Grenzeloze Kalender Maart

7 maart 2019 door
Foto van Simon Oppedijk
Simon Oppedijk  ◦  855 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Chicago River Green for St. Patrick's Day

Het is weer zover. De maand maart is van start gegaan en dat betekent dat het tijd is voor de derde Grenzeloze-kalender. Zo blijf jij altijd op de hoogte van alle festivals, events en activiteiten van over de hele wereld!

8 tot 11 maart: Moomba Waterfest

Moomba is het grootste gratis community festival van Australië. Tijdens dit festival is er een Moomba-parada, vuurwerk, carnaval, maar ook watersporten en skate-en BMX-wedstrijden. Voor ieder wat wils dus!

15 maart: Nationale pannenkoekendag

Op 15 maart is het nationale pannenkoekendag, feest! Dit is dé dag om je Nederlandse roots te laten zien en fanatiek pannenkoeken te gaan bakken! Ben je aan het werken in het buitenland? Dan is dit de kans om je internationale collega’s kennis te laten maken met dit mooie stukje Nederlandse cultuur.

17 maart: St. Patrick’s Day

Iers of niet, St. Patrick’s Day is een goed excuus om een biertje te drinken. Deze religieuze feestdag wordt over de hele wereld gevierd, met name waar er mensen van Ierse afkomst zijn. Maar de beste plek om St. Patrick’s Day te vieren is in Dublin. De hele stad kleurt dan groen en elke pub staat vol met enthousiaste bierdrinkers, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Maar Dublin is niet de enige stad die St. Patrick’s Day bijzonder viert: in Chicago gaan ze net een stapje verder. Ze verven in deze stad de Chicago River al meer dan 50 jaar groen, ter ere van St. Patrick’s Day.

18 maart: Arubadag

Arubadag is de dag dat de Arubanen in Nederland hun eigen “Dia di Himno y Bandera” (dag van het volkslied en de vlag) vieren. Op 18 maart wordt namelijk op Aruba gevierd dat het eiland haar eigen volkslied en vlag heeft.

21 maart: Holi

Het meest kleurrijke festival ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken van jouw internationale bucketlist! Het Hindu lentefeest van Holi wordt elk jaar gehouden in India en Nepal. “Het kleurenfestival” betekent de overwinning van goed over kwaad en de komst van de lente. Deelnemers "spelen" Holi door gekleurd poeder in de lucht te gooien en op elkaars gezichten te smeren, als een manier om liefde en respect te tonen en om verbroken relaties te herstellen. Dit betekent dat er geen deel van je lichaam meer kleurloos zal zijn!

Het kleurenfestival in India en Nepal.

26 maart: Dag van de Duitse taal

26 maart is de dag waarop scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje zetten. Dit jaar is het thema Duitstalige muziek. Dus zoek die Duitse playlist maar alvast op en jetzt geht’s los!

30 maart: Earth Hour

Op 30 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur is het Earth Hour waarbij wereldwijd het licht uit wordt gedaan. Dit wereldwijde signaal is belangrijk om de aandacht voor de klimaatverandering te behouden en verhogen. Waar jij ook bent op de wereld op dat moment, je kunt op deze manier laten zien dat jij onze prachtige aarde wilt beschermen.

31 maart: Zomertijd

31 Maart, de dag dat de klok een uur vooruitgaat. Dat wordt weer even wennen dus, maar dit betekent wel dat het ‘s avonds weer langer licht is. Wist je dat ongeveer 70 landen twee keer per jaar de klok verzetten? In de Europese Unie loop de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.

Relaxen op een tropisch eiland.

Nog meer geweldige tips en must-do's? Laat een reactie achter!


Tradities in het buitenland Tradities Wonen in het buitenland Werken in het buitenland Inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures