Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Madrid.. de stad naar mijn hart!

Laatste update: 2 augustus 2022  ◦  16 september 2020 door Foto van Else Else  ◦  2903 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
Studeren in Madrid

Al vanaf dat ik een klein meisje was, wist ik dat ik later in het buitenland wilde wonen. Hoe of wat dat wist ik nog niet, maar dat ik ooit zou gaan dat was zeker. 1 september 2019 was het dan zover. Om zeven uur's ochtends stapte ik op het vliegtuig naar Madrid om daar voor vijf maanden lang te studeren aan een Spaanse universiteit. Mega spannend, toen nog!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

First things first

De keuze om in Madrid te gaan studeren, had ik snel gemaakt. Ik ben al een paar keer in Spanje geweest, heb geproefd aan het Spaanse leven en dat smaakte zeker naar meer! De eerste dag in mijn nieuwe thuisstad verliep, tegen alle verwachtingen in, helemaal vlekkeloos. In de ochtend heb ik de sleutels opgehaald van mijn nieuwe huis, in de middag heb ik de stad verkend en in de avond heb ik drankjes gedronken met mijn nieuwe vrienden. Nu denk je misschien huh hoe heb je dat zo snel gedaan? In Nederland had ik mij al ingeschreven bij een organisatie die gevestigd zit in Madrid. Deze organisatie geeft een little kickstart voor het begin van je buitenland avontuur en brengt deze mensen ook met elkaar in contact. Erg fijn, al zeg ik het zelf, vooral als je in eentje gaat studeren in het buitenland en dit toch wat spannend vindt.

Studeren in Spanje

Voordat ik vertrok keek ik het meeste uit naar het ontdekken en leren kennen van andere culturen. Tijdens deze vijf maanden heb ik dan ook veel mensen leren kennen uit andere landen. Ik had een vriendengroep met mensen uit: Finland, VS, Duitsland, Frankrijk, België. Door deze hele mix van verschillende mensen leer je veel over elkaars cultuur, leefgewoonten en natuurlijk niet te vergeten al het verschillende eten. Een van de dingen die we namelijk veel deden tijdens het studeren in het buitenland was samen eten. Elke week kookte iemand anders voor de hele groep. Op deze manier kreeg ik veel verschillende gerechten voor mijn neus die ik nog nooit eerder had geproefd. Het samen eten zorgde er ook voor dat we als vrienden groep al snel heel hecht met elkaar werden.


Maar ondanks alle fantastische verhalen en gerechten van mijn vrienden blijft de Spaanse cultuur toch echt mijn favoriet. Madrid is dan ook de perfecte stad om deze cultuur te kunnen ervaren. Het mag dan misschien wel de grootste stad van Spanje zijn met ongeveer 6,5 miljoen inwoners, maar hier merk je niet veel van als je door de stad loopt. Ik voelde mij meteen thuis in deze wereldstad en het duurde dan ook niet lang totdat ik mij een echte Madrileen voelde.  

 

Een van de vele dingen waar ik heel snel aan kon wennen, waren de tijden waarop de Spanjaarden leven. In Nederland zijn we gewend om van 09:00 tot 21:00 uur te leven. In Madrid is dit heel anders. Hier begint de dag om 12:00 uur en eindigt je dag om 24:00 uur. Op zondag is het altijd extra druk op straat. Zondag wordt in Madrid nog altijd gezien als rustdag en dit betekent maar een ding voor de Spanjaarden en dat is familie en eten. Mijn favoriete bezigheid op de zondag was in de ochtend El rastro bezoeken en in de middag picknicken in Parque del Retiro. El rastro is de grootste vlooienmarkt van Madrid en is elke zondag van 09:00 tot 15:00 uur in de wijk La Latina. Elke week vond ik weer nieuwe souveniertjes. Het is bijna onmogelijk om hier niet iets nieuws tegen te komen haha. Parque del Retiro is een groot park midden in de stad. Ook vind je in het park verschillende bezienswaardigheden en restaurantjes. Met vriendinnen was ik vaak uren op zondag te vinden in het park. Er werd dan lekker gegeten, spelletjes gespeeld of genieten van het lekker weer en de sfeer in het park.

Show me more

Vanuit Madrid is het heel makkelijk om naar andere steden in Spanje, Portugal of Frankrijk te reizen. Dit komt doordat de stad heel centraal ligt ten opzichte van de andere steden. Zelf ben ik vanuit Madrid naar Valencia en Sevilla gegaan. Compleet anders dan Madrid, maar ook wederom twee prachtige steden en zeker het bezoeken waard als je gaat wonen in Spanje.  

