Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

8 tips voor een lange vliegreis

Laatste update: 1 augustus 2022  ◦  1 februari 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  4378 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
De binnenkant van een vliegtuig

Het avontuur gaat beginnen, je gaat werken in het buitenland... let's go! Met de nodige gezonde spanning is het tijd om naar het vliegveld toe te gaan! Eenmaal op het vliegveld aangekomen realiseer jij je dat er een lange vlucht op je staat te wachten! In deze blog geven wij jou uit eigen ervaring een aantal tips die jouw vlucht een stuk aangenamer en vlotter maken! Lees snel verder!

Wist je dat?

Wist je dat KLM de oudste vliegtuigmaatschappij ter wereld is? In 1919 is de KLM opgericht en ze bestaan inmiddels dus al 100 jaar! Sinds 2004 is de KLM gefuseerd met Air France en brengen ze per jaar 77 miljoen passagiers naar hun droom bestemming!

Wist je dat de meeste vliegtuigen geen rij 13 hebben? Dit is natuurlijk vanwege het bijgeloof dat getal 13 ongeluk brengt. Wist je dat de zwarte doos in het vliegtuig eigenlijk de kleur oranje heeft? Last but not least! Tegenwoordig hebben we allemaal geavanceerde technologie die ons van A naar B brengt maar wist je dat vroeger de piloten navigeerden op sterren? Dat is nog eens next level sterren lezen!

 

Afijn, genoeg over de leuke weetjes. Lees snel verder voor de tips!

1. Neem een goede koptelefoon mee

Een goede koptelefoon is essentieel voor een lange vliegreis. Niet alleen om muziek te luisteren, maar ook om films te kijken en te kunnen slapen. Niets is belangrijker dan even lekker chillen! Je kunt het jezelf zo comfortabel mogelijk maken in je vliegtuigstoel. Onder het genot van een goed stukje muziek ligt het al een stuk beter. 

Een goede koptelefoon kun je aansluiten aan het entertainmentsysteem van het vliegtuig om films te kijken. Het klopt dat de meeste maatschappijen oordoppen leveren, maar deze zijn vaak van slechte kwaliteit en in combinatie met het geluid van de motoren op de achtergrond, is het bijna onmogelijk om de films goed te kunnen horen. Wist je dat de oordoppen die in de verpakking liggen vaak al gebruikt zijn door passagiers voor jou? Ja, schijn bedriegt. Ze worden opnieuw ingepakt! 

Je zult versteld staan van het feit wat voor een verschil een goede koptelefoon maakt, als je probeert te slapen. Je hoort geen mensen snurken, huilende baby's, gehoest, helemaal niets! Zo kom jij de vlucht wel door! 

Niet alle koptelefoons hebben de geluidsdichtheid functie. Wij willen je daarom als tip meegeven op zoek te gaan naar een koptelefoon die deze functie heeft! 

2. Neem een nek-kussen mee!

Er is niks vervelender dan om de tien minuten wakker worden door een stijve nek. Dit kun je voorkomen door een nek kussen mee te nemen. Als je in slaapt valt, valt je hoofd automatisch een kant op. Je nek kussen vangt je hoofd op en zo voorkom jij een stijve nek!

3. Neem je eigen eten het vliegtuig in.

Dit is essentieel voor lange afstand reizen! Het is halverwege de vlucht en iedereen slaapt! Je hebt honger en dorst, maar het personeel serveert voor de aankomende 6 uur nog geen eten! Bespaar jezelf de hongerpijnen en verpak een rol koekjes, een flesje water of andere snacks in je handbagage.

Een smartphone waar een foto mee gemaakt wordt en een laptop waar muziek op geluisterd wordt

4. Neem deodorant mee in je handbagage.

Deodorant, het lijkt vanzelfsprekend, maar als je 16 uur op reis bent geweest en als een maniak door luchthavens rent, is deodorant een onmisbaar item. Afgelopen uren heb jij verschillende stresssituaties meegemaakt. Denk aan de douane passeren, het halen van treinen en bussen en de juiste boardinggate vinden. Doe de passagiers naast je (en mogelijk ook de twee rijen voor- en achter je) een plezier en houd wat deodorant bij de hand in het vliegtuig. Onthoud dat je flesje deodorant niet meer dan 100ml mag zijn. En verpak deze altijd in een ziplock zakje (onder andere te koop bij de IKEA). Mocht je een hele lange vlucht hebben is het ook fijn om je tandenborstel en tandpasta mee te nemen. Ook voor de tandpasta geldt dat het niet meer dan 100ml mag zijn en dat deze verpakt moet zijn in een ziplock zakje! De mini-tandpasta's vind je in de meeste supermarkten en drogisterijen! 

5. Kies een goede stoel uit (vooraf)

Kies een goede stoel uit! Afhankelijk of je van een mooi uitzicht houdt of niet, willen wij je als tip meegeven om te kiezen voor een stoel aan het gangpad. Met een gangpad stoel kun je staan en bewegen wanneer je maar wilt, zonder iemand te passeren en te storen. Wij willen je adviseren om van te voren in te checken zodat jij de beste stoel voor het kiezen hebt!

6. Trek comfortabele kleren aan

Het beste advies dat wij je kunnen geven is het aantrekken van comfortabele kleren tijdens je vliegreis. Laagjes is the magic word wanneer je een lange vliegreis maakt.

Draag bijvoorbeeld een trui met daaronder een lang shirt en daaronder een hemd. In het vliegtuig kan het erg koud worden, het is dus fijn dat jij extra kleren bij je hebt om aan te trekken. Deze extra kleren kun je weer uittrekken zodra jij aan komt op een warme bestemming! Daarnaast is er niets fijner om tijdens je vliegreis je schoenen uit te doen en warme sokken te dragen. Het voelt niet alleen comfortabeler aan, maar ook blijven je voeten warm en kun je met je voeten op de stoel zitten. Om je vliegreis nóg comfortabeler te maken raden wij je aan een trainingsbroek/joggingbroek/chill broek aan te trekken. Je zult merken dat dit veel soepeler zit dan wanneer jij een spijkerbroek draagt. Heb jij het snel koud? Vergeet dan niet om een sjaal of sarong mee te nemen om lekker over je heen te trekken tijdens de vlucht! 

7. Slaappil 

Heb je er alles aan gedaan om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken, maar lukt het jou nog steeds niet om in slaap te komen in het vliegtuig? Ik kan er helaas over meepraten. Ik wil je adviseren om vooraf een bezoekje te wagen langs je huisarts om te vragen naar de mogelijkheden voor het nemen van een slaappil. Koop niet zomaar slaappillen bij de drogisterij, maar leg je situatie uit aan je huisarts. De huisarts kan jou precies de voor- en nadelen van slaappillen vertellen! 

8.Kauwgom

Ik heb er zelf geregeld last van. Vliegen vind ik fantastisch, maar ik krijg vaak erg last van mijn oren door de luchtdruk bij het opstijgen en landen van het vliegtuig! Ik ben niet de enige, erg veel mensen hebben hier last van! Wat je er zelf tegen kunt doen is veel slikken, veel gapen en kauwen! Kauwgum is hierbij een uitkomst! Zorg ervoor dat je altijd een pakje bij je hebt wanneer jij een lange vliegreis maakt!

Weet jij nog een goede tip voor een lange vliegreis die niet mag ontbreken in ons lijstje? Laat het ons dan vooral weten in de reacties! Bon Voyage!


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in