise Festival in de Franse Alpen!

25 en 26 december: Kerst!

Deze mocht natuurlijk niet missen in het lijstje. Het is alweer bijna zover! Je kunt de belletjes van de slee van de Kerstman al bijna horen. De radio stations draaien 24/7 kerstmuziek en de winkels gooien nog snel de laatste producten in de aanbieding! Je kunt ervoor kiezen om dit te vieren in de sneeuw in bijvoorbeeld Zwitserland of Oostenrijk. Maar ook in de warmere landen wordt er Kerst gevierd en dit is minstens zo leuk! Bang om de kerstsfeer te missen hoeft niet, ook in de warme landen houden ze hier rekening mee en is alles gezellig versierd. Op Curaçao wordt Kerst gevierd met uitgebreide vuurwerkshows en zijn er kerstmarkten waar je lekkernijen, cadeautjes en souvenirs kunt scoren! In Griekenland is het niet zo zeer gewoonte om een boom te versieren maar wel een boot. Griekenland is namelijk een volk wat van oudsher bestaat uit zeevaarders. Denk je er over na om voor de feestdagen te vertrekken naar het buitenland? In Lissabon wordt er een prachtige kans geboden!

31 december: Gelukkig Nieuwjaar!

Vuurwerk, oliebollen en de oudejaarsconference: dit omvat hoe het nieuwe jaar wordt gevierd in Nederland. Zin om de sleur te doorbreken? In het buitenland wordt er op allerlei andere manieren nieuwjaar gevierd. Denk eens aan Boedapest, waar een nieuwjaarsfestival van drie dagen georganiseerd wordt of aan Wenen waar je op oudejaarsdag van allerlei Weense concerten kunt genieten. Is dit nog te dichtbij? Ga dan voor Dubai! Deze stad verbreekt jaarlijks weer records met vette vuurwerkshows. En als we dan toch bezig zijn: Lissabon! Lekker genieten met een drankje op een sfeervol terras en om twaalf uur proosten op het nieuwe jaar met een heerlijk glas champagne!

31 december: Gelukkig Nieuwjaar!

Natuurlijk valt er in december nog véél meer te beleven. Hebben wij in bovenstaand lijstje iets heel belangrijks gemist? Laat het ons dan in de reacties weten.

Gerelateerde vacatures