Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Ervaringen Studeren

Surf, eat, sleep, repeat

3 juni 2016 door
Foto van Inge van Keulen
Inge van Keulen  ◦  5223 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd

Je zult er veel mooie memories en avonturen beleven en zult zeker een stuk relaxter & met “no worries” terug komen. Als je überhaupt terug komt.....

Je dag beginnen met een beachrun bij zonsopgang, een paar golfjes pakken voordat het werktijd is, na het werk een picknick bij zonsondergang met vrienden en in het weekend roadtrippen naar de fijnste stranden en opzoek naar de mooiste uitzichten. Dat is het leven in Sydney. Het leven waar ik verliefd op ben geworden.
Ik ben Inge van Keulen, 22 jaar, Small Business and Retail Management studente en sinds 26 januari 2016 inwoonster van Sydney. De bedoeling was voor een half jaar, maar dat plan is al van de baan, omdat het leven hier te lekker is om te verlaten. De reden dat ik naar deze surfstad ben verhuisd is mijn afstudeerstage. En hoe kan het ook anders dat ik stage bij een surfbedrijf loop, genaamd Surf Camp Australia, waar ik een Marketing, Sales en Customer Service stagiaire ben. Klinkt saai, maar het is verre van dat. Ik ontmoet heel veel mensen (lees, backpackers en studenten) doordat we samen werken met veel universiteiten, talenscholen en hostels. Op deze manier bezoeken we wekelijks scholen en hostels ter promotie en joinen we verschillende activiteiten die zij organiseren, denk aan barbeques, citywalks en boattrips. Ja echt, een boattrip met bbq door de Sydney Harbour kan een doodnormale werkdag voor mij zijn. Mij hoor je niet klagen! Terwijl ik ‘druk’ (“no worries mate”) aan het stage lopen was, ben ik ondertussen verliefd geworden op deze surfstad en het heerlijke leven dat het je biedt. Maar dat is niet zo moeilijk en te doen met two fingers in the nose.
Beach.
Het strand staat centraal in het Sydney leven, wat niet heel gek is als je nagaat dat deze stad maar liefst meer dan 100 stranden telt. Ik begin dan ook geen dag zonder een bezoek te brengen aan het strand. De eerste maanden was het wereldberoemde strand Bondi Beach m’n achtertuin en sinds twee maanden is het minder bekende maar eigenlijk veel leukere strand van Manly mijn thuisbasis. Door het geluid van de golven dat ik vanaf mijn bed kan horen kan ik ’s ochtends niet wachten om naar het strand te gaan. Zonsopgang kijken, beachrun, surfen of gewoon een boekje lezen, het is de perfecte start van je dag. En daar denken bijna alle Sydney’ers zo over. Het is hier op het strand van Manly serieus drukker om half 6 ’s ochtends dan om 12 uur ’s middags. De mensen hier zijn heuze strandmensen en ware sportievelingen.
Surf. Surf, eat, sleep, repeat. Dat is wat de gemiddelde Sydney’er doet. En oja, even werken of naar school tussendoor. Je struikelt hier dus over de typische surferdudes met surfboards onder hun arm, maar ook veel meiden zijn echte surfchicks. Een doodnormaal beeld in de ochtend: jochies die met hun surfboards uit de zee rennen, achter hun ouders’ auto hun wetsuit voor hun schooluniform verruilen en al rennend de schoolbus proberen te halen. Ugh, ik wou dat ik vroeger ook zo m’n dagen kon beginnen.
Picknick & bbq.
Als er niet wordt gesurfd na een werk- of studiedagje, dan staat een picknick of bbq 9 van de 10 keer op de planning, want daar houden Aussies nou eenmaal van. Sydney biedt hier ook genoeg mogelijkheden voor. Op bijna elk strand zijn permanente bbq’s aanwezig waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. Bring your own food and drinks en je hebt gegarandeerd een heerlijk avondje. Picknicken gebeurd de hele dag door, maar mijn favoriete tijdstip is toch echt wel bij zonsondergang. Zo staat een picknick-bij-zonsondergang-na-het-werk-met-vrienden gemiddeld 2 á 3x in de week op m’n planning. Je begrijpt m’n Instagram staat dan ook vol met skyporn foto’s....
Avontuur.
Sydney is zo groot als 1/3 van Nederland. Genoeg ruimte dus om op avontuur uit te gaan. Een hiking track in een national park, een coastal walk langs verschillende stranden, een bezoekje aan een waterval, alles is mogelijk. Nee, ik heb me hier nog nooit verveelt.
Roadtrip.
Backpacken Down Under in een camper van is een wel bekend beeld. aar denk niet dat alleen backpackers dat doen. Op bijna elke oprit staat wel een campervan, want Aussies houden ook van roadtrips in hun eigen land. En ja, met de surfboards achterin natuurlijk. Oh en vergeet je tent en kampeerspullen niet, want kamperen is hier bijna een sport.
No worries.
Cliché I know, maar je hoort het toch écht gemiddeld 20x per dag! “No worries mate.” En zo leven de Aussies ook. Alles gaat hier nét even een versnelling’kje lager en ze genieten hier met iets meer ‘teugen’ van het leven. Een les die mijn stagebegeleider mij op m’n eerste dag al leerde: “people in America & Europe live to work. Here in Australia, we work to live.” Ik ben er nu achter dat m’n wijze coach vies hard gelijk heeft!
Nou goed, het leven in Sydney is dus een echte aanrader. Australië is misschien niet around the corner, maar als je toch al in het vliegtuig zit..... Het is het zo ontzettend waard! Het land Down Under zal je veel goeds brengen, veel leren en je zult er veel mooie memories en avonturen beleven. Oh en je zult zeker een stuk relaxter & met “no worries” terug komen. Als je überhaupt terug komt.....
See ya mate!

Wat vind je van deze blog?

Afstudeerstage bij een surfschool in Sydney, Australië! Australië Overig

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures