Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Van studeren in Groningen naar fulltime werken in Praag.

9 november 2017 door
Foto van Ellemijn Dekker
Ellemijn Dekker  ◦  5525 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Ellemijn Dekker met een uitzicht over Praag

''Als je mij een half jaar geleden vertelde dat ik nu in Praag zou werken, zou ik je niet geloven''. Lees snel verder voor het hele verhaal van Ellemijn die de uitdaging aanging en is gaan werken in Praag bij Transavia!

Van studeren in Groningen naar fulltime werken in Praag

Als je mij een half jaar geleden vertelde dat ik nu in Praag zou werken, zou ik je niet geloven. Ik zat in het eerste jaar van mijn studie Human Resource Management in Groningen. Ik vond Groningen een geweldige stad maar over de studie twijfelde ik op sommige momenten. Ik wist niet zeker of ik mezelf dit zag doen in de toekomst. Door deze twijfels vond ik het moeilijk om alles te geven voor de studie. Ik besloot aan het einde van het jaar om toch te stoppen en een tussenjaar in het buitenland te nemen.

Werken in het buitenland via Yobbers

Ik had al contact met Yobbers. Toen ik vertelde dat ik zou stoppen met de studie werd me gevraagd wat mijn plan was voor het jaar erop. Eigenlijk had ik helemaal geen plan. Toen vroeg een medewerker mij: 'Joh, lijkt het je niet wat om te werken in het buitenland?'. Eigenlijk twijfelde ik geen seconde en vanaf dat moment ging het heel snel. Ik solliciteerde op een paar banen in het buitenland. Ik heb een paar sollicitatiegesprekken gehad maar uiteindelijk paste klantenservicemedewerker voor Transavia in Praag het beste bij mij. Ik kon uit meerdere data kiezen wanneer ik wou beginnen met werken in Praag. Ik heb niet de eerste gekozen omdat ik het wel belangrijk vond om op een rustig tempo afscheid te nemen van mijn vrienden en familie.

Wonen in Praag

In het weekend voordat ik vertrok, dacht ik rustig een avondje te chillen in de jacuzzi met twee vriendinnen. Op mijn lelijkst kwam ik aan. Opeens stonden al mijn vrienden en familie daar! Super leuk om je leventje in Nederland (tijdelijk) mee te eindigen natuurlijk. 'Nu komt het werken in Praag wel heel dichtbij' dacht ik nog.

Vrienden maken in Praag

De dag van vertrek, vertrok ik met mijn ouders en vriendinnen naar Eindhoven Airport. We hebben afscheid genomen en ik vloog voor het eerst alleen naar Praag! Ik was hiervoor nog nooit in Praag geweest. Dat maakte het voor mij nog leuker, want ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken. De vlucht ging supersnel en voordat ik het wist zat ik al in mijn tijdelijke appartementje wat het werk voor mij had geregeld. Er werd een taxi geregeld vanaf het vliegveld waardoor ik niet meteen hoefde te zoeken. Toen ik aan kwam heb ik mijn spullen uitgestald want hierdoor voel ik mij altijd sneller thuis op nieuwe plekken. Een paar dagen later kwam er een ander meisje waarmee ik het tijdelijke appartement moest delen. Hierdoor leer je al snel mensen kennen. Ik was een paar dagen eerder in Praag dan dat de training begon dus ik heb ook de stad al leren kennen in de eerste dagen (dacht ik).

Een drankje voor Ellemijn

Werken in Praag

Op de eerste dag van de training leer je al mensen kennen. Iedereen komt natuurlijk alleen wonen en werken in Praag met het idee om hier een nieuwe ervaring op te doen en waarschijnlijk ook om mensen te leren kennen. De leeftijden van de mensen varieerden best wel, maar eigenlijk heb je hier geen last van en is dit juist leuk. In de weekenden ga ik met collega's op stap. Het nachtleven is hier geweldig! Ook gaan we overdag af en toe op stap voor een beetje 'sight-seeing'. Hierdoor leer je je nieuwe woonplaats een stuk beter kennen. Op een gegeven moment besloot ik om samen met een collega een appartementje te zoeken. Dit is al aardig snel gelukt via internet.

Ellemijn en Friends

De training zelf was best intensief. Je krijgt namelijk best veel informatie waarvan je geen idee hebt waar je het moet laten. Gelukkig zei de trainer dit zelf ook. Ze verwachten echt niet dat je ALLES kunt onthouden. Ik zelf vond de meeste dingen best interessant omdat ik van reizen houd. Hiervoor vlieg ik ook vaak. Tijdens het werken in het buitenland leer je veel over de luchtvaart en in het speciaal Transavia. Ook doe je tijdens de training al een paar keer 'double listening'. Dit houdt in dat je mee luistert met mensen die al langer werken in Praag en als je er aan toe bent mag je zelf ook telefoontjes opnemen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat iets misgaat, want gelukkig kun je de passagier 'in de wacht' zetten, waardoor je rustig kunt navragen wat je met een bepaalde casus moet doen. Na een paar dagen merk je al dat de telefoontjes beter gaan. Ook kun je al vrij snel de mogelijkheid krijgen om andere trainingen te krijgen. Ik mag bijvoorbeeld ook 'Socal Media' erbij doen. Andere collega's mogen bijvoorbeeld 'Customer Care' of 'Group Booking' erbij doen. Of natuurlijk meerdere dingen.

Ik ben hier nog niet heel lang maar ik ben nu al blij dat ik deze stap heb genomen! Wil je net als mij het avontuur aangaan in Tsjechië? Lees meer over werken in Praag en solliciteer!


Werken in Praag Wonen in Praag Praag Tsjechië Klantenservice Wonen in Tsjechië Werken in Tsjechië

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures