Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Wat wil ik? Wat zal ik? Wat moet ik?

15 maart 2016 door Foto van Roy Roy  ◦  3 minutes leestijd

Aruba is een ‘second life’ voor mij geworden waar ik jaarlijks naar terugga voor, keer op keer, een nieuw onvergetelijk avontuur!

Wat wil ik, wat zal ik, wat moet ik?
Voor mijn verhaal wil ik jullie meenemen naar het voorjaar 2013. Op dat moment was ik 24 jaar en werd het weleens tijd om mijn hbo-studie Commerciële Economie af te ronden. De enige hindernissen die ik hiervoor nog moest nemen waren een stage en afstuderen. Dus ik kon binnen 1 jaar klaar zijn om mijn welverdiende vervolg stap te maken. Mij verder ontwikkelen in de grote mensen wereld! Prachtig en een heerlijke gedachte toch? Eindelijk mag je je vleugels gaan spreiden en de uitdagingen aan gaan. Nou niet voor Roy!
“ik studeer CE” was jaren mijn veilige antwoord op de wel bekende vraag “en wat doe jij?”. Maar dit antwoord was nu ineens niet meer voldoende voor al mijn gesprekspartners. Er kwamen vervolg reacties als: “Hey eeuwige student al bijna klaar?” of “Ooh, nog een jaartje, werd ook eens tijd niet? En, wat ga je daarna doen?”. Vragen die ik steevast met “weet ik niet, ik heb nog geen flauw idee.” beantwoordde.
Maar moet ik het dan al weten? Ik wist het niet. “Als je maar bezig blijft, komt het antwoord vanzelf”, zei mijn Moeder altijd. “Ja, dat is makkelijk gezegd. Dat zal allemaal wel maar zodra mijn vertrouwde sociale omgeving en onze maatschappij, keer op keer mij een gevoelsmatige druk oplegt begin ik juist alleen nog maar meer te twijfelen! “Wat wil ik, wat zal ik, wat moet ik?” Zelfs de vragen “wie ben ik?” en “komt HET antwoord wel?” tolden door mijn hoofd.
Je hebt het wel door, ik wist het allemaal niet. Wat ik wel wist is dat er stage gelopen moest worden EN dat ik hier weg moest! Weg van alle prikkels, meningen en vaste stramienen. Even me, myself and I. “Krijg toch allemaal de rambam! Dit is de kans”. En zo werd het besluit genomen en begon mijn Arubaanse avontuur. Even weg van alles, stage lopen en genieten van al het moois dat One Happy Island mij te bieden had. We will see what happens!
Ik kan nu wel ingaan op al het moois dat het eiland je kan bieden maar dat ga ik lekker niet doen (google it). Ik wil je meegeven van wat het avontuur mij uiteindelijk gebracht heeft.
Stage
Mijn marketing stage bij Beach Tennis Aruba was fantastisch. De juiste persoon op de juiste plek, meant to be I guess! Vanuit de stage wordt ik nu jaarlijks ingevlogen om ze te assisteren bij swerelds beste Beach Tennis toernooi en grootste sport evenement van Aruba.
Friends
De band die ontstaan is met mijn lotgenoten (mede stagaires/werkende macamba’s) is onbeschrijvelijk en blijvend. 2,5 jaar na dato is het contact nog wekelijks.
Avonturen
6 maanden Aruba staat gegarandeerd voor onvergetelijke verhalen. De blauwe zee en witte stranden. Duiken, kiten, zeilen, een overlood aan zon, drank, heel veel drank. Maar ey, always look on the ‘Bright’ side noh!? En die latina’s, Ai Noh!
De rest laat ik aan je eigen fantasie over! ;-)
Al met al is Aruba een ‘second life’ voor mij geworden waar ik jaarlijks naar terugga voor, keer op keer, een nieuw onvergetelijk avontuur!
“Oké leuk allemaal Roy, maar weet je ondertussen al wat je wil?” Nee, dat wist ik na mijn avontuur nog steeds niet. Maar ik durfde wel weer te vertrouwen, vertrouwen op mijzelf, op wie ik ben. Op wie ik mag zijn. En het grootste inzicht daar is geweest: Al weet je het niet, blijf altijd lekker bezig, dan komt er vanzelf iets op je pad! “Potverdikke, kreeg die moeder van mij toch nog gelijk!”
Door destijds uit mijn (zogenaamd veilige) omgeving te stappen en het onbekende avontuur met volle overtuiging aan te gaan heeft dit gevormd en gebracht tot de persoon die ik nu ben.
2 jaar na dato, ben ik: afgestudeerd bij Friks Web & Marketing, 2x weer naar Aruba geweest, heeft mijn concept/product FlowYo (een gezonde festival snack) de Summerschool Ondernemersprijs van Saxion gewonnen en ben ik reeds druk bezig FlowYo als succevol onderneming op te zetten. Al deze dingen had ik destijds nog niet eens in mijn stoutste dromen kunnen hopen!
Iedereen volgt zijn eigen pad maar ik wil tot slot mijn verhaal afronden met de volgende headliners:
You Only Live Once, go for it.
Een buitenlands avontuur is een ‘do’ voor iedereen die de kans krijgt. Pak die kans met beide handen aan en ga ervoor. Het is een onvergetelijke blijvende investering in jezelf!
Benieuwd geraakt naar Roy Rusticus zijn nieuwe avontuur omtrent FlowYo like dan FlowYoghurt op Facebook!

Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in