Grenzeloze Kalender Juli

1 juli 2019 door
Foto van Simon Oppedijk
Simon Oppedijk  ◦  964 keer bekeken  ◦  5 minuten leestijd
Grenzeloze Kalender Juli

Blijf op de hoogte van de leukste festivals, events en activiteiten van over de hele wereld voor in de maand juli. De zevende Grenzeloze-kalender staat weer voor je klaar! Lees snel verder!

1 Juli: Komkommerdag

Iedereen gaat lekker op vakantie, is aan het genieten van het mooie weer en er is weinig nieuws het vermelden waard; de komkommertijd is weer aangebroken! Komkommer is niet alleen erg lekker, het is gezonder dan je misschien wel denkt. De groene vrucht bevat namelijk Vitamine B & C, vezels, eiwitten, kalium, calcium, fosfor, ijzer en vooral veel water. Maar een komkommer is goed voor veel meer dingen! In de beautysalon, op de verpakking van een maskertje of in de film ben je het vast al eens tegengekomen; de komkommerschijfjes op de ogen. Waarom is dat eigenlijk? Komkommers zitten bomvol goede stofjes zoals, mineralen, vitaminen en cafeïnezuur. In het kort komt het erop neer dat komkommer de huid voedt, en het cafeïnezuur zorgt ervoor dat er geen vocht wordt vastgehouden. Doei wallen!

-

5 Juli: Bikini dag

Het lijkt dit jaar een stralende bikinidag te gaan worden! Dus dames, trek je bikini uit de kast en laat het flaneren beginnen. Vooruitstrevend als wij zijn, gunnen we natuurlijk ook de mannen een fantastische dag in de mankini (pics or it didn’t happen). De dag is ontstaan door de presentatie van de eerste bikini op 5 juli in 1946. Toen was het nogal shocking dat er een niet volledig bedekkend badpak op de markt kwam. Tegenwoordig zijn alle verschillende vormpjes, kleurtjes en materialen beschikbaar. Dus trek je mooiste bikini uit de kast en zoek het water op! 

3-7 Juli: Balatonsound

Eén van de vetste festivals van Europa! De uitgaansregio van Hongarije, het Balatonmeer in Hongarije, is voor een week het decor van deze veel te vette ‘poolparty’. DJ Snake, Armin van Buuren, The Chainsmokers, Jess Glynne, Sean Paul en ga zo maar door… De line-up belooft alleen maar goeds! Vijf dagen achter elkaar genieten van verschillende bootfeestjes, strandfeesten, een cocktail terwijl je ligt te dobberen in het meer en natuurlijk de vetste beats. Maximaal genieten tijdens een mini-vakantie! Nog niet helemaal overtuigd? Check dan de aftermovie even! Wauw! 

11 Juli: Wereldbevolkingsdag 

Jaarlijks wordt op 11 juli de Wereldbevolkingsdag 'gevierd'. Op de betreffende dag wordt er aandacht gevestigd op de wereldwijde bevolkingsgroei van de mens. Anno 2019 wonen er zo'n 7,6 miljard mensen op aarde. Naar verwachting stijgt dit aantal naar ruim 8 miljard mensen in 2023. Waar meer mensen komen, wordt ook meer gereisd.

 

Wist je dat Scandinaviërs de meest reislustigste mensen op de wereld zijn? Zo reist een Fin gemiddeld meer dan zeven keer per jaar naar het buitenland, gevolgd door de Zweden en Noren die gemiddeld zes en vijf keer per jaar naar het buitenland reizen. Ook staat onze buurman Duitsland in de top-15 meest reislustigste landen ter wereld, op nummer 12. Wij, Nederland, volgen op de 16e plaats. Gemiddeld reizen wij bijna drie keer per jaar naar het buitenland. Echter, dit is wel veel meer dan voorgaande jaren. Natuurlijk kunnen wij beter dan dit. In het buitenland zijn erg veel mooie fenomenen te ontdekken. Als je nou op vakantie gaat in het buitenland of werken in het buitenland? Laten we met z'n allen Nederland in de top-15 zetten! Let's go.  

11-13 Juli: World Bodypainting Festival Oostenrijk

Het World Bodypainting Festival in Oostenrijk, de plek waar cultuur en muziek samensmelten. Tijdens dit excentrieke festival wordt bodypainting en het menselijke lichaam als kunstobject gevierd. Kunstenaars van over de hele wereld komen hier bijeen om de mooiste shows neer te zetten. Laat je onderdompelen in een week vol met kleur, vermaak, muziek, kunst en avontuur. Duik in een andere wereld gevuld met multiculturele kunst, uitgevoerd door 's werelds beste kunstenaars en artiesten.   

15 Juli: Arctic Sea Ice Day

Om een beetje bewustwording te creëren is de arctic sea ice day in het leven geroepen. Als we een beetje zuiniger zijn op onze mooie planeet, blijven er meer mooie plekken bewaard. Het poolzee gebied lijdt onder het smelten van de ijskappen en daarom wordt op deze dag opgeroepen om eens wat minder vlees te eten, om de thermostaat eens een graadje lager te draaien en om je apparaten los te koppelen als je ze niet gebruikt in plaats van de standby stand te gebruiken. Samen kunnen we de opwarming van de aarde nog enigszins tegengaan. Let’s do this! 

19-21 Juli & 26-28 Juli: Tomorrowland

Het wordt gezien als het beste dance festival ter wereld en niet zonder reden! Een fantastische line-up en 400.000 kaartjes die doorgaans binnen een uur na lancering van de verkoop verkocht zijn. Namen als Martin Garrix, Tiësto, Swedish House Maffia en David Guetta, zijn er maar een paar in de enorme lijst met wereldberoemde artiesten! Tegenwoordig wordt het festival twee weekenden achter elkaar gehouden. Kon je dit jaar geen kaartje bemachtigen? Ga dan volgend jaar gelijk klaar zitten achter je computer. Je wilt dit een keer meemaken; Kijk maar! 

19-21 Juli: Melt Festival Duitsland

Als festivalganger is het Duitse Melt Festival zeker een aanrader! Aan de oevers van het Gremminmeer vindt het festival plaats. Je begint jouw avond bij de Main Stage waar de dikste artiesten optreden, waaronder A$AP Rocky. Daarna vervolg jij je weg naar het strand waar een andere DJ de dikste techno hits staat te draaien. Vervolgens banjer je naar het bos waar een magistrale underground rave plaatsvindt. Dit is de plek waar de voetjes zeker van de grond gaan! Ben je toe aan een beetje rust? Don't worry, dan ga je naar de openluchtbioscoop die ook op het festivalterrein zit. Of wat dacht je van de botsauto's en voetbaltafels? Check hieronder de aftermovie van 2018! 

30 Juli: de dag van de vriendschap

Laten we hier met z'n allen even een minuut bij stil staan... Want wat is het toch fijn om een beste vriend(in) te hebben met wie je alles kan delen. Een persoon met wie je kan lachen, maar ook huilen. En als kers op de taart: met elkaar op reis gaan! Want wat is er nou leuker dan met je beste vriend(in) naar het buitenland te gaan, op vakantie of om te werken. Werken in het buitenland kan best spannend zijn, als je nou voor een paar weken naar het buitenland gaat of meerdere jaren. Wanneer jij met je beste vriend(in) op buitenlands avontuur gaat, is de drempel natuurlijk een stuk lager. Bovendien kun je samen de mooiste dingen beleven en herinneringen maken waar je later met een big smile op terug kunt kijken! 


Wonen in het buitenland Werken in het buitenland Inspiratie Tradities Tradities in het buitenland Buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures