Ik wil meer zien, zoveel meer zien!

18 maart 2016 door
Foto van Tessa van Dijk
Tessa van Dijk  ◦  3498 keer bekeken  ◦  2 minutes leestijd

Dit was voor mij het begin van het reizen, ik wil meer zien, ik wil nog zoveel meer zien!

Ik mis het, de 5 maanden in Bali en Thailand waren meer dan geweldig. Helaas alweer 7 weken terug in het oh zo koude Nederland. Ik ben Tessa van Dijk, een 22-jarige studente International Leisure Management aan Stenden Hogeschool Leeuwarden. Zoals de meeste mensen wel weten kan je in het derde jaar van een opleiding op Stenden je minors in het buitenland doen of op exchange gaan. Dit houdt 5 maanden in het buitenland studeren in. Wie wil dat nou niet? Ik greep deze kans met beide handen aan omdat ik gewoon zo benieuwd was hoe het er ergens anders in de wereld aan toe gaat. Ik heb 2,5 maand op Bali gewoond en 2,5 één uur van Bangkok vandaan. Wat een ervaring. Zoveel mensen ontmoet, vrienden voor het leven gemaakt en de allermooiste adembenemende plekjes gezien.
Op Bali had ik een scooter gehuurd voor 2,5 maand. Hiermee ben ik vrijwel overal naar toe gereden. Tussen het studeren door onder andere Denpasar, Seminyak, Canggu, Tanah Lot, Kuta, Ubud, Nusa dua, Uluwatu, Blue Lagoon, Ahmed, Lovina en de Twin lakes gezien. Echte aanraders!! Verder is er de mogelijkheid om naar de Gili eilanden te gaan. Ongelofelijk mooi daar. Ik ben in mijn vakantie ook nog vijf dagen naar Java geweest, wat ook echt supermooi is. Daar heb ik een vulkaan beklommen. Allemaal momenten die ik nooit meer vergeet. Toen mijn tijd in Bali erop zat was het hele avontuur gelukkig nog maar op de helft. Ik ging ook nog 2,5 maand naar Thailand.
In Thailand woonde ik op een campus van Rangsit University. Hier is Stenden Thailand ook gevestigd. Daar woonde ik in een appartement die ik met één meisje moest delen, prima dus. In die tijd vanzelfsprekend de nodige keren naar verschillende delen van Bangkok in geweest. Vaak gingen we in Bangkok shoppen of feesten. Deze feesten waren in supermooie clubs of torenhoge hotels waar ze op elke dag van de week wel ergens ‘Ladies Night’ hebben.
In de weekenden en vakanties maakten we vaak wat langere reizen. We gingen dan met het vliegtuig of met 12 uur tot 15 uur durende busreizen. Dit was afhankelijk van de financiële situatie. Ik ben naar verschillende delen van Phuket geweest, Chiang Mai, Koh Samui, Koh Phi Phi en Koh Phangan. De laatste drie zijn alle drie ongelofelijk mooie eilanden. Dit waren tropische eilanden die je normaal gesproken op ansichtkaarten ziet staan. Ook deze 2,5 maand zijn omgevlogen en zijn maanden geworden om nooit te vergeten!
Deze twee landen hebben mij laten inzien dat de wereld nog zo veel meer te bieden heeft dan wat ik nu gezien heb. Dit was voor mij het begin van het reizen, ik wil meer zien, ik wil nog zoveel meer zien!

Student Thailand Reisleiding

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures