Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

De City Review van Perth, Australië!

2 december 2020 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  322 keer bekeken  ◦  5 minuten leestijd
Wonen en werken in Perth, Australië

Hi, ik ben Suzanne en inmiddels alweer meer dan twee jaar werkzaam bij Grenzelooswerk. Daarvoor heb ik bijna twee jaar rondgereisd in Azië en Australië en heb ik op meerdere plekken tijdelijk gewoond. Zo ook in Perth, Australië waar ik bijna drie maanden heb gewoond samen met een Duits meisje en twee Nederlandse jongens die ik al kende van thuis.

Trustpilot 5 stars Review van Faries Dib

Goede communicatie

Heb een goede ervaring gehad op Grenzelooswerk. Ze houden goed contact en communiceren ook heel fijn via de mail. Door Grenzelooswerk heb ik ook een top baan gevonden in het buitenland. ..lees meer

6 mei 2020

Zij woonden met z’n drieën al in een appartement, waar ik toen bij in ben getrokken. De kosten van het appartement konden we zo mooi verdelen, want als backpacker heb je het sowieso al niet te breed. Perth was mijn eerste bestemming in Australië en ik ben dan ook gelijk de eerste dag op zoek gegaan naar werk. Dit ging wat moeizamer dan gedacht, omdat ik graag in de horeca wilde gaan werken, maar daar was op dat moment niet veel werk in. Ik heb toen besloten om hetzelfde werk te gaan doen als wat ik ook in mijn studententijd heb gedaan in Nederland en dat is Door-to-Door Sales Marketing werk. Ik heb voor de Australische hartstichting gewerkt en dat ging mij redelijk goed af. Zelfs in het Engels kon ik verkopen! Daarnaast ben ik voor Uber Eats gaan werken, wat ik stiekem best wel heel leuk vond.. heerlijk rond fietsen door de stad en ondertussen eten rondbrengen bij de locals thuis!

Food in Perth

Naast dat er gewerkt werd, deed ik heel veel leuke dingen met m'n huisgenoten en met andere vrienden die ik in Perth heb leren kennen. In de Filipijnen (waar ik was voordat ik naar Australië vloog) ontmoette ik twee Nederlandse meiden die hadden gehoord dat ik naar Perth zou gaan. Ze gaven mij een telefoonnummer van een Australische jongen en vertelden erbij ‘hij wil met alle liefde je de stad leren kennen, heeft hij bij ons ook gedaan’. Eenmaal in Australië heb ik hem een berichtje gestuurd en gevraagd om af te spreken. Zo gezegd, zo gedaan en zo hij heeft hij mij bijna elk weekend alle local spots laten zien van Perth. Via hem wist ik al snel alle leuke plekjes!! Z’n favoriete hotspot was toch wel Fremantle, de kustplaats wat grenst aan Perth. De lekkerste pizza ooit heb ik gegeten bij Pizza Square 388. De pizza’s namen we mee naar het strand om daar te genieten van de pizza en de ondergaande zon! Naast being een sunset lover ben ik een echte chocolate lover en kreeg ik van een local als tip mee om eens bij San Churro naar binnen te gaan. Ik heb daar meerdere keren een soort van ‘Antipasti Chocolate Plate’ besteld samen met mijn Duitse huisgenoot. Macarons, Churros, chocolate cookies, muffins, ice cream, cakes, truffels, wafels, alles zat er op! De rest van de dag hoefde je ook niet meer te eten, maar daar had ik het wel voor over. ‘S avonds deden we vaak drankjes bij NBC (Northern Brewing Company), een bekende pub midden in het centrum. Een vriend van ons werkte daar, waardoor we altijd korting kregen op de drankjes en hapjes! Australië is duur, dus hier maakten we gretig gebruik van. Daarnaast was het er altijd super gezellig en is het zeker een tent waar je geweest moet zijn wanneer je gaat werken in Perth.

