Zeker weten?

Vrije tijd City reviews

De City Review van Berlijn, Duitsland!

Laatste update: 9 augustus 2022  ◦  14 januari 2021 door Foto van Maaike Maaike  ◦  5 minutes leestijd
Werken in Berlijn

Hi allemaal, daar is ie dan, part 4 van onze nieuwe Grenzeloze blog serie. Vandaag mag ik jullie meenemen in mijn city review over Berlijn. Laat ik mezelf eerst maar eens even voorstellen. Mijn naam is Maaike en inmiddels werk ik al weer een jaartje voor Grenzelooswerk. Van kleins af aan ben ik al obsessed met reizen. Inmiddels ben ik in meer dan 21 landen geweest, waaronder het prachtige Duitsland, Berlijn!

Deze hoofdstad zit vol impressive hotspots en views die je absoluut niet wilt missen tijdens je periode werken in het buitenland! Om jullie hier alvast een beetje wegwijs te maken deel ik in deze city review de leukste adresjes. Klaar voor? Komt-ie:

De smaak van Berlijn

Berlijn wordt niet voor niks een stad vol culinaire hoogtepunten genoemd. Tijdens je periode wonen en werken in Berlijn heb je dan ook alle tijd om dit zelf te ontdekken. Dit is de stad voor de meest lekkere en bijzondere gerechten! Ik vond het ontzettend leuk om mijn dag te beginnen met ontbijt tapas. Jaja, je hoort het goed ‘ontbijt-tapas’! Bij VENUE kun je voor het ontbijt kiezen uit vijf verschillende kleine gerechtjes. Ik nam vaak de caramel pancakes en de eggs benedict, héérlijk! Op deze manier weet je zeker dat jij jouw dag werken in Berlijn goed begint. Daarna nam ik zelf ook vaak nog een kleurrijke latte to-go mee (aanrader!).

Voordat ik naar Berlijn ging, had ik van een vriendin de tip gekregen om zeker naar Markthalle Neun te gaan. Dit is een overdekte hal waar je de lekkerste food kraampjes vind. Ik heb hier meerdere keren gegeten en verschillende gerechten geprobeerd, van heerlijke Mexicaanse vistaco's en echte Japanse sushi tot de typische Duitse curryworst. Zeker een keer bezoeken als je gaat werken in Berlijn, You will not regret it!

Hotspots in Berlijn

Tijdens mijn periode in Berlijn heb ik ontzettend veel gezien van de stad. Berlijn zit vol leuke hotspots, culturele bezienswaardigheden, gallerijen, gezellige restaurants en leuke winkels. Er valt hier genoeg te doen! Daarnaast is Berlijn een stad die geschiedenis ademt. Om een beetje cultuur te snuiven in de stad raad ik je aan om een OV-ticket te scoren. Berlijn is namelijk best groot en het openbaar vervoer is supergoed geregeld. In de stad heb je verschillende trams, bussen, metro’s (U-Bahn) en S-Bahnen, die je gemakkelijk en snel overal brengen. 

 

Zelf ging ik met het OV een paar dagen ‘cultuur-hoppen’ in de stad. Ik ben onder andere naar de Brandenburger Tor, het holocaustmonument, Checkpoint Charlie en de East Side Gallery geweest. Dit zijn echt niet-te-missen bezienswaardigheden als je gaat werken in Berlijn. Ik vond het erg indrukwekkend om zoveel te leren over de Tweede Wereldoorlog, maar goed ik ben dan ook een geschiedenis-lover. Mocht je gaan werken in Berlijn dan zou ik je zeker adviseren om dit een keer te gaan bezoeken. Cultuur mens of niet, hier wil je toch even een bezoekje aan brengen.

 

En vergessen Sie nicht om de dag af te sluiten met een tripje naar de Fernsehturm. Een absolute cliché, maar zeker de moeite waard! Ik ben hier geweest tijdens de zonsondergang en deze populaire hotspot geeft je een magisch uitzicht over heel Berlijn (en dan bedoel ik ECHT magisch).

