Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Wonen en werken in Athene: de start van Kaat haar nieuwe uitdaging!

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  19 januari 2022 door
K
Kaat  ◦  1405 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Header wonen en werken in Athene

De start van een nieuw avontuur kan best overweldigend zijn. Kaat zorgde gelukkig voor een goede voorbereiding en pakte vol energie en enthousiasme het vliegtuig naar haar nieuwe thuis: het Griekse Athene. Hoe begon Kaat haar avontuur en hoe ervaart ze inmiddels het historische, zonnige Athene? Ontdek het in deze ervaringsblog!

D-day

Dinsdag 11 januari, dat was mijn D-day. Dan zou ik een vliegtuig nemen richting Athene om voor onbepaalde tijd van Griekenland mijn thuis te gaan maken. Al sinds 1 januari stonden m’n koffers klaar, zó spannend vond ik het! In de dagen die daarop volgden heb ik ze wel twintig keer opnieuw ingepakt om uiteindelijk met twee perfect afgewogen koffers te eindigen. Hopelijk gevuld met alles wat ik nodig ga hebben tijdens het wonen en werken in Athene. Dat is natuurlijk toch altijd een beetje gokken. Maar geen nood, mocht ik toch iets vergeten zijn, dan zou m’n lieftallige mama het met heel veel plezier komen brengen! Daarnaast was ook de tijd aangebroken om afscheid te nemen van mijn vrienden en familie. Niet gemakkelijk in corona tijden, maar we maakten er het beste van! Met een onverwachte lading praktische (en iets minder praktische) afscheidscadeautjes op zak was ik helemaal klaar om aan mijn grote avontuur te beginnen. 

 

Eindelijk was het dan zover: 11 januari. Mijn vlucht was pas om half zeven ‘s avonds, dus ik had ruim de tijd om alles nog een laatste keer na te kijken. M’n bagage stond al helemaal klaar en alle nodige documenten waren geprint en netjes in mijn tas gestopt. De avond daarvoor had ik ook alvast ingecheckt voor m’n vlucht, die door de werkgever in Athene geboekt en betaald was. Ik nam uitgebreid afscheid van de hondjes (want die zou ik toch nog het meest van alles missen) en voor ik het wist stond ik op Zaventem vaarwel te zeggen tegen mijn ouders. En weg was ik! 

Een warm, Grieks welkom

Na een vlotte vlucht stond een goedgemutste Griek me op te wachten met z’n taxi, en nog geen uurtje later zat ik veilig en wel op mijn hotelkamertje. Op geen enkel moment heb ik zelf met mijn koffers moeten sleuren: dat is de Griekse hoffelijkheid. Wat een geweldige start! Het materiaal dat ik zou nodig hebben voor de training stond al te wachten op m’n kamer. Een beetje optimistisch wilde ik het in de doos laten om het hopelijk zo mee te kunnen nemen naar m’n nieuwe appartementje, maar helaas. Die zoektocht bleek toch een grotere uitdaging dan verwacht. Al zo’n drie maanden op voorhand begon ik met zoeken, maar een Grieks vastgoedkantoor te pakken krijgen vanuit een ander land was lastig, laat staan een afspraak vastleggen! Het appartement waar ik mijn zinnen op had gezet bleek na het bezoek toch niet te zijn wat ik nodig had. Dus begon ik opnieuw websites af te struinen en Griekse nummers te bellen. Voorlopig heb ik vooral veel ‘not available’s gekregen, maar ik blijf proberen. Ergens in deze miljoenenstad zal er wel een plekje voor mij zijn, toch? Ik blijf hoopvol!

Wonen en werken in Athene steegjes

Ontdekken én genieten van Athene

Naast de zoektocht naar een appartement ben ik de laatste dagen vooral druk bezig met ontdekken en genieten. Van het Griekse eten bijvoorbeeld! Ontbijt in Plaka met heerlijke Griekse yoghurt en honing, lunch in Psiri met een zalig lekkere Griekse salade én diner met uitzicht op de tempel van Hephaestos. Want ja, die eerste dagen moet je wel een beetje de toerist uithangen, toch? Ik heb ondertussen foto’s van de Akropolis uit wel twaalf verschillende standpunten, maar ik kan het niet helpen. Telkens ik die zonovergoten zuilen boven de stad uit zie torenen, moét ik ‘m op beeld vastleggen. Mijn favoriete plekje tot nu toe is de top van Filopappou Hill,  één van de heuvels die de Akropolis omringen. De hele tocht naar boven kwam ik geen kat tegen (figuurlijk, want katten vind je écht overal) en eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht: aan de ene kant de stad en aan de andere kant de mediterraanse zee. Adembenemend! Dit keer zowel letterlijk als figuurlijk, want de tocht naar boven is voor iemand met mijn fitness level toch best een uitdaging!

Wonen en werken in Athene natuur en cultuur

Zo wordt het nog maar eens duidelijk waarom Athene bij uitstek dé de stad is om in te gaan wonen en werken. Je hebt er een bruisend stadsleven, met vele terrasjes, bars en pleinen. En voor wie het af en toe wat rustiger aan wil doen zijn er genoeg parken, bossen en heuvels om de drukte even te ontsnappen. Onder de stralende Griekse zon is afkoeling vaak een verademing. Koel dus vooral lekker af aan één van Athene’s vele stranden. De mensen in Athene zijn hier ongelofelijk vriendelijk, het eten is om van te dromen en dankzij de hulp van zowel Yobbers als de werkgever in Athene is de overstap een fluitje van een cent. 

 

Aan iedereen die nog twijfelt: ga er gewoon voor. Ik raad het echt iedereen aan! Kom er in deze blog achter of wonen en werken in Athene (n)iets voor jou is! Of neem natuurlijk gewoon alvast een kijkje bij alle vacatures in Athene!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in