Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Zin in even helemaal wat anders? Rick zette de stap om te gaan werken in Valencia!

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  1 juni 2022 door Foto van Cheyenne Cheyenne  ◦  3 minutes leestijd
Ervaring Rick in Valencia

Vanuit een klein dorpje in het zuiden van Nederland besloot hij om zijn leven voor een jaar even helemaal om te gooien. Hij koos ervoor om zijn avontuur te laten beginnen in Valencia!

Door te doen en niet te veel na te denken, durfde Rick de stap te nemen om te gaan werken in het buitenland. Een nieuwe plek om te wonen, nieuwe bezigheden en nieuwe vrienden maken. In dit blog verteld Rick je over zijn nieuwe leven in Valencia, een van de mooiste kuststeden van Spanje.

 

“Mijn leven was erg saai”

 

Voordat Rick besloot te verhuizen naar het buitenland studeerde hij rechten aan de Universiteit van Utrecht. “Door de COVID-maatregelen werd mijn leven erg saai” vertelt Rick. Dus besloot hij dat hij voor een jaartje iets heel anders wilde. Al gauw kwam hij er achter dat werken in het buitenland precies is wat hij zocht. Een nieuwe omgeving, lekker weer en genieten van nieuwe mensen om je heen. 

 

“Ik zocht op internet en het duurde niet lang of ik zag de advertentie van Yobbers voor wonen en werken in Valencia”. Hij kwam al gauw uit bij de vacature ‘Werk voor Eneco vanuit het stralende Valencia!’. “Ik was er erg enthousiast over en heb meteen gesolliciteerd. Yobbers reageerde snel en voordat ik het wist was ik aan het werken in Valencia.” 

Mijn nieuwe leven
 

“Op dit moment heb ik een fulltime baan bij een callcenter. Ik verleen klantenservice voor een Nederlands gas- en elektriciteitsbedrijf genaamd Eneco. Ik moet zeggen dat ik het werk best leuk vind en dit doe ik samen met fijne collega's. Om eerlijk te zijn, ben ik natuurlijk niet alleen maar naar Valencia gekomen om te gaan werken. Valencia is een geweldige stad waar je je erg goed kunt vermaken. Naast het werken in Valencia ga ik in de weekenden vaak naar de mooie clubs die ze hier hebben. Een aantal leuke clubs in Valencia zijn: Rumbo 144, AZZA Club en niet te vergeten L’Umbracle. De volgende dag na het stappen kan je me natuurlijk al herstellend op het heerlijke strand vinden. 

Ook houd ik er erg van om rond te wandelen in de geweldige stad, want het is hier prachtig. Een ander groot voordeel van het werken in Valencia is dat het eten erg lekker en goedkoop is. Er zijn nog zoveel meer dingen te doen hier, het is echt moeilijk om je te vervelen in Valencia. Tijdens het werken in het buitenland beleef ik de tijd van mijn leven!” 

Vliegveld Valencia

Once in a lifetime

 

Rick vertelt dat het werken in het buitenland echt de moeite waard is. 

 

“Ik ben erg blij met de kans die Yobbers me heeft gegeven om in Valencia te wonen. Zonder Yobbers zou het zeker niet makkelijk zijn om hierheen te gaan omdat het vinden van een baan hier zonder enige kennis van de Spaanse taal erg moeilijk is. Wat ik kan adviseren aan mensen die overwegen om ook de stap te maken om te gaan werken in het buitenland, is om het gewoon te doen en er niet te veel over na te denken. Het kan in het begin beangstigend zijn (ik vond het echt heel spannend) en het kost wat tijd om je te settelen en nieuwe vrienden te vinden, maar vergeet niet dat je veel mensen zult vinden die hetzelfde meemaken en ook vrienden willen maken. Als je eenmaal gesetteld bent, zul je heel blij zijn dat je de beslissing hebt genomen om te gaan, dat kan ik je beloven!”

 

Dus waar wacht je nog op? Check snel al onze vacatures in het buitenland!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in