Zeker weten?

Werken Solliciteren

Onze sollicitatie tips

Laatste update: 5 september 2022  ◦  26 juni 2019 door Foto van Jildou Jildou  ◦  2 minutes leestijd
Daniela Recruitment tips

De eerste stap is gezet… Je hebt gesolliciteerd op een baan in het buitenland en binnenkort zal je worden benaderd voor een telefonisch sollicitatiegesprek. Hoe bereid je je hierop voor? Ga allereerst even na of jij jouw meest recente cv al hebt geüpload op je profiel. Staat deze er nog niet op? Dan kun je deze nog uploaden op je profiel, sturen via de website chat of sturen per mail naar de recruiter. Daarna kun je je alvast voorbereiden op het telefoontje, hieronder geven we je een aantal handige tips!

Je stem als visitekaartje

Dat het gesprek telefonisch is en niet face2face heeft zowel voor- als nadelen. Zo kun je geen indruk maken met je vrolijke glimlach, maar heeft de recruiter het ook niet door als je door de zenuwen een beetje zit te wiebelen op je stoel. Wanneer je op een van de vaste banen hebt gesolliciteerd is de kans groot dat je hierbij veel telefonisch contact met klanten en/of werkgevers zult hebben. Laat in de gesprekken tijdens de sollicitatieprocedure alvast zien dat je een ster bent in telefonisch communiceren. Helemaal wanneer je nog geen werkervaring hebt opgedaan in de klantenservice, behaal jij een grote plus als je kunt overbrengen dat je hier geschikt voor bent. En op deze manier kun je natuurlijk gebruik maken van je stem om een goede indruk achter te laten.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Je hebt de vacaturetekst goed doorgenomen en hebt misschien ook al wat blogs gelezen over het werken op de plaats van bestemming. Misschien zijn er nog onduidelijkheden waarover je graag meer wilt weten. Schrijf dit soort vragen alvast op zodat je die aan de telefoon kunt stellen. Zo heb je niet alleen meer informatie, maar kom je ook goed voorbereid en gemotiveerd over!

-

Telefoontje gemist

Het kan natuurlijk gebeuren dat je het telefoontje van ons mist. Zorg ervoor dat je een professionele voicemail hebt waarop de recruiter eventueel een bericht kan achterlaten. 
Wij hebben waarschijnlijk een voicemailbericht, e-mail of whatsappje voor je achtergelaten om een afspraak met je in te plannen. Reageer hier zo snel mogelijk op om het proces soepel te laten verlopen en te laten zien dat je gemotiveerd bent! Ook als je wel kunt opnemen, maar het eigenlijk niet zo handig is om het gesprek te voeren, omdat je op je werk zit, in een volle tram staat of net op het punt staat de deur uit te gaan, kun je dit gerust aangeven en een nieuwe afspraak plannen. Bellen in een lawaaierige omgeving of je gesprek moeten afraffelen is natuurlijk voor beide partijen niet prettig.

Onderhoud het contact

Wanneer je je eerste gesprek hebt gehad is het goed om contact te onderhouden met de recruiter. Op deze manier kun je ook gemakkelijk om hulp vragen verderop in het proces wanneer je bijvoorbeeld vragen hebt over de verdere gang van zaken of je moeilijkheden ondervindt in het contact met het bedrijf in het buitenland. Je kunt ons altijd via mail of Whatsapp bereiken zodat we je kunnen assisteren. Zelfs al ben je al aan je buitenlandse avontuur begonnen, wij vinden het altijd super leuk wanneer je ons op de hoogte houdt en je ervaringen met ons deelt!

Hebben onze tips jou geholpen? Laat het ons weten in de reacties.


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in