Meet the Recruiter

23 april 2020 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  1178 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Kennismaken met recruiter Eline van Yobbers

Guess what! Bij Yobbers houden we ervan om de wereld te ontdekken. Veel van onze collega's zijn over de Nederlandse grenzen gevlogen om voor een langere periode te wonen in het buitenland voor een baan of studie. In deze blog vertelt onze recruiter Eline over haar ervaring met wonen in Azië (wauw!), persoonlijke reis-insights én tips voor het solliciteren voor een baan in het buitenland.

Trustpilot 5 stars Review van Lisanne Dikkenberg

Topteam :)

Je word in alles geholpen, geen vraag is te gek en ze helpen je er volledig doorheen. Weer een stukje zelfverzekerheid erbij. ..lees meer

16 juli 2020

Wat is jouw ervaring met wonen in het buitenland en wat heb je toen gedaan?

Voordat ik begon aan mijn studie, wist ik al dat ik graag een minor in het buitenland wilde gaan volgen. In het derde jaar heb ik dan ook een minor in Thailand gevolgd: Marketing & Management, gericht op de Aziatische markt. We woonden toen met alle studenten samen in een complex, dus dat was supergezellig! Ik ben een weekje eerder naar Thailand gegaan en heb toen gereisd door het noorden en onder andere een jungletocht gedaan. Lekker back to basic

Wat vond je het allerleukst aan wonen in het buitenland?

De hele ervaring van wonen en studeren in het buitenland zal me altijd bijblijven! Je leert een nieuwe cultuur kennen, ontmoet ontzettend veel nieuwe mensen en tegelijkertijd ontdekten we de mooiste plekjes van Thailand. Ik heb er veel warme herinneringen aan en denk er nog regelmatig aan terug!

Heb je nog contact met mensen die je toen hebt leren kennen?

Eerst heb ik dat nog wel onderhouden, maar naar verloop van tijd is dit helaas toch verwaterd.

Wonen in Thailand

Wat is je favoriete bestemming? 

Japan is by far mijn favoriete bestemming. Nadat ik te horen had gekregen dat ik was geslaagd voor mijn studie, heb ik direct een vliegticket richting Japan geboekt. Een week later stapten we in het vliegtuig om te gaan backpacken. De gehele cultuur is zo’n wereld van verschil dan we in Nederland zijn gewend. Ik keek echt mijn ogen uit! Het is een heel indrukwekkend land waar ik uren over kan kletsen.

Wat is je favoriete eten in het buitenland? 

Mijn favoriete keuken is de Aziatische. Ik kan elke dag wel rijst of noodles eten! :P 

Op welke manier reis jij het liefst door een land?

Goeie vraag! Ik heb niet echt een voorkeur wat betreft vervoer. In Japan reisden we voornamelijk met de Shinkansen, wat ideaal was omdat je in no-time van de ene kant naar de andere kant van het land kunt reizen. In Sri Lanka heb ik voornamelijk veel per local bus gereisd, wat ook echt een hele belevenis was met haarspeldbochten en inhaalmomenten waar nog net een grassprietje tussen paste. Ik bekijk meestal per land wat het gemakkelijkste is.

Schoolkinderen in Japan

Welk land staat nog op je bucketlist?

Mijn plan was om afgelopen maand 3 weken te gaan backpacken door Vietnam, maar helaas is dat door Covid-19 niet doorgegaan. Vietnam blijft dus nog even op mijn lijstje staan. Daarnaast staan Nieuw-Zeeland, Colombia en een rondreis door Amerika hoog op mijn wensenlijstje!

Wat vind je zo leuk aan jouw werk als recruiter?

Als recruiter spreek je ontzettend veel verschillende mensen. Van jong tot oud, iedereen heeft een persoonlijke reden waarom zij graag het buitenlandse avontuur willen aangaan. Ik vind het superleuk dat ik hen kan begeleiden tijdens het proces om hun droombaan te vinden in het buitenland. Het leuke is dat ik mijn eigen ervaring in het buitenland goed kan gebruiken, omdat ik weet hoe het is om voor een langere periode in het buitenland te wonen. Daarnaast krijg ik zelf ook regelmatig leuke tips van kandidaten over landen en steden! Zo inspireer je elkaar om de wereld te ontdekken. Hoe leuk is dat?!

Waaraan merk je dat iemand ready is om te gaan werken in het buitenland?

Je merkt aan verschillende dingen of iemand klaar is om te gaan werken in het buitenland. Wat in ieder geval van belang is dat je je hebt ingelezen in de bestemming waar jij graag wilt gaan wonen en werken, en dat je een financiële buffer hebt om de eerste paar weken te overbruggen.

Winkelen in Azië

Wat is jouw ‘gouden’ sollicitatie tip?

Een musthave is een actuele cv, waarbij het in een oogopslag duidelijk is wie jij bent en wat je kwaliteiten zijn. Bereid je voor op het sollicitatiegesprek en denk goed na over jouw motivatie en de kwaliteiten die jij hebt te bieden. Schrijf zelf ook alvast een paar vragen op die je wilt gaan stellen aan de recruiter. Op deze manier laat je zien dat je je goed hebt voorbereid!


Yobbers Japan Sri Lanka Thailand Recruiter Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures