Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Hoe ervaart onze recruiter Lisa het leven in Valencia?

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  12 november 2021 door Foto van Lisa Lisa  ◦  3 minutes leestijd
Header Lisa Valencia

Daar zit ik dan! Na 2 á 3 weken zit ik in mijn nieuwe appartementje in Valencia een blog te schrijven over het wonen en werken in Valencia. Mét een heerlijk Spaans wijntje uiteraard! Na een fijne dag werken heb ik lekker door de stad gefietst en onderweg naar huis kwam ik heel veel moois tegen in het Turia park. Het park leeft echt en iedereen komt hier bij elkaar. Dat is zo tof om te zien!

Hoe het allemaal begon?
Van kinds af aan zei ik al dat ik in Spanje wilde wonen. Waarom? Geen idee! Het was een gevoel. Toen ik 19 was mocht ik voor een stage naar Barcelona en daar ben ik uiteindelijk zo’n 3 jaar gebleven. Daarna ben ik naar Nederland gegaan om te studeren en en heb ik een leuke job gevonden bij Yobbers. In de corona periode miste ik het buitenland natuurlijk ontzettend en nu de situatie wat is verbeterd, kon ik niet wachten om weer naar het buitenland te vertrekken.

Toen ik te horen kreeg dat ik mocht wonen en werken in Valencia, zei ik natuurlijk direct ja! Ik hoorde op een vrijdag dat ik waarschijnlijk het aankomende weekend al mocht vertrekken, samen met een collega van Yobbers. Zaterdag in de auto stond mijn muziek op standje 100 en heb ik alleen maar gehuild van blijdschap. Hoe dit komt? Waarom ben ik zo blij? Het is een gevoel! Ik heb zin in een nieuw avontuur en ik weet hoe tof het kan zijn om nieuwe mensen en culturen te leren kennen en weer helemaal uit je comfortzone te stappen. 

Lisa Valencia Fiets

Waarom Valencia?
Ik heb voor Valencia gekozen omdat het een geweldige stad is. Ik wilde mijn Spaans weer verbeteren en omdat ik nog best wat vrienden heb ik Barcelona, was dit ook een mooie bijkomstigheid. Het is met de trein namelijk heel goed te doen! Dit weekend komt mijn eerste bezoek al vanuit Barcelona en ik kan niet wachten om met haar de stad te ontdekken! Ook kom ik natuurlijk voor de zon! Aan de Nederlandse kust zijn er 'maar' 1.650 zonuren per jaar, terwijl dit aan de Valenciaanse kust wel 2.660 zonuren zijn! ☀️

Een start vol verrassingen!
Direct nadat we geland waren op zondagmiddag kwamen we al voor een verrassing te staan. Het appartement die we hadden geregeld ging helaas niet door. Gelukkig waren we beide erg relaxt en hebben we gelijk een ander leuk appartementje gehuurd de eerste nachtjes. Daarna hebben we een fijne AirBnB kunnen regelen voor twee weekjes. Dit ging eigenlijk allemaal super. 
 

Maandagochtend vroeg liepen we samen naar het kantoor van WeWow, onze werkplek voor de aankomende tijd, waar we fijn opgevangen werden en een leuke introductie kregen. Ondanks dat ik best wel zenuwachtig was, voelde mij direct op mijn gemak. Ze lieten een filmpje zien over de cultuur en ik werd meteen zo blij! Hier pas ik helemaal tussen! Bij WeWow voelde ik mij direct thuis. Het motto van WeWow is namelijk ‘Work hard, play harder’, en dit past perfect bij mij. Ik vind dat je succes moet vieren en alles uit je leven moet halen! 

Lisa Valencia

Het leven in Valencia: wat maakt het zo ontzettend leuk?

Ik kan eerder vragen: wat niet?! Mijn vrije dagen voelen echt aan als vakantie omdat het simpelweg heerlijk weer is en je van alles kan ontdekken. Je moet bijvoorbeeld echt naar Port Saplaya gaan. Het is super schattig en je kunt er ook heerlijk eten. Ook is het uitgaan hier geweldig. De clubs zijn vaak ook buiten en het is hier zoveel groter dan in Nederland! Wat ook leuk is om te zien, is dat de Spanjaarden helemaal los gaan en zich supermooi aankleden. Bereid je wel voor: je gaat hier vaak pas naar de club rond 2 á 3 uur ‘s nachts. Natuurlijk kan je wel lekker samen eten en drinken van tevoren! En de zondag daarna kan je natuurlijk heerlijk uitbrakken op het strand! Dat is zo verkeerd nog niet, toch?

Ik merk dat ik erg gelukkig word van de kleine dingetjes en dat ik die geluksmomentjes hier zoveel meer heb dan in Nederland. De fietsroute naar mijn werk, de heerlijke drankjes, de tapas na je werk met collega’s, de vrijdagmiddagborrels, de pauzes in de zon én natuurlijk het leren kennen van nieuwe mensen. Ook heb ik in zo’n korte periode weer ontzettend veel geleerd. Geduld bijvoorbeeld! Ik was eventjes vergeten dat hier alles ‘mañana, mañana’ gaat. Dat betekent: ‘het komt morgen wel’! Ik ben zelf ook weer veel relaxter geworden en ik geniet van elke minuut. 

Ik mag hier nu voor een aantal maanden blijven en ik hoop dat ik nog lang niet hoef te vertrekken. Ik ga lekker genieten! Zie ik jullie ook snel? Wanneer je alvast een kijkje wilt nemen bij al onze vacatures in Valencia, dan vind je ze hier allemaal op een rijtje!


Wat vind je van deze blog?

werken in Valencia ervaring Yobbers wonen in Valencia

Reacties

Jazz De Vries
Jazz De Vries Wat leuk om te lezen dat je aan de slag bent gegaan in Valencia. Een prachtige stad inderdaad, waar ik binnenkort ook hoop te gaan wonen en werken!

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in