Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Vrije tijd Good to know

5 tips om je koffer in te pakken!

2 oktober 2020 door
Foto van Else de Vries
Else de Vries  ◦  1050 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
5 tips om je koffer in te pakken!

Het moment dat we stiekem het liefst zo lang mogelijk willen uitstellen: het inpakken van de koffers. Waar begin je, wanneer begin je, wat moet je juist wel of juist niet meenemen? Oftewel tientallen vragen die in je hoofd spoken. Zeker als je voor een langere tijd in het buitenland gaat werken, is het belangrijk om het overzicht te bewaren. Daarom hebben wij speciaal voor jou vijf tips die het inpakken een stuk makkelijker maken en jou met een gerust hart laten beginnen aan jouw avontuur!

Trustpilot 5 stars Review van Björn Vermeulen

Top organisatie!

Grenzelooswerk helpt uitstekend bij alles en de werknemers zijn heel goed bereikbaar voor al je vragen. Je krijgt echt wat extra’s, Grenzelooswerk heeft echt een toegevoegde waarde bij je zoektocht naar een avontuur in het buitenland. Vriendelijk personeel dat altijd goed op de hoogte is en je meer nuttige informatie kan geven. Zeker een aanrader! ..lees meer

4 juni 2020

Tip 1. Begin op tijd

Hoe cliché de tip misschien ook is: begin op tijd!  Zeker als je voor een lange tijd naar het buitenland gaat, is het belangrijk om niet te laat te beginnen. Je wil natuurlijk voorkomen dat je koffer straks nét niet dicht kan en je daardoor die ene broek, die je speciaal gekocht hebt voor dit avontuur, thuis moet laten. Maanden van tevoren beginnen is niet nodig, al mag dat natuurlijk wel ;). Het pakken van je koffers hoeft niet te betekenen dat je de spullen ook al daadwerkelijk in je koffers stopt. Je kunt bijvoorbeeld ook beginnen met het maken van lijstjes, maar daarover lees je meer bij tip twee.

Tip 2. Werk met lijstjes

Voor de lijstjes lovers onder ons en in het verlengde van tip 1, is hier tip numero dos! Om rust in je hoofd te creëren is het handig om lijstjes te maken. Dit kan trouwens ook één grote lijst zijn. Persoonlijke tip: maak een notitie aan in je telefoon. Zo kun je elke keer, als iets je te binnen schiet, het meteen opschrijven en loslaten. Ook handig als je begint met pakken, dan heb je meteen alles bij de hand en kun je het afvinken als het in de koffer zit. 

Tip 3. Schrappen

‘Is dit nu echt belangrijk of kan ik dit daar ook kopen?’ Is de eerste vraag die jij jezelf kunt stellen als je begint met inpakken. Ga bij jezelf zoveel mogelijk na of iets écht mee moet of dat je het eventueel ook op de bestemming in het buitenland kunt kopen. Douchespullen, handdoeken, beddengoed en sokken zijn allemaal spullen die veel ruimte innemen, maar die waarschijnlijk makkelijk verkrijgbaar zijn op jouw bestemming. Wil je toch wel graag je eigen sokken of shampoo meenemen als je gaat werken in het buitenland, stop ze dan zoveel mogelijk in je schoenen of andere holle ruimtes. Op deze manier neemt het geen extra ruimte in beslag in je koffer!

Tip 4. Maak kopieën

Onze persoonlijke, favoriete tip is: maak van alle belangrijke pasjes en documenten meerdere kopieën. In alle haast wordt dit nog wel eens vergeten of achterwege gelaten. Als je gaat werken of studeren in het buitenland moet je vaak veel dingen regelen of aanvragen. Hier wordt dan, net zoals in Nederland, gevraagd om een kopie van je ID-kaart of paspoort. Hoe handig is het als je deze meteen bij de hand hebt?! En misschien een minder leuke reden om extra kopieën te hebben, is voor als de pasjes en documenten kwijtraken of gestolen worden. Helaas komt dit nog wel eens voor, dus kun je maar beter goed voorbereid zijn en die extra kopieën in je koffer stoppen.

Tip 5. Oprollen

De een vindt oprollen fantastisch, de ander moet het nog ontdekken. Door het oprollen van kleding bespaar je meer ruimte én blijft je kleding kreukvrij; twee vliegen in één klap dus! Het oprollen van de kleding kan op twee manieren. Manier één: elk kledingstuk apart opvouwen. Of manier twee: een aantal kledingstukken op elkaar leggen en er dan één grote rol van maken. Beide mogelijkheden werken even goed, dus het is aan jou om te ontdekken welke manier het beste werkt voor jou. En zo heb je ook een goed excuus voor je familie en vrienden als ze vragen waarom je nu wéér naar het buitenland gaat ;).

 

Of je nu gaat werken in het buitenland of gaat studeren in het buitenland; deze tips komen altijd van pas. Sla ze dus goed op en wie weet heb je ze al zeer binnenkort nodig! Mochten we nou nog een tip zijn vergeten die echt niet mag ontbreken, laat het ons weten in de reactie hieronder.


Wat vind je van deze blog?

Tips Wonen in het buitenland Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures