Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Ervaringen Studeren

De hele kofferset mee: Wat een gesjouw!

7 maart 2017 door
Foto van Layla Wiersma
Layla Wiersma  ◦  2635 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd

Daar ging ik, het vliegtuig steeg en mijn avontuur begon!

Mijn ervaring in Madrid
Daar stond ik, op het vliegveld met al mijn koffers, klaar om op avontuur te gaan. Een buitenlandse stage, iets wat hoog op mijn lijstje stond om te doen, bracht mij naar Madrid. Ik had een hele koffer set mee. Groot, middel en klein, "wat een gesjouw!". Want ja, ik ga wel voor 6 maanden weg natuurlijk "dacht ik". De stage had ik samen geregeld met mijn klasgenoot. Zij was er al eerder heen gegaan op vakantie met haar familie. Ik stapte dus in mijn eentje het vliegtuig in. Ik voelde een grote spanning, want het was de eerste keer vliegen in me leven. Mijn familie zwaaide me uit, ik ging door de douane en stapte het vliegtuig in. "Waar ben ik aan begonnen?!" Dacht ik toen ik eenmaal zat. Ik hoorde veel verhalen over hoe eng het vliegen wel niet was en hoe ik moest oppassen in een vreemd land. Toch wilde ik het gewoon beleven en koos er dus voor om te gaan werken in het buitenland! Daar ging ik, het vliegtuig steeg en mijn avontuur begon!
Mijn stage liep ik bij Javier van het bedrijf; Atlantis Target. Een fotograaf, die vooral veel doet met communicatie en modefotografie. Hij had opdrachten voor diverse merken en magazines. Internationale bekenden als bijv. Nike, Douglas, Nintendo, Britain's Next Top Model TV en nog een hele lange lijst. Tijdens mijn stage heb ik niet heel veel werk gehad. Javier was vaak weg en er was geen geld beschikbaar voor een extra iemand mee. Wel ben ik een keer mee geweest naar Frankrijk. Dit was de meest bijzondere ervaring gedurende het werken in het buitenland. We waren 4 dagen met een team dat bestond uit: de opdrachtgever, designer, model, make-up & haar artiest, cameraman, fotograaf en ik als assistent. We waren in Noord-Frankrijk geweest bij een prachtig château. Ik verbleef in een Honeymoon Suite, ik wist niet wat me overkwam! Het waren de enige soort kamers die ze er hadden. 1 dag brachten we door in Parijs. Tijdens de trip raakte ik in gesprek met het model. Ik merkte al snel dat ze ging poseren en daarna een bepaalde uitdrukking in haar gezicht had. "What's the story behind?" Ik werd er nieuwsgierig naar. "Ik vind het wel leuk, maar ik weet ook niet beter" vertelde ze. Als klein meisje werd ze al verplicht om als model mee te doen. Zo heb ik verschillende kanten ontdekt. Het was een bijzondere en indrukwekkende ervaring!
Doordat er niet heel veel werk was, had ik meer tijd om de cultuur van Madrid te ontdekken. Dit vond ik absoluut niet erg! Samen met mijn klasgenoot volgde ik Spaanse lessen. Van een hoofdstad als Madrid dachten we, ze spreken allemaal vast wel Engels, niet dus! In het begin was het erg veel handen en voeten communicatie. Ook echt een ervaring. We kregen een goede band met de school, maakte foto's voor hun website en mochten een expositie geven "Het leven in Madrid". We gingen samen veel op pad en bezochten met de metro zoveel mogelijk plaatsen in Madrid. Madrid is een bijzonder mooie en culturele stad. De binnenstad heeft echt de uitstraling van een wereldstad. Daarbij heeft Madrid veel groene omgevingen. De zee aan mogelijkheden en het gevoel van diversiteit in de uitstralingen trok mij het meeste aan! Madrid leeft ook echt in de nacht. Uitgaan was echt super. Je zag mensen van alle leeftijden (wel 18+ natuurlijk) en het maakte allemaal niet uit. Propers die je overal mee naar toe nemen en van allerlei soorten clubs laten zien. Veel dansmogelijkheden en lekkere muziek! Ik heb vrienden gemaakt en de cultuur van Madrid leren kennen.
Spaanse les!
Spaanse les!
Zoveel ervaringen die ik altijd in mijn herinneringen meeneem. Hoewel ik toch dingen misschien anders aan zou aanpakken een volgende keer, geloof ik dat iedere situatie die je meemaakt je weer een stap verder brengt. Het is allemaal een leerproces. Ik heb zoveel opgedaan tijdens het werken in het buitenland en dan vooral in mijn persoonlijke ontwikkeling. Meer kennis, zelfstandigheid, openheid, aanpassingsvermogen, acceptatie en lef. Door gewoon te doen kom je erachter dat het eigenlijk wel meevalt. Het is die drempel overgaan. De voldoening die het je brengt is ongekend. Ik denk dat als het ergens borrelt en je het gevoel hebt om ervaring op te doen door te gaan werken in het buitenland, dan moet je er echt voor gaan! De wereld is een "harde" wereld. Maar ik denk dat het zo hard is, zoals je het voor jezelf maakt. Het belangrijkste is dat je jezelf blijft waar je ook heen gaat! Ik hoop nog veel meer te mogen groeien en ervaren door de hele wereld heen! En oh ja, less is more! Neem als het niet nodig is geen 3 koffers mee, maar hou het simpel!

Wat vind je van deze blog?

Communicatie medewerker Spanje Commerciële dienstverlening

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures