Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Vrije tijd Good to know

8 tips voor vrouwen die alleen willen reizen!

26 oktober 2020 door
Foto van Maaike Boekema
Maaike Boekema  ◦  1043 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Voor alle solo reizigsters en mega avonturiers: Altijd al alleen willen reizen of werken in het buitenland? Maar durf je het toch niet helemaal aan, omdat je het toch best spannend vindt om alleen te gaan (en je geen zwarte band in karate of taekwondo hebt)? Speciaal voor jou hebben wij 8 tips verzameld zodat jij met een gerust hart alleen kunt gaan reizen! Komt-ie:

Trustpilot 5 stars Review van Anne-Sophie Lauwers

Grenzeloos GEWELDIG

Grenzeloos GEWELDIG! Voor iedereen dat eens iets anders wil is Grenzeloos werk het ding! Je krijgt vele mails aan met alle mogelijke buitenlandse avonturen. De site is super gemakkelijk te gebruiken en na je sollicitatie helpen ze je goed op weg met de verdere stappen. Zonder grenzeloos werk zou ik nooit mijn hart gevolgd hebben! JUST DO IT! Ik vertrek naar IBIZA! Zie ik jullie daar? Veel succes! ..lees meer

15 januari 2020

1. Ga op onderzoek uit!

Besloten dat je alleen op reis wilt gaan? Super gaaf! Om veilig te kunnen solo reizen is het belangrijk dat je van tevoren zelf op onderzoek uit gaat! Kijk welke landen en gebieden in het buitenland veilig zijn om in te gaan werken of reizen. Kies bijvoorbeeld een vrouwvriendelijk backpack land zoals de Filipijnen. Zoek op internet ook naar de ervaringen van andere alleen reizende vrouwen. Let op! Laat je niet helemaal afschrikken door alle wilde verhalen, geen land is perfect.

2. Volg je instinct

Tijdens je solo trip is je onderbuikgevoel misschien wel één van de belangrijkste dingen (het wordt dan ook niet voor niks het tweede brein genoemd). Het is belangrijk om goed te luisteren naar je instinct, oftewel dat niet-te-verklaren-gevoel. Ga je liever niet op excursie met die ene reisgids of heb je geen zin om een drankje te gaan doen met die nieuwe jongen van je werk in het buitenland? Doe het dan ook NIET! Volg je gevoel en gebruik dit als kompas tijdens je solo reis.

3. Je hebt een relatie

‘What?? Maar ik heb helemaal geen relatie?’, ja toch wel. Laten we eerlijk zijn, tijdens je periode alleen reizen of werken in het buitenland zul je ongetwijfeld wel een keer in de situatie komen dat een knappe man (of vrouw natuurlijk) je probeert te versieren. Kan natuurlijk hartstikke leuk zijn (dan zeg je ook niks)! Maar mocht dit nou niet het geval zijn en wil je eigenlijk van hem of haar afkomen, maar lukt dit niet? Dan heb je per direct een relatie, duidelijk! Vaak knappen ze hierop af. Klaar, opgelost en jij kunt weer vrolijk verder gaan!

4. Kleed jezelf gepast

Ieder land heeft een eigen cultuur met verschillende gewoontes en gebruiken. Onderzoek van tevoren wat in een land gebruikelijk is om te dragen en voorkom verkeerde kledingkeuzes tijdens je periode werken of reizen in het buitenland. Wil je bijvoorbeeld graag in Thailand een tempel bezoeken? Overweeg dan eerst of dat super leuke (maar erg korte rokje) wel zo’n slim idee is. Kijk eerst naar de ‘tempeletiquette’ en kies dan voor een outfit die respect naar de cultuur uitdraagt (dus geen crop tops). Hoe leuk is het bijvoorbeeld om voor een keer zo’n typische Thaise jurk te dragen. Kleine tip: neem altijd tijdens het reizen een sjaal mee, ideaal om snel je lichaam mee te bedekken.

5. Neem altijd een flesje haarlak mee

Haarlak is jouw nieuwe to-go item tijdens alleen reizen of werken in het buitenland!! In sommige landen is pepperspray namelijk verboden, dit is dus jouw nieuwe pepperspray 2.0. Mocht je in een vervelende situatie terecht komen dan kan dit je helpen om toch nog snel te ontsnappen.

6. Laat aan je familie weten waar je naartoe gaat

Tijdens alleen reizen of wanneer je gaat werken in het buitenland is het belangrijk dat je met je familie of thuisfront deelt waar en wanneer je ergens heen gaat. Deel dit bijvoorbeeld via whatsapp, social media of polarsteps. Wel zo fijn voor je ouders, kunnen zij ook met een gerust hart zien dat jij de tijd van je leven hebt in het buitenland!

7. Let op met de alcohol 

Avondje op stap of cocktails slurpen tijdens het alleen reizen of werken in het buitenland? Heel gezellig, maar let wel op dat je niet al te veel drankjes weg tikt. Alcohol maakt je namelijk een stuk minder scherp. Hierdoor ben jij veel gemakkelijker een doel voor mensen met slechte bedoelingen. Laat daarnaast je drankje ook nooit alleen (en houd tijdens het lopen je hand erboven). Better be safe than sorry! 

8. Wees zelfverzekerd

Als vrouw alleen reizen of werken in het buitenland is misschien de eerste keer een beetje spannend, maar er zijn zeker genoeg vrouwen die dit doen! Houd rekening met bovenstaande tips en gebruik gewoon je gezond verstand! Let op de veiligheid, kom voor jezelf op en straal die vrouwelijke zelfverzekerdheid uit (Who run the world? Girls). Ook wanneer je in een onzekere situatie zit is het belangrijk om zelfvertrouwen uit te stralen. Mensen met slechte bedoelingen zoeken juist degene uit die onzeker kijken - dat wil je dus niet. Kin naar voren, borst vooruit en YOU GO GIRL.

Let dus altijd goed op wanneer je alleen gaat reizen in het buitenland, maar geniet ook vooral! We hopen dat je met deze tips een fan-tas-ti-sche tijd gaat hebben wanneer je gaat reizen of werken in het buitenland! Heb jij nog andere tips om als vrouw alleen te gaan reizen in het buitenland? Let us know, in de reacties! Thank you!


Wat vind je van deze blog?

Buitenland Buiten Europa Wonen in het buitenland Reizen Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures