Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Mijn tussenjaar vieren in Valencia, Spanje!

23 december 2019 door
Foto van Sophie Alink
Sophie Alink  ◦  8028 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd
Werken in Valencia

Studeren is leuk, maar soms ben je er gewoon even klaar mee en ben je toe aan een tussenjaar. Tenminste… zo heb ik het ervaren. Iedereen geeft een eigen invulling aan zo’n jaar en ik heb ervoor gekozen om een jaar naar het buitenland te verhuizen. Via een vacature van Grenzelooswerk ben ik uiteindelijk gaan werken in Valencia. Dit was één van de beste keuzes die ik had kunnen maken. Valencia is een geweldige stad waar iedereen zich snel thuis zal voelen. De “mañana, mañana”-cultuur zorgt ervoor dat je even helemaal uit de Nederlandse sleur wordt getrokken. Ook de combinatie van wonen en werken in het buitenland is voor mij perfect voor een tussenjaar. Als je studeert, heb je namelijk nooit écht rust; je hebt altijd wel huiswerk, feestjes of je moet blokken voor tentamens. Fulltime werken klinkt natuurlijk ook heftig, maar als je klaar bent met werken ben je ook écht klaar met werken en heb je tijd voor andere dingen zoals; zon, zee en strand.

Trustpilot 5 stars Review van Inge Schuurman

Tussenjaar? Grenzelooswerk!

Mijn ervaring met grenzelooswerk is erg goed. Aan het begin van mijn tussenjaar had ik geen idee wat ik wilde doen. Wel wist ik dat ik naar het buitenland wilde voor een langere periode. Al snel kwam ik op deze website en dat bleek een hele goede stap! Je kunt makkelijk invullen waar je heen wil of welke functies je interessant vindt en er komt zo iets uitrollen wat wellicht erg goed bij je past. Ook kun je gewoon uren scrollen en lezen om inspiratie op te doen als je echt nog geen idee hebt. Aan het begin was het spannend, maar als je eenmaal je eerste sollicitatie hebt verstuurd gaat het vanzelf. Je zit niet meteen ergens aan vast en kunt altijd nog voor een andere weg kiezen. ..lees meer

6 november 2019

Werken in Valencia

Sowieso vliegen de dagen hier voorbij en voor je het weet is het alweer weekend en is het tijd voor fiesta! Klinkt best goed toch werken in Valencia? Pas als je op zo’n heerlijke plek zit, besef je hoe erg je in Nederland in die dagelijkse sleur van leven en studeren zit. Nu ik daar even afstand van heb genomen, kom ik helemaal tot rust en geniet ik ook meer van dingen. Ik merk nu al dat ik met nieuwe energie naar volgend jaar kijk en dat ik door de rust weer zin heb gekregen om te studeren. Daarnaast leer je van zo’n tussenjaar door te werken in het buitenland erg veel! Ik ben nog nooit eerder ergens alleen naartoe vertrokken en het duwt je volledig uit je comfort zone. Toch is dat juist alleen maar goed. Je maakt ontzettend snel nieuwe vrienden door te werken in Valencia, ook met mensen die je anders nooit had ontmoet. 

De cultuur in Valencia

Iets anders waar je natuurlijk van leert is de cultuur. Hoewel Spanje ook gewoon een westers land is, zal je zien dat je zelfs hier een behoorlijke cultuurshock kan ervaren. Doordat je moet leren je aan te passen om mee te gaan in het Spaanse leven, leer je kanten van jezelf kennen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Dit is een persoonlijke ontwikkeling waar je niet alleen in je privéleven, maar ook in je professionele leven veel aan zal hebben. De kunst om je aan te passen aan verschillende mensen en situaties krijg je tijdens een tussenjaar in het buitenland snel in de vingers. Het is ook niet voor niets dat werken in het buitenland goed op je cv staat en het je in de toekomst altijd zal onderscheiden van anderen.

Werken in Valencia, Spanje

Kortom, een tussenjaar in Valencia is voor mij tot nu toe een geweldige ervaring geweest en ik zou iedereen aanraden om ook deze stap te nemen. Het is misschien spannend, maar je krijgt er zo ontzettend veel voor terug dat je jezelf later alleen maar dankbaar bent als je jezelf die kans hebt gegund! Wellicht dat deze vacature in Valencia iets voor jou is? Waar wacht je nog op? Solliciteer snel en ga net als Sophie aan de slag in het prachtige Valencia! 


Valencia Werken in Valencia Wonen in Valencia wonen in Spanje Spanje werken in Spanje

Reacties

Kay Flik Wat super leuk! Wat voor werk heb je in Valencia gedaan?

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures