Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Eugénie’s jaar in Barcelona!

15 juni 2021 door
Foto van Eugénie Puget
Eugénie Puget  ◦  200 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Eugenie1

Barcelona, the place to be! Want deze stad heeft het allemaal. Zon, zee en strand? Check. Een bruisend centrum en adembenemende bezienswaardigheden? Check. Onze Franse collega Eugénie heeft een jaar in deze mooie stad gewoond! Ze vertelt je hier alles over in deze blog!

Waarom ben ik in het buitenland gaan wonen?

Ik heb eigenlijk altijd al de droom gehad om weg te gaan uit Frankrijk en een buitenlandse ervaring aan te gaan! Het leek me de perfecte kans om mijn horizon te verbreden, een nieuwe manier van leven ontdekken en mijn talenskills verbeteren. Dus toen ik de kans kreeg nadat ik klaar was met mijn studie, heb ik die gelijk aangegrepen! Hoewel ik mijn leven in Parijs heel leuk vond, was ik wel weer toe aan een nieuw avontuur!

Menselijke toren op het Mercé-festival
Menselijke toren op het Mercé-festival

Waarom Barcelona?

Voordat ik vertrok, heb ik heel veel getwijfeld over waar ik heen wilde. Welke landen zal ik op mijn lijstje zetten? Welke stad past het beste bij mijn levensstijl? Super moeilijk, want elk land heeft wel wat. In het begin stonden Italië en Engeland bovenaan mijn lijstje. Ik heb in deze landen ook gesolliciteerd, maar toch eindigde ik in Barcelona! Barcelona was geen onbekende plek voor mij, omdat ik er al verschillende weekendtrips naar toe had gemaakt. In mijn weekendtrips was ik al helemaal verliefd geworden op de energie van de stad, de kleuren en de fijne sfeer in de straten, waardoor ik veel zin had om er naartoe te gaan! 

 

Barcelona is een stad met prachtige en diverse architectuur. Het centrum staat vol met middeleeuwse overblijfselen, maar ook het werk van Gaudi is overal in de stad te vinden Ook zijn er in Barcelona veel leuke dingen om te doen! Er zijn natuurlijk de bekende stranden, maar ook een heleboel musea en galeries om te bezoeken. Mensen die vooral ‘s nachts leven, zullen zich hier ook zeker wel vermaken! Er zijn namelijk honderden clubs, restaurants en bars om te bezoeken. Je kunt zoveel dingen doen dat ik aan een jaar niet eens genoeg tijd heb gehad, om alles te doen wat ik wilde!

Mijn favoriete plekken in Barcelona

Ondanks dat er zoveel te doen is in Barcelona, had ik toch wel mijn favoriete plekjes in de stad. Mijn favoriete plekjes in de stad zijn Bunkers del Carmel en de wijk El Born. 

Bunkers del Carmel

Deze bunkers liggen bovenop een heuvel en bieden een adembenemend uitzicht over de hele stad. Dit is dus echt een ideale plek voor een picknick of om gewoon van het uitzicht te genieten! Ik heb hier veel avonden doorgebracht, kijkend naar de mooie zonsondergangen. Echt een aanrader dus.

Het uitzicht vanaf Bunkers del Carmel
Het uitzicht vanaf Bunkers del Carmel

El Born

In Barcelona woonde ik in de wijk Gotico. Hiernaast ligt de wijk El Born. El Born is mijn favoriete buurt in Barcelona! Het zit ​​vol met leuke cafeetjes en tapasbars. Ook zijn er vaak markten, lokale buurtwinkels en kun je een bezoekje brengen aan het Ciutadella Park.

El Born
El Born

Een voorproefje van het mooie Barcelona

Wil je nou de sfeer van Barcelona alvast opsnuiven voordat je vertrekt? Dan kan ik je deze twee films heel erg aanraden. Deze films vertegenwoordigen perfect de charme en de sfeer van Barcelona. 

  • The Spanish Inn (Cédric Kaplisch, 2002)
  • Vicky Cristina Barcelona (Woody Allen, 2008)

Ik heb alleen maar goede herinneringen aan mijn jaar in Barcelona en heb daarom ook echt totaal geen spijt van mijn keuze om te gaan werken in Spanje! Barcelona is mijn stad geworden. Ik kan je dus alleen maar adviseren om deze stad te kiezen voor jouw avontuur in het buitenland!


Wonen in Barcelona Werken in Barcelona Barcelona Spanje wonen in Spanje werken in Spanje

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures