Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

De ervaringen van ons Yobbers team in Valencia!

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  23 februari 2022 door Foto van Lilly Lilly  ◦  4 minutes leestijd
header blog ervaring in Valencia

Yobbers heeft naast een kantoor in Leeuwarden ook een kantoor in het zonnige Valencia! ☀️ In deze blog lees je meer over de ervaringen van een aantal collega's hier.

Waarom Valencia?

Al onze Yobbers collega’s zijn het eens: Valencia is een heerlijke stad om te wonen. Het is een internationale stad met een jonge en bruisende sfeer, het is dicht bij het strand en heeft de leukste plekjes om te eten, drinken en genieten. Op deze plek ga jij je gegarandeerd snel thuisvoelen. Onze recruiter Gabriela vertelt: "Valencia trok mij aan omdat deze stad alles te bieden heeft, van het strand en een geweldig centrum, tot veel mogelijkheden qua werk voor Nederlanders. Daarnaast was het voor mij belangrijk dat ik makkelijk de natuur in kon trekken vanuit de stad."

 

Daan, verantwoordelijk voor financiën binnen Yobbers, heeft eerst twee jaar in Barcelona gewoond voor hij naar Valencia verhuisde: "Voor mij is Valencia precies waar ik mij thuis voel, een bruisende internationale stad in Spanje. Het is een grote stad, maar als je bijvoorbeeld aan het sporten bent in het Turia park merk je daar weinig van." Toch was de grootte van de stad voor sommige van onze collega's ook even aanpassen, aldus Melissa (recruiter) die zelf uit een wat kleiner dorp komt. 

Hoe is je levensstijl veranderd?

Wonen en werken in het buitenland geeft je de mogelijkheid om een nieuwe cultuur te leren kennen en een andere levensstijl te ervaren. Ons Yobbers team denkt dat je meer geniet van de kleine dingen in het leven. "De zon, het wandelen na werk, de weekenden op het strand, de stad verkennen…" vertelt Lisa (recruiter). Je maakt elke dag andere dingen mee, het gaat hier meer spontaan en dat maakt de werk-leven balans beter. "Het leven is meer relaxed. Ik realiseer me nu echt dat ik thuis veel sneller geïrriteerd ben aan kleine dingen. Hier, kijk ik uit het raam en zie ik de zon bijna elke dag schijnen. Alleen de zon laat je al denken aan alle dingen die je na je werk kan gaan doen. Je bent vaker buiten, je voelt je relaxter en energieker". Melissa is het hier helemaal mee eens en heeft een nog socialer leven dan ze in Duitsland had: "Er is hier altijd wel iets te doen!". 

 

Zowel Daan als Gabriella geven aan dat hun levensstijl vooral is veranderd doordat zij nu veel meer leven in het moment! "In Nederland ben ik gewend geraakt aan het sturen van datumprikkers en plannen maken voor over een aantal weken of soms zelfs maanden. In Spanje heb ik geleerd om meer in het moment te leven."

 

Het klimaat speelt hier zeker ook een grote rol in, door het goede weer kun je makkelijk spontane plannen maken buiten de deur! Spreekt deze manier van leven jou ook wel aan? Bekijk dan snel onze vacatures in Spanje en ga een leven zonder datumprikkers tegemoet. 😉☀️ 

Wat was de grootste uitdaging en wat heb je tot nu toe geleerd?

Wanneer je gaat werken in het buitenland ga je veel nieuwe uitdagingen aan, maar hier leer je ontzettend veel van. Voor Milena (recruiter) was het vooral een uitdaging om buiten werk ook locals te leren kennen en haar beeld van de stad niet te veel laten overschaduwen door de vele toeristen. “Spaans leren helpt hier ontzettend bij!”.  


Gabriela is zelf iemand die dingen graag gelijk goed geregeld heeft, haar grootste uitdaging was dan ook "Het op me af laten komen van dingen en niet alles tot in de puntjes willen regelen. Dit was de grootste uitdaging vooral tijdens het vinden van een woning en het organiseren van de andere benodigdheden. Persoonlijk wilde ik dit gelijk geregeld hebben, ik heb geleerd dat het okay is dat niet alles meteen geregeld is." 

Wat is je favoriete plek in Valencia?

Gabriela: "Plaza de la Reina! Hier is altijd wat te doen. In de weekenden zit ik hier vaak heerlijk in de zon of lees ik een boek. Hier voel ik me fijn en heb ik het echte Spaanse gevoel."

Melissa: "Ik kan niet één specifieke plaats noemen, maar ik hou heel erg van alle straatjes in El Carmen en van het strand!"

Daan: "Om te sporten, absoluut het Turia park! Om te relaxen, het strand. Voor een mooi plaatje, Port Saplaya. En tot slot, voor een goed feestje, Marina Beach Club!"

Milena: "Ik loop of fiets vooral graag rond door het Turia park. Daarnaast vind ik het plein bij het Centro Cultural La Nau en het museum daar altijd heel rustgevend."

 

Lisa: "In Valencia zelf ben ik graag in de Jardines del Real en de vintage straatjes van Ruzafa. Ook ontdek ik graag de mooiste stranden vlakbij in het zuiden van Spanje! En wist je dat je zelfs kunt skiën op 1.5 uur van Valencia?!"

Door de Spaanse cultuur ga je de kleinste dingen in het leven waarderen, je mag het hele jaar door genieten van zonnig weer en je komt te wonen in een stad die alles biedt. Ook al is het salaris in Spanje lager dan in Noord-Europese landen, het is het helemaal waard als het gaat om de kwaliteit van het leven. "Het leven is ook zoveel goedkoper en je krijgt er zoveel voor terug. Je kunt hier uit eten voor ongeveer de helft van wat je ergens anders betaalt. En daarnaast kun je van datzelfde diner genieten in een van de leukste restaurants die je ooit hebt gezien."

 

Ons Yobbers team is het er over eens, wonen in het buitenland en werken in Valencia is een onvergetelijke ervaring, die ze niet zouden willen missen! Wil jij ook ervaren hoe het is om in Valencia te wonen? Bekijk dan al onze vacatures in Spanje en begin binnenkort aan je eigen avontuur! 🇪🇸


Wat vind je van deze blog?

werken in Valencia Valencia werken in Spanje Spanje wonen in Spanje Yobbers wonen in Valencia ervaring

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in