Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Emma’s ervaring in Lissabon

Laatste update: 27 februari 2024  ◦  1 maart 2021 door Foto van Femke Femke  ◦  2 minutes leestijd
Emma - Werken in Lissabon

Werken in het buitenland, dat stond altijd nog op de wensenlijst van Emma. In 2020 werd deze droom werkelijkheid en stapte ze in het vliegtuig naar Lissabon. Nu, een paar maanden later, geniet ze nog elke dag van dit avontuur. Haar ervaring in één woord? Fantastisch! In deze blog deelt ze haar ervaring met werken in Lissabon; van het sollicitatieproces tot het zonnige Lissabon!

Hoe ben je op het idee gekomen om in het buitenland te gaan werken? 

Ik wilde altijd nog een keer een periode in het buitenland werken. Na een stage van een half jaar in Mexico smaakte dit naar meer. Dat avontuur wilde ik nog wel eens een keer aangaan!

Hoe verliep het proces van solliciteren tot en met het verhuizen naar je nieuwe werkplek? 

Het sollicitatieproces bij Yobbers liep heel goed en soepel. Tijdens dit proces heb ik leuke mensen gesproken en het ging allemaal erg snel. Ik solliciteerde op een vacature in Lissabon en binnen een paar weken was ik aangenomen. Nu werk ik alweer een paar maanden in Portugal als klantenservicemedewerker bij Bol.com.

Wonen in Lissabon

Zijn er dingen waar je tegenaan liep? 

Je hebt natuurlijk altijd dingen waar je tegenaan loopt. Wat moet je allemaal zelf regelen? En wat wordt er voor je geregeld? Gelukkig werd ik daar goed en professioneel bij geholpen door de recruiter.

Hoe ervaar je het leven in het buitenland? 

In één woord: fantastisch! Alles is leuk, fijn, gezellig en mooi hier. Als je op jezelf gaat wonen in het buitenland ben je echt op jezelf aangewezen, waardoor je ontzettend snel en makkelijk nieuwe vrienden maakt. Iedereen is erg sociaal en aardig. Superleuk! Ook ontdek ik heel veel nieuwe dingen. Eén van de gaafste dingen die ik heb meegemaakt? By far surfen! Ik had dit nog nooit eerder gedaan en het is supergaaf. Dit is echt een nieuwe hobby van mij sinds ik in Portugal woon.

Strand Lissabon

Waarom raad jij mensen aan om in het buitenland te gaan werken? 

Het is een enorme ervaring en ondervindt veel nieuwe dingen! Je leert nieuwe mensen kennen, culturen en nieuwe plekken. Je bent een hele ervaring rijker!

Ben je in persoonlijk opzicht gegroeid?

Groeien doe je altijd! Ik merk aan mijzelf dat ik veel meer alleen durf sinds ik woon en werk in Portugal. Ergens een kopje koffie drinken in Nederland deed ik niet zo snel. Hier geniet ik er met volle teugen van!

Sunset wonen in Lissabon

Welke tip zou jij meegeven aan mede-avonturiers die willen werken in het buitenland? 

Wees jezelf en geniet van alles wat je meemaakt en ziet! Durf dingen te ondernemen en ga lekker het avontuur aan!

Heb jij net als Emma ook de droom om te gaan werken in het buitenland? Wacht niet langer en maak jouw droom waar. Check snel de leukste vacatures in het buitenland en ga ervoor!


Wat vind je van deze blog?

Portugal Lissabon

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in