Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Maltezers zijn hele vriendelijke mensen

Laatste update: 21 februari 2024  ◦  3 mei 2017 door Foto van Esmé Esmé  ◦  4 minutes leestijd
Malta

Ik kreeg de kans om deze geweldige uitdaging aan te gaan

Ik had me aangemeld voor een uitwisselingsproject van onze opleiding mediavormgeving. Ik was super blij om te horen dat ik geselecteerd was om in Malta te gaan studeren. Ik kreeg de kans om deze geweldige uitdaging aan te gaan om te kijken hoe het onderwijs er in Malta aan toe ging en natuurlijk een beetje cultuur snuiven niet te vergeten.

Malta
Heel veel tijd om me voor te bereiden had ik niet, want toen ik hoorde dat ik geselecteerd was, ging het enorm snel. Ik zat ook nog eens midden in een verhuizing. Gelukkig werd het grootste gedeelte van onze reis door school geregeld; vliegtickets, hotel, taxi naar Schiphol. Het enige wat ik hoefde te doen was mijn koffer inpakken in de taxi stappen en genieten van al het moois dat komen zou!
Eenmaal aangekomen op Schiphol ging het echt gebeuren, het was spannend maar ook enorm gaaf tegelijk! Ik had er super veel zin in! Aan de ene kant wisten we wat de opdracht was en hadden we ervaringen gehoord van mensen die eerder aan een soortgelijk project hadden meegedaan, maar je weet toch nooit hoe het precies zal gaan.
Net als in Engeland rijden ze op Malta links op de weg, dat was wel even wennen toen we aankwamen! En het was heel leuk om te zien dat elk huis of gebouw daar eigenlijk van een soort zandsteen is gemaakt. Malta is een klein eiland met veel verschillende nationaliteiten. In principe zou je in een paar uur het hele eiland over kunnen.
Voor ons doen was het er heerlijk weer. Iedere dag rond de 23 graden, maar met volle zon, dus ideaal weer voor november!
We maakten veel gebruik van het openbaar vervoer, er waren veel bussen die eigenlijk allemaal wel een kant op gingen. Studenten op Malta hebben in de zomer ongeveer 4 maanden vakantie van school, omdat het gewoon te heet is om naar school te gaan ;)
We studeerden op een school in Malta, waar ook allemaal veel nationaliteiten met elkaar samenwerkten. Maltezers zijn echt hele vriendelijke mensen, maar ze hebben wel echt hun eigen cultuur! Dit merkten we ook tijdens de samenwerking bij projecten, maar dat maakt het juist leuk! We werkten twee weken lang in groepjes om een kinderboek te maken die kinderen van beide landen zou trekken.
We hebben tripjes gedaan naar onder andere Sliema. Deze stad is vooral voor het toerisme. Er is een grote kust met een boulevard. Deze loopt uit naar een zandstrand. Het water uit de kraan is officieel geen drinkwater, maar op een paar punten in deze stad staat een kraan met drinkwater, gratis. Gericht op het toerisme, want er zijn ook heel veel hardlopers en wandelaars. In Sliema is ook een enorm groot winkelcentrum, The Point. Allemaal leuke winkels, maar zorg er wel voor dat je je eigen eten en drinken meeneemt, want er zijn niet veel plekjes waar je dat kunt krijgen.
Vanuit Sliema konden we St. Julians zien liggen. We hebben toen besloten om ook deze stad te bezoeken. Ook dit is gericht op het toerisme, alleen meer op de buitenlandse toeristen. Er zijn veel restaurantjes, barretjes en winkels. Dit is echt een aanrader, we hebben hier heerlijk gegeten! Die avond zijn de docenten terug gegaan en wij zijn hier gebleven om het uitgaansleven te ervaren! We zijn naar één van de bekendste clubs geweest; Coconut! Ook een aanrader is om Havana te bezoeken! Gezellige urban muziek en echte rum!  Wij hadden gehoord van de locals dat er ook een grote bioscoop in de buurt zou zijn met 17 zalen! De films zijn in het Engels. Wij hebben dit zelf niet gedaan, maar ik zou het je wel willen aanraden!
Malta
Malta
Valetta is de hoofdstad van Malta en was ook zeer indrukwekkend. Je moet wel een goede conditie hebben als je deze stad wilt bezoeken want er zijn veel hoogteverschillen ;) Valetta is niet groot, maar zeker de moeite waard! Van onze docent hoorden we dat Valetta bijna de kleinste hoofdstad is in Europa, dat vond ik wel interessant.
Mdina is de stille stad van Malta. Het is prachtig om te zien dat op zo’n druk eiland er toch een plek is waar je daar helemaal niks van merkt.
Omdat de reis zo indrukwekkend was voor ons, heb ik samen met twee studiegenootjes besloten om deze reis vast te leggen door een tattooshop op te zoeken en een mooie tattoo te laten zetten!

Wat ik echt nooit zal vergeten aan deze reis was het mooie weer, de leuke Maltese studenten en natuurlijk de band die ik met iedereen heb gekregen. Voor iedereen die wil studeren en/of vakantiewerk in het buitenland wil doen... Werken op Malta is zeker een aanrader! Een mooi eiland met bijna altijd mooi weer, zelfs in de winter. En meer dan genoeg te beleven voor jongeren!

Malta

Wat vind je van deze blog?

student Malta wonen op Malta

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in