Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Leven en werken in Lissabon: Natalie’s ervaring

Laatste update: 2 maart 2024  ◦  9 juni 2021 door Foto van Laura Laura  ◦  3 minutes leestijd
Ervaring met wonen en werken in Portugal

Natalie woont en werkt al meer dan vier jaar in het zonovergoten Lissabon, ook al had ze het nooit zo gepland! Wat ervoor zorgde dat Natalie permanent in Lissabon bleef en hoe het is om te leven en werken in Portugal tijdens corona, ontdek je in deze blog!

5 Trustpilot-sterren Review van

Ich habe letztes Jahr nach Stellen im…

Ich habe letztes Jahr nach Stellen im Ausland gesucht und da wurde mir Yobbers in der Suche direkt vorgeschlagen. ( Leider weiss ich das genaue Datum nicht mehr, wann ich mit Yobbers das erste Mal in Kontakt gekommen bin, glaube aber es war im Juni letzten Jahres) Was soll ich sagen, man findet sich schnell und gut auf der Seite zurecht und bei Interesse wird man auch zügig kontaktiert. Ich war in Kontakt mit der lieben Nina, welche mich auch durch den ganzen Bewerbungsprozess geleitet und unterstützt hat. Am Ende hat sie mich in Kontakt mit der Firma in Kontakt gebracht und der Rest ergab sich dann nach den Vorstellungsgesprächen und ich hatte einen Vertrag. Yobbers ist sehr zu empfehlen, aber leider nicht die Firma bei der ich letztendlich dann gearbeitet habe, aber da kann Yobbers nichts dafür, da sie nur vermitteln, doch das machen sie wie schon erwähnt sehr gut und zügig. LG Marcel Ludwig ..lees meer

1 maart 2024

Van werken & reizen naar een fulltime baan

Ik was nooit van plan om vier jaar te wonen en werken in Portugal. Oorspronkelijk wilde ik gewoon weg uit mijn thuisland en een jaar ervaring opdoen in het buitenland. Daarom solliciteerde ik op een baan in Portugal bij Yobbers. Na veel contact werd ik aangenomen voor een functie als klantadviseur voor Expedia. Toen ik in Lissabon aankwam, werd ik al snel verliefd op het land en de mensen: het strand is lekker dichtbij, de natuur is adembenemend en vele goede kennissen maakten mij al snel duidelijk dat het leven in Portugal spannender is dan in mijn thuisland Oostenrijk! Ik voelde me vanaf het begin erg op mijn gemak in Lissabon en bij mijn nieuwe baan. Ik kon mij daarna verder ontwikkelen binnen het bedrijf en werk dus na vier jaar nog steeds in Lissabon!

Bezienswaardigheden in Lissabon

Mijn insidertips in Portugal

Mijn favoriete steden zijn Porto en Lissabon, maar over het algemeen is Portugal echt heel divers. Zowel in het noorden als in het zuiden van het land zijn er prachtige plekken met kristalhelder water, blauwe lagunes en prachtige watervallen. Aan de andere kant zijn er ook plaatsen in het noorden waar wel sneeuw ligt. Portugal is echt puur natuur! Eén van mijn insidertips is zeker om de Azoren te verkennen. Dit is een groep Portugese Atlantische eilanden met een verbazingwekkend mooie natuur. Deze eilanden liggen op slechts twee uur vliegen, waardoor ze een echte must-do zijn voor iedereen die naar Portugal komt! Zelfs na vier jaar in Portugal is er nog zoveel te ontdekken.

Wonen en werken in Portugal

Wonen en werken in Portugal tijdens COVID-19

Ik ben erg blij dat ik tijdens corona in Lissabon werk en woon. Aan het begin van het jaar waren er strenge maatregelen waar de Portugezen zich goed aan hielden. Gelukkig hebben deze maatregelen de situatie verbeterd, waardoor de situatie relatief snel weer versoepeld werd. Door de nabijheid van het strand en de prachtige natuur voelde ik me zelfs tijdens de lockdown nooit beklemd en bracht ik veel tijd buiten door - in Portugal heb je altijd een bepaald vakantiegevoel, ook in corona tijden. Alle restaurants, bars, fitnessstudio's en andere vrijetijdsactiviteiten zijn inmiddels weer open. Ik ben heel blij dat alles hier weer normaal is geworden. Het toerisme in Lissabon is wel veel rustiger geworden. Hoewel die drukte nu vaak afwezig is, zijn er ook positieve kanten. Het is minder hectisch in de stad en de bezienswaardigheden en alle mooie plekjes in Lissabon zijn niet meer zo druk!

 

Wat betreft werk, doe ik alles nu nog vanuit mijn appartement in Portugal. Af en toe kunnen collega’s ook op het kantoor aan de slag, omdat daar strenge veiligheidsmaatregelen gelden en het bedrijf alles rondom COVID-19 goed heeft geregeld. Na het werk breng ik graag de avond door op het strand en kijk ik naar de zonsondergang: dan vergeet je gewoon alles om je heen. Binnen 30 minuten op het strand zijn is echt geweldig!

Wonen en werken in Lissabon

Waarom ik er altijd voor zou kiezen om te verhuizen naar Portugal

Voor een langere periode in Portugal wonen heeft mij volledig veranderd in positieve zin! Ik leerde een nieuwe cultuur en nieuwe mensen kennen, verbreedde mijn blik op de wereld, groeide als persoon en werd zelfstandiger. Ik vind het ook heel prettig dat Portugal minder bureaucratisch is dan in Duitsland of Oostenrijk. In Portugal beleef ik regelmatig momenten die ik voor geen goud had willen missen, dus het was voor mij precies de juiste beslissing om te verhuizen naar Portugal!

 

Lijkt het jou ook leuk om te wonen en werken in Lissabon? Bekijk dan onze vacatures in Portugal!


Wat vind je van deze blog?

Portugal Lissabon ervaring

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in