Een taalcursus volgen in het prachtige Valencia

4 maart 2019 door
Foto van Lilly Bloemberg
Lilly Bloemberg  ◦  3896 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Taalcursus volgen in Valencia!

Hoi! Ik ben Lilly, 21 jaar oud. Tijdens mijn huidige studie International Business and Languages leer ik zowel de Franse als de Spaanse taal. Ik vind het ontzettend leuk om talen te leren, ook al kost het soms veel tijd en energie.

Het leren van de Franse en Spaanse taal

Tijdens mijn huidige studie International Business and Languages leer ik zowel de Franse als de Spaanse taal. Ik vind het ontzettend leuk om talen te leren, ook al kost het soms veel tijd en energie. Omdat ik de Franse taal al sinds de middelbare school leer, beheers ik de taal al redelijk goed. Met het leren van de Spaanse taal ben ik pas begonnen in het eerste jaar van mijn hbo-studie. Na een half jaar in Frankrijk te hebben gestudeerd in het derde jaar van mijn studie, merkte ik dat mijn niveau Spaans flink was gedaald. Omdat ik wist dat ik in mijn laatste jaar van mijn studie op hoog niveau Spaans moest kunnen spreken, wilde ik gaan werken in het buitenland of een taalcursus doen. Ik heb gekozen voor een taalcursus om mijn kennis van de Spaanse zo snel mogelijk te kunnen verbeteren.Vervolgens heb ik mij ingeschreven bij een talenschool in Valencia voor een taalcursus in de zomervakantie. Dit was voor mij de eerste keer dat ik alleen naar het buitenland zou gaan. Daarom vond ik het best wel spannend. Ik heb ervoor gekozen om in een studentenflat te verblijven zodat ik in ieder geval met leeftijdsgenoten zou gaan wonen. Op de dag dat ik aan kwam op mijn nieuwe, tijdelijke woonplek, leerde ik al snel mijn huisgenoten kennen. Ook op mijn eerste dag op school werd ik goed ontvangen. De meeste andere studenten kwamen ook alleen. Daardoor staat iedereen open voor nieuwe contacten en maak je snel nieuwe vrienden. Met veel van deze vrienden heb ik nog steeds contact. Mijn leukste ervaringen zijn dan ook de dagjes op het strand en uitstapjes naar mooie plekjes buiten Valencia. Valencia is een prachtige stad met de typische Spaanse straatjes, heerlijk eten en de temperatuur is bijna het hele jaar door top.

Catedral de Santa María de Valencia
Catedral de Santa María de Valencia

De lessen op de talenschool waren leuk en leerzaam. Ik kende al de basis van de Spaanse taal waardoor het makkelijk was om dit uit te breiden. Het fijnste op de school was dat elke docent alleen maar Spaans mocht spreken. Daardoor kon ik zelf eigenlijk niks anders dan ook Spaans spreken, je kon namelijk geen vragen stellen in het Engels. Dit is, naar mijn mening, de beste manier om een taal te leren; door het gewoon te doen!

Ik merkte al gauw dat ik in persoonlijk opzicht ook gegroeid ben. Omdat je alleen reist, is het belangrijk dat je jezelf open opstelt. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten. Aan het begin van mijn reis vond ik het dan ook lastig dat ik alleen was maar ik merkte al snel dat iedereen op school in hetzelfde ‘schuitje’ zat. Daardoor kan een simpele groet al tot een vriendschap leiden. Ook merkte ik dat ik door meer Spaans durven te spreken, heel snel de taal leerde. Tenslotte is studeren of werken in het buitenland wel de leukste manier om een taal goed te leren. Zowel op school als tijdens de dagelijkse dingen zoals boodschappen doen, bestellen bij een restaurant of een drankje halen bij de bar; mensen waarderen het alleen maar als je het probeert. Als het een eerste keer goed gaat en mensen kunnen je verstaan, durf je de volgende keer nog beter de taal te spreken. Het is een hele leuke manier om een taal te leren in een land waar de taal zelf gesproken wordt, veel leuker dan vanuit de schoolbanken in Nederland. Spreken hoge temperaturen, typisch Spaans eten en goede uitgaansgelegenheden jou aan? Ga dan reizen of werken in Valencia!

-

Werken in het buitenland Wonen in het buitenland Spanje Frankrijk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures