Duiken en snorkelen met schildpadden 🐢

1 maart 2017 door
Foto van Dominique Nienhuis
Dominique Nienhuis  ◦  2938 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd

Elk weekend voelde wel als een vakantie! Ik heb zo veel leuke mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt

Mijn plannen waren altijd om na mijn studie te reizen. Ik wilde zoveel mogelijk van de wereld zien. Hoe kan dit beter dan via een buitenlandse stage?
Ik was dan ook blij verrast dat het mogelijk was om een buitenlandse stage te lopen op MBO. Ik had een tijdje getwijfeld waar ik heen zou willen, want overal is natuurlijk geen optie als het om een stage van 10 weken gaat.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor Curaçao. Met in mijn achterhoofd dat taal dan in ieder geval geen probleem zou zijn.
Ik heb echt een geweldige tijd gehad op Curaçao. Van te voren had ik mij bewust niet te veel ingelezen over Curaçao. Behalve natuurlijk het weer, want dat is gelukkig altijd mooi op het eiland.
Doordat ik niet te veel verwachtingen had van het werken in het buitenland, kon ik de cultuur ook heel makkelijk waarderen.
Veel mensen hebben bij Curaçao heel snel het beeld van de witte bounty stranden en blauwe zee. Het eiland is alleen veel meer dan dat. Niet overal staan mooie villa’s, niet overal heb je het luxe. Het is heel belangrijk om je te realiseren dat wanneer je in het buitenland stage gaat lopen dat het niet is zoals op vakanatie gaan. Op de brochures ziet het er altijd mooi uit, maar in het echt kan het heel anders voelen. Dit omdat je niet verblijft in een luxe resort of hotel. Je leeft tussen de locals en je begint met het werken in het buitenland je eigen dagelijkse leven.
Je leert heel veel van het wonen en werken in het buitenland. Je leert jezelf ook op een hele andere manier kennen. Je zit in een andere cultuur, dit betekent ook dat je problemen en zaken anders aan zou pakken dan wanneer je in Nederland bent. Je daagt jezelf uit om anders over dingen te denken dan hoe je dat in Nederland zou doen.
Behalve de uitdagingen, was het ook ontzettend fijn om even van Nederland weg te zijn. Het klimaat in Curaçao is veel warmer. Elk weekend gingen we naar een ander strand, uiteten en cocktails drinken. Elk weekend voelde wel als een vakantie! Ik heb zo veel leuke mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt. Ook heb ik onwijs veel leuke dingen kunnen doen zoals duiken en snorkelen met schildpadden.
Als het mogelijk is wil ik op mijn vervolgstudie weer een buitenlandse stage doen, misschien zelfs mijn minor in het buitenland volgen. Mijn uiteindelijke doel is nog steeds om zoveel mogelijk van de wereld te kunnen zien en werken in het buitenland helpt mij hier zeker mee!

Duikschool medewerker Curaçao Commerciële dienstverlening

Reacties

Suyenne Alberta Silie Curaçao, U.S.A VERENIGDE STATEN.

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account