Zeker weten?

Ervaringen Tussenjaar

Dalicia haar geweldige tussenjaar avontuur in Lissabon!

Laatste update: 21 december 2023  ◦  10 juni 2021 door
D
Dalicia  ◦  1990 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Header ervaringsblog Dalicia

Heb jij net je school of studie afgerond en weet je nog niet precies wat je wilt gaan studeren? Of ben je vooral op zoek naar een fantastisch avontuur in het buitenland? Dalicia koos voor een tussenjaar in het buitenland en werkt nu als klantenservice medewerker in het prachtige Lissabon. In deze ervaringsblog lees jij hoe Dalicia het ervaart om te wonen en werken in de Portugese hoofdstad!

5 Trustpilot-sterren Review van

Prima opvolging en de afspraken online…

Prima opvolging en de afspraken online werden perfect op tijd nagekomen. ..lees meer

18 december 2023

De start van mijn tussenjaar in Lissabon!

Na mijn middelbare school vond ik het moeilijk om een leuke opleiding te vinden. Ik wilde niet kiezen voor iets waar ik niet 100% achter stond. Ook zag ik het studentenleven nog niet echt voor me. Ik wilde liever nog meer dingen van de wereld zien voordat ik me echt ging storten op een studie. Het leek me een mooie kans om naar het buitenland te verhuizen voor werk. Vooral het idee dat ik nieuwe mensen en culturen kon ontdekken maakte me super enthousiast!

Voor mij liep het sollicitatieproces heel goed en duidelijk. Nadat ik had gesolliciteerd werd er meteen contact met mij opgenomen. Ik had een paar telefonische sollicitatiegesprekken. Hierbij moest ik ook online testen doen om te kijken of ik geschikt was voor de baan. Gelukkig is dit allemaal goed verlopen. Ik werd ook goed begeleid met het toesturen van mijn documenten en het kopen van een vliegticket. 

De dag van vertrek...

Toen was het zover, de dag van vertrek! Toen ik op het vliegveld van Lissabon aankwam werd ik meteen door mijn nieuwe werkgever ontvangen. Deze brachten mij naar een hotel waar ik de eerste nacht kon doorbrengen. Ik had gelijk al 3 andere mensen ontmoet hier die voor hetzelfde project gingen werken als ik, dus dat was mooi meegenomen! De dag hierna werd ik naar het kantoor gebracht waar ik mijn werkspullen kreeg en netjes naar mijn nieuwe thuis werd gebracht!

Vliegtuigvleugel met op de achtergrond Lissabon

Het helpen van klanten vanuit Lissabon!

Ik werk voor een klantenservice bedrijf. Ik werk prima vanuit mijn appartement en ik beantwoord vragen van verschillende klanten. Het geeft een fijn gevoel om mensen zo te kunnen helpen en blij te maken. Het bedrijf waar ik voor werk heeft verschillende projecten waardoor je dus van project naar project switchen. De collega’s die ik heb zijn ook nog een super aardig en leuk en dit maakt het werk alleen nog maar leuker.
 

Ik vond het een leuke ervaring om mijn collega’s in het echt te ontmoeten tijdens de training. Na onze training hadden we besloten om ergens af te spreken en wat te drinken met elkaar. Het was super leuk om iedereen face-to-face te zien en spreken. Het was enorm gezellig met elkaar en we hebben hierna nog vaker afgesproken!

Het maken van nieuwe vrienden in het buitenland

Ik heb veel nieuwe vrienden ontmoet: zowel Nederlands als buitenlands. Vooral via mijn werk heb ik nieuwe Nederlandse vrienden gemaakt. Jammer genoeg zijn er ook al een paar terug naar Nederland gegaan, maar hier heb ik nog steeds contact mee en komen ook soms een weekje hier naar Lissabon! Qua buitenlandse vrienden heb ik tot nu toe alleen nog maar Braziliaanse vrienden gemaakt. Ook heb ik hier mijn vriend ontmoet, die Braziliaans is. Zelf vind ik het leuk om nu buitenlandse vrienden te hebben. Dit omdat je veel nieuwe dingen van elkaar leert en ook een andere taal van elkaar kan leren. 

Zelf ben ik niet echt een persoon die meteen op nieuwe mensen afstapt en een gesprek begint. Voor mij is dit soms best moeilijk. Het is natuurlijk de bedoeling dat je dit juist wel hier doet zodat je nieuwe mensen leert kennen! Uiteindelijk is dit allemaal goed gegaan en heb ik leuke nieuwe mensen leren kennen.
 

Ik denk dat ik tijdens dit avontuur zeker in persoonlijk opzicht ben gegroeid. Toen ik hierheen kwam was ik 19 en woonde ik nog thuis. Doordat ik nu naar Lissabon ben verhuisd ben ik veel zelfstandiger geworden. Ik heb geleerd om beter om te gaan met geld, omdat je nu natuurlijk jezelf moet onderhouden. Ook kan ik nu makkelijker met nieuwe mensen praten en gewoon gezellig een gesprekje beginnen! 

Vrienden in Lissabon

Mijn tip: gewoon doen!

Voor mij is leven in het buitenland echt genieten. Hier in Lissabon is het een hele andere sfeer dan in Nederland. Natuurlijk is het een mooi land, maar de mensen zijn ook nog eens super vriendelijk!  Een avontuur in Lissabon raad ik dus zeker aan. Puur omdat dit gewoon een geweldige ervaring is! 

Je verhuist naar een nieuw land met een nieuwe omgeving, je ziet allerlei mooie dingen en je ontmoet super leuke mensen. Ook denk ik dat het je altijd kan helpen met je persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk kan het in het begin even spannend en eng zijn, maar geloof me, het is het allemaal waard. Ik zou zeggen: gewoon doen. Blijf altijd jezelf en probeer van elk moment te genieten!

Ben jij toe aan een geweldig (tussenjaar) avontuur in Lissabon? Volg Dalicia haar advies op en doe het gewoon! Hier vind je al onze vacatures in Lissabon. Hulp nodig bij het zoeken van een leuke vacature? Stuur ons gerust een chat en wij helpen je op weg!


Wat vind je van deze blog?

werken in Lissabon customer service Portugal werken in Portugal Lissabon ervaring wonen in Lissabon

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in