Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Van een baan in Nederland naar een baan in Lissabon!

Laatste update: 27 januari 2023  ◦  19 februari 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  4950 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Annemijn in Lissabon!

Hoi. Mijn naam is Annemijn en ik woon al weer een paar maanden in het mooie en zonnige Lissabon. Ik ben echt zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Lissabon te gaan. Elke dag besef ik mij weer dat ik in deze mooie stad woon en werk.

Van een baan in Nederland naar werken in Lissabon

In de winter van 2018 ben ik afgestudeerd en heb ik vervolgens tot aan de zomervakantie lesgegeven op een basisschool. Ik wist al vrij snel dat ik niet lang in Nederland wilde blijven en ben gaan nadenken over wat ik na de zomervakantie wilde gaan doen. Ik heb tijdens mijn studie vijf maanden in Spanje gestudeerd en dat is mij zo goed bevallen dat ik heel graag weer voor een langere tijd wilde wonen in het buitenland. Ik had al veel dingen gelezen over Yobbers en besloot een berichtje te sturen voor wat meer informatie. Al van het eerste telefoongesprek werd ik heel erg enthousiast. Vervolgens hebben zij mijn gegevens doorgestuurd naar het bedrijf waar ik nu voor werk. Een paar weken later zat ik al in het vliegtuig en begon mijn Portugese avontuur!

De Kathedraal van Lissabon; Largo da Sé
De Kathedraal van Lissabon; Largo da Sé

Het werk

Na de trainingsweken begon het echte werk. Dit vond ik in het begin best pittig, maar na een week merkte ik al dat ik steeds meer wist en werd het steeds leuker. Ik werk nu veertig uur per week, dus mijn dagen zijn goed gevuld. Gelukkig is er ook genoeg tijd om allemaal andere leuke dingen te doen na het werk. Wat mij heel erg aantrok aan de vacature is dat de werkgever een woonplek voor je regelt. Ik woon op dit moment in een heel mooi appartement in het centrum samen met mijn huisgenoten uit Italië, Zweden, België en Spanje. In minder dan een minuut ben ik al bij de metro. Daarnaast worden er ook heel veel activiteiten georganiseerd door de werkgever. Zo heb ik laatst meegedaan met een voetbaltoernooi. Door het werk ontmoet je al gelijk heel veel mensen. Vrijwel iedereen is hier alleen naar toegekomen en staat ervoor open om nieuwe mensen te ontmoeten, heel gezellig dus. 

Lissabon is een geweldige stad

Lissabon is echt een hele leuke stad om te wonen. Je hebt veel verschillende buurten en er is altijd wel iets te doen. Ook kan je hier heel leuk stappen en heerlijk uit eten. Het is nu februari en het is nu al heel mooi weer. Daarnaast zijn Portugese heel erg vriendelijk. Overal word ik wel geholpen als ik weer eens verdwaald ben of als ik bijvoorbeeld iets niet kan vinden in de supermarkt. Ik ben echt zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Lissabon te gaan. Elke dag besef ik mij weer dat ik in deze mooie stad woon en werk. Mocht je interesse hebben dan raad ik het zeker aan om contact op te nemen met Yobbers. Wie weet raak je dan net zo enthousiast als ik en zit je binnenkort ook in Lissabon!

Estádio da Luz. Overigens zijn er in Lissabon naast Benfica en Sporting nog meer dan 200 andere voetbalclubs te vinden.
Estádio da Luz. Overigens zijn er in Lissabon naast Benfica en Sporting nog meer dan 200 andere voetbalclubs te vinden.
Lissabon at night!
Lissabon at night!

Wat vind je van deze blog?

werken in Lissabon Portugal werken in Portugal Lissabon ervaring vast contract wonen in Lissabon

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in