Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
5.000+ Yobbers

Meet the Customer Happiness & Content Marketeer!

9 juli 2020 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  1129 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Suzanne in Australië

Één van onze grootste reisfanaten binnen de Yobbers crew is Suzanne. Van studeren in Thailand en Indonesië tot backpacken in Azië en zelfs een jaar wonen en werken in Australië; voor Suzanne is niets te gek! Haar ervaringen en avonturen in het buitenland neemt ze dagelijks mee in haar werk. Want naast Customer Happiness (ja, van de chat) schrijft ze ook nog eens blogs om andere avonturiers te inspireren. In deze blog vertelt Suzanne haar persoonlijk travel insights en welke dromen ze nog heeft!

Trustpilot 5 stars Review van Leeuwe

Alleen maar lof voor het team…

Alleen maar lof voor het team 'grenzelooswerk'. Zeer professioneel en vriendelijk. Jassine Sounni ..lees meer

29 september 2020

Welke ervaring heb je in het buitenland opgedaan en wat heb je in het buitenland gedaan?

Van mijn studie die ik heb gevolgd kreeg ik de kans om mijn minor in het buitenland te volgen. Ik heb er toen voor gekozen om mijn minors te volgen in Thailand en in Indonesië. De minor die ik deed was Marketing & Management in Asia, gericht dus op de Aziatische markt. Samen met nog 120 andere studenten woonden we in een hotel, wat natuurlijk hartstikke gezellig was! Tussen het studeren door maakten we vele tripjes zodat we zoveel mogelijk van de landen konden zien! Eenmaal thuis had ik de smaak van Azië goed te pakken en daarom heb ik, samen met twee studiegenoten, besloten om na onze studie te gaan backpacken in Azië. Zo heb ik gebackpackt in de landen Thailand, Myanmar, Cambodja, Vietnam, Indonesië, Singapore en de Filipijnen. Na de Filipijnen was ik het backpacken nog lang niet zat. Ik had juist de smaak net goed te pakken. Daarom besloot ik om een werkvisum aan te vragen in Australië, wat inhield dat ik één jaar lang mocht wonen, werken en reizen Down Under! In Australië heb ik verschillende baantjes gehad als bezorger voor Ubereats, deur-aan-deur verkoop, festivaltenten schoonmaken, maar ik heb ook gewerkt in een bowlsclub, in een lokale supermarkt en voor een half jaar in een pub in de outback van Australië!

Wat was jouw hoogtepunt toen je in het buitenland was?

Ik heb geen specifiek hoogtepunt, mijn hele reis samen was één groot hoogtepunt. Ik heb ontzettend veel roadtrips kunnen maken! Ik heb de mooiste bergen, stranden, dieren, steden, dorpjes, national parken, mensen, landschappen, etc. gezien en daarnaast vond ik het superleuk om zoveel contacten te maken met mensen van heel veel verschillende nationaliteiten. Zo heb ik samengewerkt en gereisd met mensen uit Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Finland, Zweden, Denemarken, Rusland, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk, Italië en ook Nederlanders. Onderweg heb ik natuurlijk nog veel meer nationaliteiten ontmoet. Als je mij zou vragen om over mijn reis te vertellen, zou ik niet eens weten waar ik zou moeten beginnen, ik heb echt zoveel avonturen meegemaakt!

Wat is jouw favoriete bestemming?

Ik heb meerdere favoriete bestemmingen! Zo staat Australië hoog bovenaan, maar de landen Marokko, Myanmar, IJsland en de Filipijnen zijn ook zeker mijn favoriet. In april dit jaar zou ik weer teruggaan naar Marokko, maar helaas is dat door COVID-19 niet doorgegaan. Maar ach, dat komt wel weer! 

Welke landen staan nog op jouw bucket list?

Ik ben nog nooit in Midden- en Zuid-Amerika geweest. Dat staat bij mij op stipt nummer één om nog eens te bezoeken en rond te reizen! Daarnaast zou ik nog graag een rondreis willen maken door Canada, Japan, Noorwegen en Nieuw-Zeeland! Wat mij ook heel gaaf lijkt (maar helaas niet te betalen) is een rondreis langs Antarctica!

Wat was aan het begin van jouw avontuur spannend?

Tijdens het reizen merkte ik al snel dat je heel erg op jezelf bent gewezen. Je komt alleen aan en probeert je weg te vinden tussen de locals en andere backpackers. Ik was altijd bang om Engels te spreken. Ik spreek de taal, maar liet het woord liever aan een ander. In Australië ben ik op een gegeven moment gaan werken in een pub in de outback van Australië. Ik was daar als enige Nederlander aan het werk en had dus niet de mogelijkheid om mij achter iemand te verschuilen. Ik heb toen wel mijn angst overwonnen om de Engelse taal te spreken. Ik heb ook nooit een vervelende opmerking gehad van iemand, wanneer ik er even niet uit kwam! En met mijn humor en een tikkeltje zelfspot kwam ik ook al een heel eind! 

Wat heeft je het meest verrast?

Iets wat mij heel erg heeft verrast is hoe gastvrij alle mensen waren die ik heb ontmoet. Het land wat voor mij bovenaan staat wat betreft de gastvrijheid is Myanmar. Deze mensen zijn zo ontzettend lief en willen je met van alles en nog wat helpen, ook al hebben zij het vaak niet breed. Ook in Australië waren de mensen heel erg gastvrij, wat ik in eerste instantie niet had gedacht. Zo hebben wij meerdere keren bij mensen thuis mogen slapen tijdens een roadtrip, werden we vaak door ‘Aussies’ die wij onderweg tegen kwamen uitgenodigd om mee te barbecueën of stelden ze voor om alle leuke plekjes te laten zien! 

Wat is je favoriete eten?

Mijn favoriete eten is toch wel Mexicaans. Ik ben nog nooit in Mexico geweest (wat overigens ook op mijn lijstje staat) maar voor mij gaat er niets boven Mexicaans eten! Ik houd overigens ook heel veel van het eten uit Thailand, Japan, India en Italië! 

Wat is jouw ‘gouden’ tip voor werken in het buitenland?

Ik zou het iedereen aanraden om te gaan wonen en werken in het buitenland. Mijn tip is dan ook om de stap gewoon te nemen om het avontuur aan te gaan! Gooi jezelf in het diepe! Waarom? Je verbetert je talenkennis, je wordt zelfstandiger, je verbreedt je horizon, je leert nieuwe mensen kennen, je maakt vrienden voor het leven (van over de hele wereld), je leert nieuwe culturen kennen en ook zul jij jezelf veel beter leren kennen!


Studeren in Azië Werken in het buitenland Wonen in het buitenland Werken in Australie Azië

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures