Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

Wanneer kan ik het beste solliciteren?

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  27 februari 2022 door Foto van Isabel Isabel  ◦  4 minutes leestijd
 BlogHeader-bestetijd

Je bent op zoek naar naar een baan in het buitenland, super leuk! Maar je hebt nog een opzegtermijn of je wilt bijvoorbeeld pas in de zomer of de winter starten met jouw nieuwe avontuur. Wanneer is dan het beste moment om te solliciteren? In deze blog vertellen wij je wanneer en waarom!

Oriënteren 

Voordat je gaat solliciteren is het goed dat jij al een idee hebt waar je precies naar op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld in het zomerseizoen of winterseizoen werken? Wil je voor een lange of een korte periode naar het buitenland? Wist je dat je nu ook met veel vacatures voor maar 6 maanden kunt gaan werken in het buitenland? Wil je in een bruisende bekende stad of liever ergens in de bergen of het platteland? Er is genoeg keuze! 

Wij kunnen je ook helpen met het vinden van een passende vacature en het starten van jouw avontuur in het buitenland! Ben je er nog niet helemaal uit? Dat snappen wij ook heel goed, er is ook zoveel keus! Bekijk deze blog eens voor hulp met het uitkiezen van jouw nieuwe bestemming. Heb je vragen over twee verschillende vacatures of wil je graag een vrijblijvend adviesgesprek aangaan met één van onze recruiters? Stuur dan een open sollicitatie in en bespreek samen met de recruiters wat er voor jou mogelijk is!

Voorbereiden

Jij hebt een super leuke vacature gevonden en ziet jouw nieuwe leventje al helemaal voor je!  Maar je wilt je natuurlijk wel goed voorbereid beginnen aan jouw avontuur. Er zijn een aantal dingen waar je alvast rekening mee kunt houden. Een van deze punten is het op de hoogte stellen van jouw familie en vrienden. Zij kunnen met jou meedenken over de mogelijkheden en daarnaast is het natuurlijk fijn om met een goed gevoel te gaan wonen en werken in het buitenland! Omdat je pas na je eerste maand werken je salaris ontvangt moet je ook in het bezit van een financiële buffer. Deze buffer heb jij nodig om de eerste maand en de daarbij komende kosten te overbruggen, de recruiters zullen tijdens jouw gesprek aangeven hoe groot deze buffer moet zijn. Andere dingen om rekening mee te houden voordat je solliciteert is bijvoorbeeld de opzegtermijn van je huidige baan of je woning. Als laatste kun je ook alvast eens gaan kijken naar de mogelijkheden voor een accommodatie in het buitenland. Sommige werkgevers zullen je helpen met regelen van accommodatie of is er al een aanwezig en bij andere zul je dit zelf moeten doen. Genoeg om over te na te denken dus voordat jij solliciteert!

Het juiste moment om te solliciteren 

Is dit hét moment voor jou om een nieuw avontuur aan te gaan? Top! Voordat jij solliciteert is het goed om te weten wanneer je dat nou precies moet doen. Onze werkgevers hebben allemaal verschillende startdata. Het kan daarom in sommige gevallen ook super snel gaan. De meeste van onze werkgevers zijn dan ook op zoek naar kandidaten die zo snel mogelijk kunnen starten. Het is daarom niet nodig om meer dan een half jaar van te voren te solliciteren op een baan in het buitenland. Voor het grootste deel van onze vacatures kun je het beste 2 tot 3 maanden van te voren solliciteren. Dit is meer dan genoeg tijd om alles wat er moet gebeuren te regelen. Maar stel dat jij graag snel wilt starten, dan is dat vaak ook zeker mogelijk! Bijvoorbeeld al volgende maand starten is ook mogelijk, kijk eens tussen alle vacatures, vul je beschikbaarheid in en filter op jouw voorkeuren! Onze recruiters zullen je stap voor stap door het proces leiden. Zij zullen je vertellen wat je te wachten staat en wat je moet regelen voordat jij kunt gaan wonen en werken in het buitenland. 

Up-to-date blijven 

Spookt een avontuur van wonen en werken in het buitenland door je hoofd maar wil je nog even wachten met de eerste stappen zoals solliciteren? Je kunt natuurlijk wel alvast een account aanmaken op onze website. Wil je op de hoogte blijven van een specifieke vacature? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over jouw favoriete én nieuwe vacatures! Een tip van onze recruiters is om af en toe eens te kijken op onze vacaturepagina. Er worden regelmatig nieuwe startdata toegevoegd, zo ga jij je kans om te gaan wonen en werken in het buitenland niet mislopen! 


Wil je meer weten? Stuur dan je vragen in via de chat op onze website! Of neem eens een kijkje tussen alle vacatures in het buitenland. en wie weet start jij binnenkort wel jouw avontuur! 


Wat vind je van deze blog?

voorbereiding sollicitatie tips werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in