Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Werken in Lissabon: ervaringsdeskundigen aan het woord!

Laatste update: 5 augustus 2022  ◦  14 juli 2021 door Foto van Myrthe Myrthe  ◦  5 minutes leestijd
header

Nog aan het twijfelen over de bestemming van jouw toekomstige avontuur? Lissabon is dé perfecte plek voor een onvergetelijke tijd. Benieuwd naar de ervaringen van onze Yobbers? In deze blog lees jij hoe Annemijn, Evie en Amanda hun tijd in Lissabon hebben ervaren!

Het sollicitatieproces

Voordat jij straks in het vliegtuig stapt naar Lissabon stapt, moet jij natuurlijk eerst worden aangenomen. Maar hoe verloopt het sollicitatieproces via Yobbers eigenlijk? Annemijn, Evie en Amanda vertellen je hoe zij het sollicitatieproces voor werken in Lissabon hebben ervaren.

 

Annemijn

Ik heb het sollicitatieproces als heel soepel en snel ervaren! Al vanaf het eerste telefoongesprek was ik heel erg enthousiast! Yobbers heeft na het gesprek mijn gegevens doorgestuurd naar het bedrijf waar ik nu voor werk. Een paar weken later zat ik al in het vliegtuig en begon mijn Portugese avontuur! 

 

Evie

Het sollicitatieproces verliep heel geleidelijk. Na het solliciteren werd al snel telefonisch contact met me opgenomen om de vacatures te bespreken. Na dit gesprek maakte ik definitief de keuze om naar Portugal te gaan! Na het behalen van een aantal testen werd ook duidelijk voor welk project ik kon gaan werken in Lissabon. Na het laatste telefonische sollicitatiegesprek werd ik gefeliciteerd en was ik officieel aangenomen voor mijn baan in Lissabon!


Amanda

Het voelde gelijk heel goed aan toen ik via Yobbers solliciteerde op deze vacature, om te werken in Lissabon. Het contact via de telefoon en de mail voelde allemaal heel vertrouwd aan! De communicatie bij Yobbers komt bij mij over als professioneel, duidelijk en correct. Wanneer je vragen hebt over werken in het buitenland, is Yobbers de contactpersoon waar jij terecht kan om je vragen te beantwoorden.

Jouw baan in Lissabon

Nadat jij aangenomen bent, kan jouw avontuur in Lissabon beginnen! Wanneer je in Portugal werkt, werk je in een leuke en internationale omgeving en maak je deel uit van een professioneel en gezellig team. Genoeg uitdaging dus! Benieuwd hoe anderen het werken in Lissabon hebben ervaren? Lees snel verder!

 

Evie

Ik werk in de klantenservice in Lissabon. Ik vind het hartstikke leuk om te bedenken dat ik mensen dag in dag uit help bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen. Het bedrijf waarvoor ik werk heeft altijd verschillende projecten lopen. Dit betekent dat je altijd de keuze kan maken om wat nieuws te leren en te switchen van project! Mijn collega’s zijn ook nog eens super gastvrij, vriendelijk en vooral heel behulpzaam.


Annemijn

Na de trainingsweken begon het echte werk. Dit vond ik in het begin best pittig, maar na een week merkte ik al dat ik steeds meer wist en werd het steeds leuker. Ik werk nu veertig uur per week, dus mijn dagen zijn goed gevuld. Gelukkig is er ook genoeg tijd om allemaal andere leuke dingen te doen na het werk! Daarnaast worden er ook heel veel activiteiten georganiseerd door de werkgever. Zo heb ik laatst meegedaan met een voetbaltoernooi. Door het werk ontmoet je al gelijk heel veel mensen. Vrijwel iedereen is hier alleen naartoe gekomen en staat ervoor open om nieuwe mensen te ontmoeten, heel gezellig dus!

Hoe het is om te wonen en werken in Lissabon

Lissabon: de stad met vele zonuren. Even wat anders dan het vaak regenachtige Nederland dus! Geniet ook in deze betoverende stad van de historische bezienswaardigheden, de heerlijke lokale cuisine, sfeervolle wijken waar de muziek door de straten galmt en van de adembenemende uitzichten! Hoe hebben onze kandidaten het leven in Lissabon ervaren?

 

Amanda

Het is geweldig om te wonen en werken in Lissabon. De hoofdstad van Portugal is bruisend, levendig, historisch, maar ook héérlijk rustig. Wie weet heb jij net als ik het geluk om in een appartement te wonen met een fantastisch uitzicht op de rivier de Taag. Werken in Lissabon is echt een geweldige ervaring. Ik wil hier dan ook nog lang niet weg!

 

Evie

Ik hou ontzettend veel van mijn leventje in het buitenland. Het is echt het beste wat er is! In plaats van in je vertrouwde bubbel in Nederland te blijven is het zó gaaf om een nieuw land, een nieuwe cultuur en nieuwe mensen te leren kennen. En dan hebben we het nog geeneens over het lekkere eten in Portugal gehad! Het wonen in Lissabon is echt heel fijn: de mensen zijn vriendelijk, je komt overal gemakkelijk met het openbaar vervoer en de omgeving is zó mooi!


Annemijn

Lissabon is echt een hele leuke stad om te wonen. Je hebt veel verschillende buurten en er is altijd wel iets te doen. Ook kan je hier heel leuk stappen en heerlijk uit eten. Het is nu februari en het is nu al heel mooi weer. Daarnaast zijn Portugese heel erg vriendelijk. Overal word ik wel geholpen als ik weer eens verdwaald ben of als ik bijvoorbeeld iets niet kan vinden in de supermarkt. 

Werken in Lissabon: echt een aanrader!

We sluiten af met wat wijze levenslessen van onze Yobbers. Hier komen ze!

 

Evie

Ik kan je verzekeren dat je het liefst niet eens meer terug naar huis wilt als je eenmaal in Lissabon zit! Tijdens je pauzes kan je genieten van het zonnetje waardoor je zelfs tijdens je werk een vakantiegevoel hebt. En natuurlijk verdien je tegelijkertijd ook nog eens geld. Wie wil dat nou niet? Ik zou het dus zeker aanraden!
 

Annemijn

Ik ben echt zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Lissabon te gaan. Elke dag besef ik mij weer dat ik in deze mooie stad woon en werk. Mocht je interesse hebben dan raad ik het zeker aan om contact op te nemen met Yobbers. Wie weet raak je dan net zo enthousiast als ik en zit je binnenkort ook in Lissabon!


Amanda

Ik heb er absoluut geen spijt van dat ik deze sprong in het diepe heb genomen, omdat ik me zo thuis voel. Ik zou werken in Lissabon dus zeker aanraden! 

Ga het avontuur aan in Lissabon en beleef net zoveel onvergetelijke momenten als Annemijn, Evie en Amanda! Benieuwd geworden naar de vacatures? Bekijk hier dan al onze huidige vacatures in Lissabon!


Wat vind je van deze blog?

Lissabon ervaring

Reacties

Jeroen Van der Maat
Jeroen Van der Maat Question How old ore how young are the contestors ??(global)

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in