Hotspots in Perth

Ik heb de tijd van mn leven gehad in Perth en dat komt mede door de stad en doordat de mensen er zo leuk zijn! In Perth heb ik meer het ‘Australische layback gevoel’ ervaren dan in de andere steden van Australië. Ik merkte al gauw op dat je in Australië de weekenden doorbrengt met je familie en vrienden. We gingen dan ook vaak chillen en drankjes doen in het Kings Park waar je een super mooi uitzicht hebt over de belichte stad. Niet ver van ons appartement had je een klein eiland genaamd Margaret Island, gelegen tussen de twee delen van de stad. Op dit mini eilandje kun je heerlijk wandelen en vind je er tamme kangoeroes, die gewend zijn geraakt aan de mensheid. Je kon ze gewoon aaien en knuffelen als je wou, zo schattig! Op zondagen gaan veel Perthenaren naar Fremantle om daar lekker te barbecueën, iets wat Australiërs natuurlijk heel graag doen, maar wij ook en dat deden we dan ook vaak! Er hangt een hele fijne, relaxte sfeer en omdat de temperaturen er altijd goed zijn, kon je er tot diep in de nacht nog zijn. Kampvuurtje en barbecue aan, wat biertjes en wijntjes mee, vrienden om je heen, de zonsondergang.. Wat wil een mens nog meer?

Must visit in Perth

Een echte must visit wanneer je gaat werken in Perth is Rottnest Island. Ik kan wel met zekerheid zeggen dat dit het mooiste eiland is die ik ooit bezocht heb! Het water is net zo blauw als het water in een zwembad, het strand zo wit als wat en het is echt een heerlijk fietseiland. Misschien ook niet zo gek, want het eiland is ooit ontdekt door Nederlandse ontdekkingsreizigers die het eiland Rattennest hebben genoemd. Op het eiland leven namelijk de zeldzame Quokka diertjes, die zij op ratten vonden lijken. Uiteindelijk is er Rottnest van gemaakt! De Quokka’s zijn overigens de meest schattige diertjes die je ooit zult tegenkomen, met altijd een glimlach op hun gezicht. Een activiteit die je ook zeker gedaan moet hebben is vliegen van Perth naar Rottnest Island met een watervliegtuig. Niet alleen heb je een super mooi uitzicht over Perth, de zee, de kustlijn maar ook over het paradijselijke Rottnest Island. 

Bijzonder moment in Perth

Iets wat mij altijd zal bijblijven en mij doet denken aan de stad Perth is de dag dat ik de tante van mijn moeder heb bezocht die al meer dan 60 jaar in Perth woont. De laatste keer dat ze in Nederland is geweest was op de bruiloft van mn ouders, meer dan 30 jaar geleden. Ik ben op een zondagochtend op mijn fiets gestapt en naar haar huis gefietst. Ik kreeg wat foto’s doorgestuurd van mn ouders, ik vertelde dat ik de kleindochter ben van haar overleden jongste broer en liet ze aan haar zien. Ik werd gelijk binnen uitgenodigd en ze kwam direct met fotoboeken aan zetten! En de trouwfoto van mijn ouders hing gewoon bij haar in de keuken, hoe bijzonder! 

Werken in Australië? Doen!

Wanneer de Australische regering (en de rest van de wereld) het weer toelaat wil ik je zeker adviseren om te overwegen om te reizen, wonen en werken in Australië! Denk niet te veel na, pak je koffer in en spring in het vliegtuig naar het onbekende. Je zult er geen seconde spijt van krijgen. Spijt krijg je alleen van de dingen die je juist niet gedaan hebt in je leven. Als ik er op terug kijk is het de mooiste tijd uit mijn leven geweest waar ik met een grote glimlach op terugkijk! Heb je vragen voor mij of eventueel hulp nodig bij het vinden van een leuke baan in het buitenland? Stel ze dan in de chat en ik help je heel graag verder! 


Australië Backpacken in Australie Werken in Australie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures