Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Stage in Azië?!

Laatste update: 27 januari 2023  ◦  18 augustus 2017 door Foto van Timothy Timothy  ◦  2 minutes leestijd
Azië

The difference between who you are and who you want to be is what you do

Werken in het buitenland kan ook tijdens je studie! ‘Stage in Azië’ bestaat ruim 3 jaar en jaarlijks gaan er vele studenten van verschillende Hogescholen en Universiteiten naar Maleisië, waar Stage in Azië zich op richt. Maleisië is een aantrekkelijke bestemming voor een buitenlandstage, omdat het een modern bedrijfsleven biedt en het is een land waar je goedkoop en luxe kan leven. Ook is het dankzij de budgetmaatschappij Air Asia een goede uitvalsbasis om te reizen naar omringende landen. Stage in Azië werkt samen met veelbelovende bedrijven met moderne kantoren en jonge teams met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar! Wist je dat Kuala Lumpur ook wel de Sillicon Valley van Zuidoost Azië wordt genoemd?

Timothy Kong (30), eigenaar van Stage in Azië, vindt het belangrijk dat studenten al zo vroeg mogelijk hun grenzen verbreden: “Een taalcursus van 3 maanden in Mexico of 5 maanden stage lopen in Maleisië is belangrijk voor je ontwikkeling”. “Maar daar moet het niet bij blijven”, voegt hij toe. Hij moedigt studenten aan om steeds weer hun grenzen te blijven verbreden. “Nadat je je studie hebt afgerond, ga werken in het buitenland!”Je zult eraan wennen: het werken in het buitenland, het verhuizen, het reizen en wie weet start je ooit je eigen bedrijf in een land waar jij je helemaal thuis voelt en waar jij mogelijkheden ziet.

Stage in Azië
“Waarom Maleisië?”, vroegen wij aan Sophia van Huijgevoort (28), mede-eigenaar van Stage in Azië. Sophia vertelt dat de kwaliteit van het leven veel beter is. “In Amsterdam betaal je voor een kleine kamer ruim 600 euro per maand, in Kuala Lumpur heb je voor 300 euro een grote kamer met eigen badkamer, een gym en een zwembad op het dak van je appartementencomplex”. Sophia vertelt ook dat Zuidoost-Azië een aantrekkelijke regio is voor ondernemers en young professionals. Er zijn veel Duitsers, Fransen, Denen maar ook Nederlanders die hier bedrijven hebben opgericht en een interessante carrière opbouwen.
Stage in Azië
“Grenzelooswerk en wij delen dezelfde passie”, vertelt Timothy Kong. Wij zien graag dat men op jonge leeftijd al grenzeloos denkt en werkt. Wel is het belangrijk om eerst je passie te vinden en om te kijken waar je goed in bent en wat je wil leren. Een stage en werken in het buitenland biedt je de kans om dat te ontdekken. “The difference between who you are and who you want to be is what you do”. Ga er dus voor, ga werken in het buitenland!

Bekijk de mogelijkheden van Stage in Azië op www.stageinazie.nl

Stage in Azië

Wat vind je van deze blog?

stage wonen in het buitenland werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in