Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De 12 leukste hotspots van Cork!

17 juli 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  4 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Ga jij binnenkort de uitdaging aan door te werken in Cork? Of heb je gewoon zomaar een citytrip op de planning staan? Dan mag (en wil) je deze hotspots zeker niet overslaan! Hier moet je absoluut heen! En snel ook

4 Trustpilot-sterren Review van

Kort maar krachtig!

Ik heb het solliciteren zeer goed ervaren. Ook vond ik het fijn dat er mij iemand vandaag belde om te vragen hoe het met mij ging en of ik wel wat had gehoord over mijn toekomstige baantje op Mallorca. Dit toont interesse in je werknemers, wat ik echt kan waarderen! Verder kan ik niet zo heel veel kwijt over GrenzeloosWerk, want ik vindt het kort maar krachtig een top organisatie en als ik weer eens opzoek ben naar een baantje in het buitenland breng ik zeker nog een bezoekje aan jullie website. Geniet de aankomende paar dagen van het mooie weer! Thijs ..lees meer

6 april 2020

De populaire stad Cork ligt in het prachtige Ierland. Leer wanneer je gaat werken in Cork de vriendelijke Corkonians kennen (heerlijke naam toch?) en ontdek de sfeer, vrolijke muziek en kleurrijke huizen van de stad. Over hotspots gesproken, die zijn er genoeg. Afijn, hier een lijst met de 12 leukste van de stad, take notes. Nou daar komt-ie:

1. Saint Fin Barre’s Cathedral

Zin om wat Corkse cultuur op te snuiven? Begin je trip goed en breng een bezoek aan de indrukwekkende Saint Fin Barre’s Cathedral. Ietwat creepy, maar volgens de locals zal de gouden engel op het dak van de kerk zijn trompet blazen wanneer het einde der tijden nadert. Geef ons even een seintje als het zo ver is.. alvast bedankt!  

2. Coffee Roasters

Als je gek bent op koffie & ontbijt is Coffee Roasters the place to be. Deze vintage hotspot is absoluut één van onze favoriete tentjes in Cork. Ga lekker comfi aan de aanrechtbank zitten en geniet van je Americano of Flat White terwijl je uitzicht hebt op de gezellige Bridge Street. Of verover natuurlijk een héérlijke caramel ginger cookie als kers op de taart. 

3. Fitzgerald Park

Wat dacht je van een picknick in het park op een fijne lange, zomerse middag? Ontspannen en relaxen, daar draait het hier om. Het Fitzgerald Park is een absolute ‘must-visit’ wanneer je gaat werken in Cork. Als je geluk hebt speelt er op dat moment ook nog een live bandje (we likeee it). Nooit meer naar huis!

4. The English Market

Food liefhebbers opgelet! Wat eten betreft ben je wanneer je gaat werken in Cork zeker op het juiste adres. De stad bruist van de hippe (vegan) restaurants, coole pubs en food markets. Één van de bekendste overdekte etensmarkten in Cork is The English Market. Ontdek de zeevruchtensoep, cornedbeef of vegetarische Black Bean Quesadilla. Loopt het water je al in de mond?

5. Cork City Gaol

Cultuur mens of niet, hier wil je toch even een bezoekje aan brengen. De oude gevangenis is gemakkelijk vanuit het centrum te bereiken en geeft je ook nog eens een indrukwekkend uitzicht over de stad. Zeker eens bezoeken na een dag werken in Cork!

6. Alchemy Coffee

Vers gebrande bonen, donuts (waar je mond van openvalt) en de lekkerste croissants. Dit café is een absolute hotspots voor op je to-do lijst wanneer jij gaat werken in Cork. Ook het interieur maakt Alchemy Coffee een bezoek waard: het is de ideale relaxte locatie voor een koffiedate met je laptop. Zeker als het regent is dit een heel fijn plekje… go for it

7. Franciscan Brew Pub

Pizza in de ene hand en een biertje in de andere? Klinkt goed toch? Bezoek met je nieuwe vrienden van je werk in Cork de Franciscan Well Brewery bierbrouwerij en sluit de avond af in Brew Pub. Geniet van de verse steenoven pizza’s, blues muziek en een biertje op een unieke locatie (conclusie comfort food tot de max)! Probeer dan nog maar eens naar huis te komen...

8. St. Patrick’s Hill

Move over San Francisco, St. Patrick’s Hill moet je zeker gezien hebben wanneer je gaat werken in Cork. Rij naar de top van de heuvel (of voor de sportievelingen onder ons: loop) en geniet van het spectaculair uitzicht over de stad. Tip: Bezoek deze plek rond het bekende golden hour en geniet van de zonsondergang, je weet wel, misschien voor een leuk nieuw insta-kiekje!

9. Burnt Pizza Cork

Net als liefde op het eerste gezicht, heb je ook liefde op eerste smaak. Dit is zo’n gevalletje: reserveren maar! Als ervaren culinaire pizza liefhebber kan ik jullie eerlijk mededelen dat je hier, wanneer je gaat werken in Cork, zeker een keer moet eten. Oh my pizza

10. Deck of Cards, Cobh

Titanic fan? Afijn, Leonardo Dicaprio fan (even serieus kwijl, kwijl)? Kom een beetje in de film stemming en bezoek de laatste stop van de Titanic voor zijn einde… Cobh is daarnaast ook nog eens een heel leuk plekje om te bezoeken. Vooral de Deck of Cards is een echte kleurrijke hotspot! De 23 huizen zijn gebouwd op een steile heuvel en hebben allemaal een andere hoogte en kleur. Bezoeken maar!

11. The Old head of Kinsale

Wel even klaar met al dat eten en cultuur snuiven? Ga even lekker uitwaaien en bezoek de Old Head of Kinsale, één van de meest spectaculaire plekken van Ierland. Ook een leuke plek om te gaan hiken (goed voor je stappenteller).

12. Farmgate café

Last but definitely not least. Op zoek naar een leuke lunch/ brunch plek? Bij The Farmgate Café kun je de hele dag terecht voor lekkere en verse gerechten van de kraampjes van The English Market (punt 4). Geniet bijvoorbeeld van een typisch Engels ontbijt.. tried and tested yumm. Of wat dacht je van de Oys­ter­haven rock oysters.. keep them coming!

We hopen dat je een fan-tas-ti-sche tijd gaat hebben wanneer jij de uitdaging aangaat door te gaan werken in Cork! Ben jij al bij één van deze hotspots geweest of ken je nog andere ‘must-see places’ in Cork? Laat het dan vooral in de reacties weten en vertel ons welke hotspots hier absoluut nog tussen moeten staan. Thank you!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in