Duurzaam vervoer tijdens het reizen naar het buitenland!

1 maart 2021 door
Foto van Laura van Bergen
Laura van Bergen  ◦  479 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Duurzaam vervoer tijdens het reizen naar het buitenland

Vergeet het vliegtuig, je kunt op vele andere manieren van hot naar her reizen! Als je een lange afstand moet afleggen over grote oceanen ontkom je er misschien niet aan… maar je hoeft niet altijd het vliegtuig in te stappen om te reizen. Er zijn tenslotte meerdere wegen die naar Rome leiden! In deze blog leggen we je uit hoe je duurzaam reizen mogelijk maakt en een totaal andere reisbeleving creëert!

Trustpilot 5 stars Review van Ara Kindy

Goede ervaring Grenzelooswerk!

Super goede ervaring bij Grenzelooswerk! vond super relaxt dat zij mee dachten met wat voor soort banen bij mij pasten en gaven ook duidelijk aan wat bepaalde vacature’s inhielden. Wat ik ook goed vond waren hun blogs, heb hier zelf ook veel waarde & tips uit kunnen halen! En als laatste, het contact ging ook altijd super gemakkelijk via whatsapp, kreeg dan ook snel antwoorden op me vragen! Ook bij vragen met spoed kon ik makkelijk bellen en kreeg ik duidelijk antwoord ..lees meer

22 mei 2020

Auto

Wanneer je gaat werken in het buitenland en de afstand niet te lang is, is de auto een handig vervoersmiddel. Samen reizen met de auto is duurzamer dan met het vliegtuig. Onthoud wel dat reizen met de auto in je eentje niet heel duurzaam is, tenzij het een elektrische auto is. Reis daarom met anderen in een auto of ga liften! Er zijn verschillende apps die het gemakkelijk maken om te liften. Zo maak je er een echte sport van met uitdaging en avontuur!

 

Tips: huur een elektrische huurauto via websites zoals Easyterra of lift zo naar het buitenland met apps zoals BlaBlaCar!

Trein

Nog duurzamer dan reizen met de auto: de trein! De trein rijdt hoogstwaarschijnlijk toch al, dus waarom niet een fijn plekje voor jezelf reserveren? Voor bijna alle reizen onder de 1.000 km is het mogelijk om een trein te scoren. Naast duurzaam reizen heeft de trein nog veel meer voordelen. Er is bijvoorbeeld geen limiet aan het gewicht van je koffers. Zo kan je dat extra setje kleding toch nog meenemen wanneer je gaat werken in het buitenland! Bovendien zitten treinstations vaak midden in het centrum van grote steden en ben je dus letterlijk binnen no-time in de stad. In veel treinen is het zelfs mogelijk om te slapen in bedden én vrijwel elke trein heeft wifi en stroom. Comfortabel en milieuvriendelijk reizen in één! Treinreizen worden steeds goedkoper.

 

Tips bij het boeken van treintickets naar het buitenland: reserveer je ticket op tijd, dat is nog goedkoper! Doordeweeks is het meestal rustiger in de trein. Scoor goede deals via Interrail of neem eens een kijkje bij NS International. Een nachtrit is het fijnste, voordat je het weet word je wakker in een gave wereldstad! Plus, een nachtje in de trein scheelt je weer kosten voor een overnachting!

Bus

Reizen met de bus is vaak nog goedkoper dan reizen met de trein. Voor een paar tientjes heb je al een retourtje! Een groot voordeel: de bus vertrekt op veel tijden én vaak kun je op verschillende plekken instappen! Je hoeft dus niet altijd naar Amsterdam voor een vliegveld of groot treinstation. Bovendien hoef je meestal niet over te stappen, de bus brengt je zo van A naar B! Reizen met de bus is heel gezellig wanneer je met vrienden op reis gaat. Gezellig samen films kijken op de achterbank, de ene na de andere snack eten, allerlei spelletjes spelen met elkaar en al rijdend het land ontdekken. Wat wil je nog meer?!

  

Tip: bij grote organisaties zoals Flixbus kun je voor een paar tientjes al naar het buitenland. Zo kun je je geld lekker aan leuke dingen besteden!

Fiets

Deze is voor de echte sportievelingen onder ons. Reizen met de fiets is pas milieuvriendelijk reizen! Wanneer jouw conditie op en top fit is kun je zo de fiets pakken. Fiets bijvoorbeeld van Amsterdam naar Antwerpen! Die reis duurt 9 uur, dit kan je eventueel verdelen over twee dagen. Zo maak je er een leuk tripje van en kun je het hele landschap bewonderen tijdens jouw tocht. Fietsen zorgt niet alleen voor een avontuurlijke en duurzame reis maar ook voor een goede workout!

  

Tips om naar het buitenland te fietsen: voor langere afstanden is een elektrische fiets misschien fijner. Geen zin in een lange tocht maar wel zin om het laatste deel naar jouw vakantiebestemming te fietsen? Neem je fiets mee in de trein!

Boot

Van Amsterdam naar Berlijn reizen met de boot gaat moeilijk, maar door de bus én boot te combineren reis je zo naar jouw nieuwe baan in Londen! Op die manier is milieuvriendelijk reizen toch mogelijk. Reizen met de boot geeft je meteen een vakantiegevoel: genieten van een prachtig uitzicht terwijl je in de zon zit, heerlijk!

Ontkom je er niet aan om te reizen met het vliegtuig? In dat geval kun je ook jouw CO2-uitstoot compenseren voor een paar EUR! Dit kan via allerlei organisaties en vaak zelfs bij vliegtuigmaatschappijen zelf. Wil je meer weten over duurzaam reizen? Lees dan ook onze blog waarin we tips geven om jouw reis duurzamer te maken

 

Je bent voor een avontuur in het buitenland dus niet afhankelijk van het vliegtuig. Lijkt het jou leuk om in een ander land te gaan werken? Bekijk dan onze vacatures in het buitenland!


Werken in het buitenland Wonen in het buitenland Tips Vliegtuig Duurzaam Duurzaam reizen treinreizen Reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures