Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

De top 10 goedkope steden in Europa!

Laatste update: 2 maart 2024  ◦  22 oktober 2019 door Foto van Myrthe Myrthe  ◦  6 minutes leestijd
De top 10 goedkope steden in Europa!

Wil jij graag werken in het buitenland of heb je zin in een leuke stedentrip? Maar wil je het liefst niet al te veel geld uitgeven? Gelukkig zijn er een aantal super goedkope steden binnen Europa (!) die stuk voor stuk zeker een bezoekje waard zijn! Speciaal voor jou hebben wij er een aantal op een rijtje gezet. Lees dus gauw verder als jij ook graag low budget op reis wilt!

1. Krakau, Polen

Krakau wordt gezien als de mooiste stad van Polen met haar prachtige cultuur, bezienswaardigheden en een typische middeleeuwse sfeer. Je begeeft je in een hele andere wereld en dat nog niet eens twee uur vliegen vanaf Amsterdam! Ga jij binnenkort werken in Krakau? Dan kun je iedere dag genieten van het heerlijke, maar tegelijkertijd, erg goedkope eten en drinken. Ook kun je er goedkoop winkelen en uitgaan. Staat een avondje naar de bioscoop op te planning? Je betaalt nog geen eens de helft van een ticket dan wanneer je in Nederland naar de film zou gaan. 

2. Praag, Tsjechië

Het mooie Praag is de hoofdstad van Tsjechië en een stad die bijna uit z’n voegen barst van de cultuur. De stad is een wonder voor het oog en er valt ontzettend veel te beleven waardoor vervelen er niet bij zit wanneer jij gaat werken in Praag. Wanneer de avond valt komt de stad helemaal tot leven en kun je er super goedkoop uitgaan. De meeste bezienswaardigheden en musea in Praag zijn gratis en als je even op een terrasje wil uitrusten heb je aan een tientje voor een gehele maaltijd meer dan genoeg. Natuurlijk kun je het zo goedkoop of duur maken als dat je zelf wil, maar Praag hoeft absoluut niet duur te zijn!

Werken in Tsjechië

3. Boedapest, Hongarije

In Boedapest is er voor ieder wel wat wils. De stad heeft een gezellig uitgaansleven, vele musea en talloze terrasjes. Of Hongarije duur is? Absoluut niet! Het land staat in de top 10 van meest goedkope landen in Europa. Je kunt er genieten van al het moois terwijl je daar niet eens uitzonderlijk veel voor hoeft te betalen. Voor een ontbijtje buiten de deur ben je in Boedapest nog geen vier EUR kwijt en voor een diner zo'n acht EUR. Als student loop je in Boedapest sowieso tegen een hoop voordelen aan: korting bij musea en  bezienswaardigheden of zelfs gratis naar binnen! Zeven dagen lang gratis reizen door heel Boedapest? Je legt hooguit één of twee tientjes neer. 

4. Sofia, Bulgarije

Zin in een leuke stedentrip of een top werkomgeving? Dan moet Sofia echt bovenaan je lijstje staan! Met haar rijke geschiedenis, vele historische gebouwen en toffe winkel- en uitgaansgelegenheden is het dé stad waar jij moet zijn als jij wil gaan werken in het buitenland. En als kers op de taart zijn de prijzen ook nog eens heerlijk laag! Ga je een avondje uiteten? Je zult hooguit een tientje kwijt zijn en dan inclusief drankjes. Ga je liever voor het lokale eten? Dan heb je met drie EUR een prima hamburger te pakken. Ook het (openbaar) vervoer is niet duur en zoals op vele plaatsen is het hier ook voor studenten mogelijk om bij allerlei bezienswaardigheden korting te krijgen of zelfs gratis naar binnen te mogen!

Werken in Sofia

5. Athene, Griekenland

Athene is een geweldige stad, rijk aan cultuur en het hele jaar goed te bezoeken vanwege het heerlijke klimaat. De stad is niet zo goedkoop als de meeste steden in dit lijstje maar wel aanzienlijk goedkoper dan de meeste steden in het westen van Europa. Je kunt hier bijvoorbeeld voor tien EUR per week onbeperkt met het openbaar vervoer reizen en als je eenmaal een ticket koopt van twaalf EUR kun je de belangrijkste monumenten bezichtigen. Goedkoop eten kun je in de wijk Plaka, waar je heerlijke Griekse delicatessen kunt uitproberen. Denk aan gyros, souvlaki en olijven. Wanneer jij gaat werken in Griekenland zul je niet veel kwijt zijn aan het dagelijkse leven!

Athene in Griekenland

6. Tallinn, Estland

Deze stad lijkt wel rechtstreeks uit een sprookje geplukt: Tallinn, de hoofdstad van Estland. Kleurrijke huizen en een geweldige cultuur! Ook kun je er heerlijk (goedkoop) eten. Er zijn allerlei restaurants en daar ben je voor een voor-, hoofd-, en nagerecht hooguit twee of drie tientjes kwijt. Tallinn is een erg leuke stad om gewoon rond te lopen en je ogen uit te kijken! Wil je toch liever gebruik maken van het openbaar vervoer? Een ticket kost zo rond de twee EUR. Deze kun je bij de chauffeur kopen. Ook musea en bezienswaardigheden zijn niet duur!

7. Belgrado, Servië

Een stad die al meer dan 2000 jaar bestaat en een ontzettend rijke geschiedenis kent. Deze hoofdstad van Servië heeft misschien wel het beste nachtleven van de Balkan en heeft talloze leuke restaurantjes waar ze heerlijke Servische cuisine voorbereiden. Als bonus is Belgrado ook nog eens heel goedkoop! Voor zo’n 700 dinar (ongeveer 6 EUR) kun je al super goed uiteten. Voor vijf EUR kun je je haar laten knippen en met je auto naar de wasstraat! Daarentegen zijn de accommodaties in Belgrado relatief duur. Ga je op stedentrip naar deze prachtige stad, probeer dan dus zoveel mogelijk bij particulieren (denk aan Airbnb’s) of op campings te verblijven.

8. Vilnius, Litouwen

Misschien is Vilnius niet direct de eerste stad waar je aan denkt als je wil werken in het buitenland of als je op stedentrip gaat. Maar toch heeft deze hoofdstad van Litouwen genoeg te bieden om een super leuke tijd te beleven. Je hebt er spotgoedkope hotspots en accommodaties en het eten is ook niet duur! Sowieso ben je er voor fastfood heel goedkoop uit en voor een gemiddeld avondje (uit)eten betaal je hooguit 5 EUR. Ook vervoer is er erg goedkoop. Een tripje vanaf het vliegveld naar het stadscentrum kost met de bus nog geen één EUR. Een tip is ook om zelf je excursies te regelen. Het openbaar vervoer naar de hotspots toe is vaak erg goedkoop en ook de hotspots zelf komen zelden boven een tientje per persoon uit. 

9. Boekarest, Roemenië

Deze hoofdstad heeft voor ieder wat wils... van grote historische boulevards tot aan evenementen en een bruisend uitgaansleven. Wanneer jij gaat werken in Boekarest zul jij je niet gaan vervelen en daarnaast is de stad ook nog eens hartstikke betaalbaar. Alhoewel je Boekarest heel goed lopend kunt verkennen is het gebruik van een Uber ook ideaal en goedkoop. Voor een rit ben je gemiddeld genomen zo’n tien RON kwijt, wat neerkomt op ongeveer twee EUR. Een kopje koffie heb je er voor nog geen euro en ook voor een goed bord eten ben je nooit meer kwijt dan vijf tot tien EUR. Heb je een keer zin om aan het einde van je werkdag naar de film te gaan? Waar je in Nederland al gauw meer dan 10 EUR voor een ticket betaald is dit in Boekarest de helft van de prijs! De hoofdstad van Roemenië is ook nog eens één van de duurdere steden in het land, het wordt dus alleen maar goedkoper wanneer jij landinwaarts gaat. 

10. Riga, Letland

Last but not least is ook de hoofdstad van Letland absoluut geen dure stad. Er is een brede variatie aan eetgelegenheden en hier kun je vaak spotgoedkoop eten. Zeker in de typisch Letse restaurants. Als je in Riga met het openbaar vervoer reist dan moet je een kaartje kopen bij één van de vele kiosken, verblijf je hier langer dan is het advies om een ‘Riga Card’ aan te schaffen. Met deze kaart kun je gratis reizen binnen Riga en krijg je ook nog eens korting op veel bezienswaardigheden! Je kunt er genieten van de prachtige cultuur en ’s avonds kun je er goedkoop en leuk uitgaan. Tijdens het werken in Riga is dit zeker leuk om eens gedaan te hebben!

Werken in Riga

Dit is natuurlijk onze persoonlijke top 10! Deze hebben wij opgesteld naar de ervaringen van Grenzelooswerk. Hebben wij een super goedkope plek gemist? Laat het dan even weten in de reacties!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in