 

Al vrij snel na mijn aankomst in Madrid ben ik een weekend naar Valencia geweest, want ik wilde nog even genieten van het mooie weer en het strand. 's Ochtends vroeg vertrok ik samen met twee vriendinnen met de bus naar Valencia. Deze trip was georganiseerd door een organisatie die korte tripjes naar steden in Spanje verzorgd. Ideaal voor als je niet precies weet wat je allemaal moet regelen voor een tripje naar een andere stad. Zo kun je lekker relaxed beginnen aan je mini-vakantie. Eenmaal aangekomen in Valencia hebben we eerst een middagje op het strand vertoeft en heb ik mijn eerste Agua de Valencia gedronken. Dit is een typisch Valenciaanse cocktail die eigenlijk alleen in Valencia wordt geserveerd. De tweede dag hebben we fietsen gehuurd om het centrum en de wijken van de stad te ontdekken. De fietsen hadden we gehuurd bij een Nederlands bedrijfje dat gevestigd zit in Valencia. Het bedrijf wordt gerund door twee enthousiaste meiden die ons ook leuke tips hebben geven voor eettentjes en bezienswaardigheden. 

 

Begin november ben ik een lang weekend naar Sevilla geweest. Dit is de perfecte tijd van het jaar om deze stad te bezoeken. In de herfst heeft de stad een aangename temperatuur rond de 20 graden. In tegenstelling tot de zomer, dan kunnen de temperaturen in Sevilla oplopen tot wel 45 graden. De architectuur in Sevilla zou ik omschrijven als Spaans gemixt met Marokkaanse invloeden. Zelf heb ik Plaza de España en het Real Alcazar bezocht en deze plekken raad ik dan ook zeker aan om te bezoeken als je de mogelijkheid hebt.

Wonen in Madrid

Party like there is no tomorrow

De feestjes in Madrid moet je zeker niet overslaan als je gaat wonen in Spanje, want feesten organiseren… dat kunnen die Spanjaarden wel! Het uitgaansleven in Madrid is heel gevarieerd. Voor elke dag van de week is er een andere club of café waar je heen kunt gaan. Mocht je dus elke dag van de week uit willen dan is Madrid de stad voor jou. Mijn favoriete avond is de vrijdagavond. Eerst heerlijke cocktails drinken en daarna de heupen losgooien in de club op Spaanse latin muziek, wat wil je nog meer! 


Mijn tijd in Madrid heeft mij niet alleen veel gebracht op het gebied van plezier en het ontdekken van de Spaanse cultuur, maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik een persoonlijke groei heb gemaakt. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het echt iedereen zou aanraden om te gaan studeren of werken in het buitenland. Ben je nu na dit verhaal helemaal enthousiast geworden over Madrid en wil je nog meer informatie kijk dan snel meer over wonen en werken in Madrid!


Wat vind je van deze blog?

ervaring Madrid

Reacties

BV
Bregje Verzuu Hi Else, mooi verhaal heb je hier geschreven! Mijn zoon wil graag 6 maanden studeren in Madrid. Mag ik vragen welke organisatie jou geholpen heeft met de ‘little kickstart’? Alvast bedankt!
Jv
Jasper van Marle Hola Else, ten eerste wil ik zeggen dat het een genot was om je verhaal te lezen het is zo positief en vermakelijk opgeschreven! Mijn vraag is wat is de naam van de organisatie die jou geholpen heeft met een 'little kickstart'? Ik hoor het graag. Alvast bedankt!
Celeste Nieuwendijk
Celeste van Yobbers Hi! Yobbers kan je altijd helpen met tips & tricks voor het wonen en werken in Madrid of andere plekken in het buitenland. Ons team heeft hier zelf veel ervaring mee en kan je via onze Community ook in contact brengen met avonturiers die hetzelfde avontuur aangaan. Mocht je daarnaast voor een werkgever aan de slag gaan in Madrid, kunnen zij jou ook altijd helpen. Zo sta je er niet alleen voor tijdens jouw kickstart in het buitenland! Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje. We helpen je graag verder!
SB
S.T.E.I.N. Breteler Hoi Else, Leuk dat je het als positief hebt ervaren. Wat is de naam van de organisatie die je benoemd in je verhaal die helpt bij een ''little kickstart''?

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in