Genoeg cultuur gezien tijdens je periode werken in Berlijn? Vergeet dan niet dat Berlijn ook een moderne en levendige stad is! De stad bruist van de hippe (vegan) cafeetjes, leuke food markets en gave cocktailbars. Daarnaast ontdekte ik tijdens mijn tijd in Berlijn ook de woorden party, sleep and repeat... Woorden die ik van tevoren zeker niet had verwacht als ik aan Berlijn dacht, maar niks is minder waar! Mijn favoriete wijken om uit te gaan waren de Oranienburger Sraße, Simon Dach straße en de Bergmannstraße. Hier vind je verschillende leuke cocktail barren, clubs en soms zelfs straatfeesten. Berlijn heeft in totaal zo’n 300 clubs, genoeg keuze dus!

Must do’s in

Als je gaat werken en wonen in Berlijn is een bezoekje brengen aan een echte Duitse Biergarten een absolute must-do! Mijn favoriet was de Biergarten Cassiopeia, een gezellige tuin met sfeervolle lampjes, veel mensen, Duitse snacks en grote pullen bier. Daarnaast kun je hier ook heerlijke burgers krijgen en ‘s avonds is er vaak een openluchtbioscoop. 

 

Wat ook echt een aanrader is om te gaan doen, is het bezoeken van een vlooienmarkt. Elke zondag zijn er in Berlijn verschillende vlooienmarkten te vinden. Hier vind je de leukste vintage kledingitems, typische Berlijnse kunst, leuke zelfgemaakte sieraden en nog veel meer. Daarnaast ontdek je hier gelijk die echte Berlijnse sfeer! Ook zijn er vaak verschillende kleurrijke kraampjes met de lekkerste snacks dus aan eten is hier ook zeker geen tekort (tried and tested yummm)! Zelf ging ik vaak naar de altijd drukke en gezellige Flohmarkt am Mauerpark. Onthoud wel dat je niet de enige bent die deze ‘parel’ wil ontdekken, het kan hier namelijk soms behoorlijk druk zijn!

 

Aangezien ik rond de herfst in Berlijn was had ik het geluk dat ik het Festival of Lights mee mocht maken. Jaarlijks wordt Berlijn namelijk rond deze tijd 9 dagen de ‘the city of light art’. Op deze dagen zijn ’s avonds op de wereldberoemde bezienswaardigheden in Berlijn de gaafste lichtproducties te zien. Zelf stond ik die avond bij de Brandenburger Tor. Hier werd een hele lichtshow gehouden en ik kan je vertellen dat dat echt indrukwekkend was! Een hele bijzondere ervaring om mee te maken als je werkt in Berlijn. 

Go for it!

Het leukste aan Berlijn vond ik toch het ervaren van de gehele sfeer. Wanneer je gaat werken in Berlijn voel je de levendigheid van de stad, de vrijheid om te doen wat jij wil, de gezelligheid van de locals en de creativiteit van het young and upcoming talen! In Berlijn kun je jezelf zijn en jezelf ontdekken, er is er voor iedereen wat wils. Wanneer jij de kans krijgt om te gaan wonen en werken in Berlijn zou ik je dan ook zeker willen adviseren om deze kans met beide handen aan te grijpen! Ik ben ervan overtuigd dat je je nergens zo snel op je plek zal voelen als in Berlijn! Mij is het in ieder geval ontzettend goed bevallen. Berlijn is dan ook inmiddels één van mijn favoriete steden en ik kan niet wachten om terug te gaan! Ik hoop dat je een fan-tas-tische tijd gaat hebben tijdens je periode werken in Berlijn. Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust in de chat, I’m happy to help!

 

Auf Wiedersehen!


Wat vind je van deze blog?

Berlijn wonen in Berlijn hotspots werken in Berlijn inspiratie reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in