Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

Evenementen die je deze zomer niet mag missen!

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  8 juni 2022 door Foto van Cheyenne Cheyenne  ◦  4 minutes leestijd
Summer events 2022

De mooie dagen en de warmte van de zomer zijn perfect voor allerlei evenementen: muziekfestivals, culturele evenementen, feestdagen... En wat is een betere plek om deze evenementen mee te maken in bijvoorbeeld Spanje, Griekenland en Portugal? Met het zonnetje erbij zijn dit dé perfecte locaties om jouw zomer te spenderen.

Een ervaring op zich

Tijdens het werken in het buitenland zul je een nieuwe baan leren kennen, maar dat niet alleen... Naar het buitenland gaan is een ervaring op zich. Wanneer je gaat werken in het buitenland betekent het dat je volledig moet wennen aan je nieuwe land, de gewoonten, het eten, de evenementen en de nationale feestdagen... Wat de lokale evenementen en het eten betreft, zul je vooral in Griekenland, Spanje en Portugal op je wenken bediend worden! Ontdek gauw alle toffe events van aankomende zomer die je niet wilt missen!

De zoetheid van Griekenland

De zoetheid van Griekenland 

Griekenland heeft veel te bieden, vooral als je het geluk hebt er voor de zomer te wonen en te werken. Inderdaad, het zal onmogelijk zijn om je daar te vervelen. In juni vinden in Athene twee grote festivals plaats, een zeer kleurrijk festival zoals de naam al doet vermoeden, het Colour Day Festival, en een ander festival met een geweldig programma, het Release Athens Festival. Op het Release Athens Festival kun je London Grammar, Iggy Pop, Artbat, Mogwai en vele anderen zien. Als je op zoek bent naar meer culturele, maar even leuke evenementen zoals toneelstukken, dansvoorstellingen, lezingen, concerten, dan wachten deze drie festivals op jou! Het Festival van Athene en Epidaurus (juni tot september in Athene), het Zomerfestival Nostos (juni in Athene) en het Festival van het Oude Olympia (juni tot augustus in Olympia) zetten Griekenland op de internationale kaart. Maar als je slechts één evenement moest kiezen om bij te wonen als je gaat wonen en werken in Athene, zou het dit evenement zijn: Het hele land viert Panagia op 15 augustus. Dit is het beste moment om de Griekse cultuur en tradities te ervaren, met de hele dag door muziek. Heb jij al zin gekregen om naar deze festivals te gaan? Ga wonen en werken in Griekenland en pak alle toffe evenementen mee. Bekijk gauw alle vacatures in Griekenland

Spaanse gezelligheid

Spaanse gezelligheid 

Evenementen in Spanje zijn momenten van gezelligheid en absoluut evenementen die je niet wilt missen. De vreugdevuren in Alicante zijn daar een goed voorbeeld van. Tussen 19 en 24 juni vinden verschillende evenementen en activiteiten plaats, zoals straatfeesten, de Street Band Parade, de Internationale Folkloristische Optocht, vuurwerk, en nog veel meer. Met als hoogtepunt: het vreugdevuur. 11 september is ook een belangrijke dag in Spanje met de nationale feestdag van Catalonië. Ons favoriete evenement bij Yobbers is de Tomatina. De Tomatina is een gigantisch tomatengevecht dat elk jaar op de laatste woensdag van augustus plaatsvindt in Buñol bij Valencia. Zeker een echte must-see en must-do! Wees erbij en word voor even een echte Spanjaard! Een ander evenement die je niet mag missen als je gaat werken in Barcelona, is het Festa Major de Gràcia van 15 tot 21 augustus. Elke straat in de buurt doet mee voor de prijs van de mooist versierde straat. Elke straat kiest een thema, het is absoluut prachtig! En last but not least is er het Mad Cool Festival, een rock-, indie- en popfestival in Madrid, van 6 tot 10 juli. Op dit festival treden grote artiesten op als Carly Rae Jepsen, Flume, London Grammar, Muse, Tones en I en Twenty one pilots. Als wij jou waren, zouden we dit absoluut niet willen missen! Bekijk gauw de vacatures in Spanje en mis deze zomer geen enkel evenement!

De warmte van Lissabon

De warmte van Lissabon

In juni is een van de evenementen die Lissabon, de hoofdstad van Portugal, zo beroemd maakt, het Festas dos Santos Populares. In feite wordt dit festival het "Sardine Festival" genoemd omdat er hier elk jaar veel sardines worden gegeten. Met deze originele naam, zal je het zeker onthouden! Voor het evenement nemen concerten, voorstellingen, tentoonstellingen, barbecues en filmvertoningen de straten van Lissabon over. Twee grote festivals met de dikste line-ups vinden begin juli plaats. Ten eerste is er in Praia do Meco (bij Lissabon) het NOS Festival, een rock-, pop-, hiphop- en electrofestival, waar van 6 tot 9 juli Imagine Dragons, the strokes, Stromae, Jorja Smith en vele andere artiesten zullen optreden. En het tweede, Super Bock Super Rock, waar artiesten als A$AP Rocky, Dababy, C. Tangana, Foals van 14 tot 16 juli aanwezig zullen zijn. Begin augustus vindt het Festival dos Oceanos plaats, een cultureel evenement met een sterke reputatie, met verschillende conferenties, tentoonstellingen, spelletjes, straatoptredens en concerten. Als laatste eindigen we in kleur, het Happy Holi Festival, een muziekfestival met elk uur een explosie van kleur! Zou jij nu wel graag naar Lissabon willen? Kijk dan eens naar onze vacatures in Portugal!

Wat jouw toekomstige bestemming ook wordt, Portugal, Spanje of Griekenland, je zult je zeker niet vervelen. Op het programma van deze zomer staan festivals, nationale feestdagen, culturele evenementen en vooral momenten van delen die je voor geen goud mag missen! Check de vacatures voor Portugal, Spanje en Griekenland


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in