Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Ervaringen Studeren

Klaar om het vliegtuig te pakken naar.... Qatar!

20 april 2017 door
Foto van Melissa de Vries
Melissa de Vries  ◦  2857 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd

Voor een minor eventmanagement kon ik in het buitenland studeren. Eerst dacht ik ‘echt niet’

Voor een minor eventmanagement kon ik in het buitenland studeren. Eerst dacht ik ‘echt niet’, maar veel medestudenten gingen ook en wat ben ik blij dat ik uiteindelijk toch ben gegaan, ik had het echt niet willen missen!
Daar stond ik dan 29 januari 2016 op het vliegveld met een koffer die bijna nog groter was dan ik! Klaar om mijn vliegtuig te pakken naar…. Qatar!
Zaterdag aan het eind van de dag landden we op Doha airport, de hoofdstad van Qatar. Toen we naar onze accommodatie reden, zagen we de supermooie skyline van Qatar met veel lichtjes, een indrukwekkende ervaring!
De dag erop stond een tour door de stad Doha gepland. Je zult versteld staan van de enorme hoge gebouwen, die vind je hier in Nederland niet zo snel! En dan komt de tijd dat je toch echt naar school moet, en ja.. in Qatar! We zaten met allemaal verschillende culturen in een klas: Duitsers, Nederlanders, Qatari’s, Albaniërs, Egyptenaren, etc. Studeren of werken in het buitenland laat je kennis maken met andere culturen en dat vond ik echt fantastisch!
Doordat we studeerden op een school waar dus ook de inwoners van Qatar studeerden, werden wij al snel opgenomen onder de locals en hebben we leuke tripjes gedaan! Wat mij als eerste opviel was de openheid van de Qatari’s. Ze namen ons overal mee naar toe en lieten ons vele plekjes zien in Qatar. Zo hebben we een grote boottocht gemaakt. Qatari’s vinden eten en drinken erg belangrijk, dus tijdens deze boottocht namen ze heel veel eten mee, open en sociaal als ze zijn, mochten wij niets betalen.
Daarnaast zijn we nog naar Katara geweest, zoals de Qatari’s het noemen: the cultural village of Qatar. Hier worden vaak evenementen georganiseerd, zoals een foodfestival, een sportfestival of een muziekfestival. Ook hebben we de moskee bezocht met de groep.
Waaronder natuurlijk de grote woestijn in Qatar. Hier wordt één keer in de week een race gehouden met allemaal jeeps en andere terreinauto’s. En natuurlijk kon een ritje op een kameel hier niet ontbreken!
Een hele leuke dag welke we hebben afgesloten met een gezamenlijk etentje in een echt Qatari’s restaurant. In dit restaurant waren geen tafels of stoelen te bekennen, we moesten in een kring op een groot kleed zitten met z’n allen. In het midden van onze kring kwam een grote schaal met eten te staan. Was het al vreemd voor ons dat er geen tafels en stoelen aanwezig waren, des te vreemder was het dat we geen bestek kregen! We moesten met z’n allen met onze handen uit de schaal eten. Rijst, kip, noodles, sausjes eroverheen… alles lekker met je handen ;)
Voor wie wel eens in Qatar is geweest, zal merken dat het uitgaansleven er erg anders aan toe gaat dan in Nederland. In Nederland hebben we in iedere stad wel clubs waar we kunnen uitgaan of kroegjes om gezellig met elkaar te drinken, maar in Qatar kennen ze dat niet! Wanneer we uitgingen deden we dat in de lobby van een hotel, deze was omgetoverd tot een leuke club met een bar waar we onze drankjes konden halen, waar we dan wel zo’n 10 tot 15 euro voor een drankje betaalden. Voordrinken was in Qatar al helemaal een no-go. Alcoholische drankjes konden alleen worden opgehaald op het vliegveld, maar ook dat was erg duur, dus kwamen we lekker nuchter aan in de club, maar het went.. ;)
Ik ben drie maanden in Qatar geweest, waar ik eigenlijk iedere dag lekker weer heb gehad. Bijna iedere dag scheen de zon, was het rond de 27 graden en konden we lekker in het buitenzwembad zwemmen. De dagen dat het hier regent, ( ik denk dat ik zo’n 4 dagen met regen heb gehad in de tijd dat ik hier was) regent het ook echt goed en moet je er niet van opkijken dat straten blank komen te staan.
Een kans om te gaan studeren of werken in het buitenland moet je met beide handen aangrijpen! Ik weet dat het een hele stap lijkt maar het is de ervaring zeker waard.

Wat vind je van deze blog?

Qatar Overig

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures