Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Evie’s avontuur in Lissabon: werken in het buitenland is het beste wat er is!

Laatste update: 13 december 2023  ◦  19 mei 2021 door
E
Evie  ◦  3066 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Uitzicht Lissabon Alfama

Volgens Evie is werken in het buitenland het beste wat er is. Wees niet bang, kom uit je comfort zone en trek er op uit! Er is zoveel moois te ontdekken… In deze ervaringsblog vertelt Evie over de start van haar avontuur in Portugal en waarom werken in Lissabon zo fantastisch is!

De start van mijn avontuur in Lissabon!

Van jongs af aan vond ik het al geweldig om naar het buitenland te gaan. Zo ben ik op mijn 17e een jaar op exchange geweest in Amerika en ben ik na het afronden van mijn Travel & Hospitality opleiding gaan werken als campingmedewerker in Frankrijk. Toen ik na mijn avontuur in Frankrijk weer een aantal maanden op Nederlandse bodem was, wilde ik het liefst weer vertrekken naar het buitenland. Via Yobbers heb ik dan ook mijn huidige baan in Lissabon gevonden!

 

Het sollicitatieproces verliep gelukkig heel geleidelijk. Na het solliciteren werd al snel telefonisch contact met me opgenomen om de vacatures te bespreken. Na dit gesprek maakte ik definitief de keuze om naar Portugal te gaan! Na het behalen van een aantal testen werd ook duidelijk voor welk project ik kon gaan werken in Lissabon. Na het laatste telefonische sollicitatiegesprek werd ik gefeliciteerd en was ik officieel aangenomen voor mijn baan in Lissabon!
 

Toen kwam natuurlijk het moment dat ik mijn vliegticket moest gaan boeken en mijn koffers moest gaan pakken. En daar ging ik weer hoor: op naar het buitenland! Eenmaal op het vliegveld in Portugal werd ik meteen opgevangen door een medewerker van het bedrijf, die mij naar mijn appartement bracht: mijn nieuwe “thuis” voor de komende periode!

.

Mijn klantenservice baan in Lissabon

Ik werk in de klantenservice in Lissabon en doe dit momenteel vanuit mijn appartementje. Het is hartstikke leuk om te bedenken dat ik mensen dag in dag uit help bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen. Het bedrijf waarvoor ik werk heeft altijd verschillende projecten lopen. Dit betekent dat je altijd de keuze kan maken om wat nieuws te leren en te switchen van project! Mijn collega’s zijn ook nog eens super gastvrij, vriendelijk en vooral heel behulpzaam.

 

Mijn huisgenoten werken ook voor hetzelfde bedrijf als ik, maar dan voor andere projecten. Er is daardoor heel veel diversiteit in het huis, aangezien we allemaal uit andere landen komen en voor verschillende projecten werken. Hierdoor leer je ontzettend veel van elkaar!

Leven in het mooie Lissabon

Ik hou ontzettend veel van mijn leventje in het buitenland. Het is echt het beste wat er is! In plaats van in je vertrouwde bubbel in Nederland te blijven is het zó gaaf om een nieuw land, een nieuwe cultuur en nieuwe mensen te leren kennen. En dan hebben we het nog geeneens over het lekkere eten in Portugal gehad! Het wonen in Lissabon is echt heel fijn: de mensen zijn vriendelijk, je komt overal gemakkelijk met het openbaar vervoer en de omgeving is zó mooi!

De highlights van werken in het buitenland

Het klinkt misschien heel cliché, maar het moment dat je weer in een nieuw land aankomt en nieuwe mensen ontmoet is voor mij altijd het hoogtepunt. In Lissabon is vooral de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de Portugese bevolking geweldig! Je leert dus enorm veel nieuwe mensen kennen tijdens een avontuur in het buitenland. Mensen uit Portugal zelf, maar ook mensen uit Duitsland, Spanje, Italië, Engeland... noem maar op! Uit mijn ervaring blijkt dat veel van deze mensen ook na je avontuur je vrienden blijven. Op een gegeven moment heb je overal vakantieadresjes dus! (;

Plein Lissabon

Stap uit je comfort zone!

Wonen en werken in het buitenland laat je groeien in zoveel opzichten. Je bent namelijk helemaal op jezelf aangewezen en je leert (onbewust) ontzettend veel nieuwe dingen. Opeens moet je alles, maar dan ook alles, zelf gaan doen. En dat klinkt misschien eng, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Het is vooral een enorme uitdaging en uitdagingen zijn juist leuk, toch? En ook van vragen stellen groei je trouwens! Lukt iets even niet, of weet je het even niet? Dan zijn er heel veel mensen die voor je klaar staan en jou direct te hulp schieten!

 

Wonen en werken in het buitenland: waarom zou je het niet doen?! Het is zo’n coole en gave ervaring. Waarom zou je die kans laten lopen? Mocht het je niet bevallen, dan ben je zo weer terug naar huis. Maar ik kan je verzekeren dat je het liefst niet eens meer terug naar huis wilt als je eenmaal in Lissabon zit! Tijdens je pauzes kan je genieten van het zonnetje waardoor je zelfs tijdens je werk een vakantiegevoel hebt. En natuurlijk verdien je tegelijkertijd ook nog eens geld. Wie wil dat nou niet?

 

Tot nu toe ben ik gelukkig nog nergens tegenaan gelopen. Alles is vlekkeloos verlopen en Yobbers helpt je waar nodig om je te helpen met al je vragen en onzekerheden. Daarbij staat je toekomstige bedrijf zelf ook altijd voor je klaar! Het enige wat ik jou nog wil meegeven is: wees niet bang, kom uit je comfort zone en trek er op uit! Er is zoveel moois te ontdekken...


Wat vind je van deze blog?

werken in Lissabon Portugal werken in Portugal Lissabon wonen in Lissabon

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in