Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De 10 mooiste ballonvaarten ter wereld!

Laatste update: 2 augustus 2022  ◦  5 juli 2019 door Foto van Remi Remi  ◦  6947 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
.

Overal ter wereld zijn verschillende landschappen op andere manieren te bewonderen. Als je gaat wonen of werken in het buitenland heb je de kans om meer van de wereld te zien. Als je het eens van een andere kant wil bekijken, hebben we hier een mooie lijst voor je. Dit zijn volgens ons de mooiste plekken om een ballonvaart te maken in het buitenland!

Je gaat wonen of werken in het buitenland en wilt in vogelvlucht alles van het land bekijken. Wat komt er dichterbij een vogelvlucht dan een ballonvaart? We hebben de 10 vetste spots voor een ballonvaart op een rijtje gezet voor je. Normaal gesproken spammen we je niet met afbeeldingen, maar we konden het hier niet laten. Laat je inspireren voor een ballonvaart als je gaat wonen of werken in het buitenland! 

Cappadocië, Turkije

Hier in Turkije kan je genieten van de beste zonsopgang. Je zal zeker niet de enige zijn die dit wil aanschouwen vanuit een luchtballon, want de vaart in Cappadocië is wereldberoemd! Een uitzicht over de rotsen en de valleien is er eentje zoals die in het sprookjesboek staat. De prijs voor een ballonvaart is ongeveer €130,- tot €250. 

Chateau d’Oex, Zwitserland

Wie denkt aan Zwitserland denkt aan skiën, chocolade en horloges en het prachtige landschap. Midden in de Zwitserse Alpen genieten van een ballonvaart? Dat kan! Tijdens een festival? Dat ook nog! Jaarlijks vindt hier namelijk een ballonvaartfestival plaats en dat levert prachtige plaatjes op. Je kan mee in de ballon voor ongeveer €250.

Yarra Valley, Melbourne

Vlakbij Melbourne ligt de Yarra Valley. Hier kan je te midden van de vallei een ballonvaart maken terwijl je alle wijngaarden en het bergachtige landschap kan bekijken. ’s Ochtends zie je de zon rustig tevoorschijn komen boven de bergachtige horizon terwijl je boven het ochtenddauw zweeft.  Een must do als je hier in Australië bent. Hier kan je al bij zijn voor ongeveer €250 tot €350.

Bagan, Myanmar

Het relatief niet-toeristische Myanmar herbergt het fantastische Bagan. Een tempelcomplex met meer dan 2000 tempels en nog eens 2000 ruïnes. Een ongelooflijk aangezicht vanuit een ballon. Ook hier worden de vluchten gemaakt in de ochtend en zorgt de ochtendmist voor een stukje extra mystiek. Hier zweef je boven de duizenden tempels en de ene is nog mooier en spectaculairder dan de ander. Je legt hier ongeveer €320 neer voor een droomvlucht! 

Noordkaap, Zuid-Afrika

Een redelijk niet-toeristisch stukje Zuid-Afrika. Het staat vol met wijngaarden en de wilde dieren in het natuurreservaat zijn makkelijk te spotten vanuit de ballon. Je zal ook boven de rivier varen en de watervallen tegenkomen. Die zijn echt spectaculair! Als je in Zuid-Afrika bent, is dit een echte aanrader! 

Serengeti, Tanzania - kenia

Een ballonvaart over de Serengeti is meer een safari dan een ballonvaart! Het enorme uitgestrekte landschap, dorre bomen en graslanden à la Lion King en een schat aan wildlife. Spot de wilde dieren niet vanuit je Jeep of tijdens een wandeling, maar vanuit de lucht tijdens een ballonvaart. Weer eens wat anders, maar zeker de moeite waard. De prijzen starten vanaf de €500. 

Letchworth State Park, Verenigde Staten

Voor ongeveer €250 verzeker jij je van een plekje in de luchtballon in New York State. Een ruig stukje Amerika met watervallen, ruige bebossing en de slangvormige Genesee rivier. Letchworth State Park wordt niet voor niks de Grand Canyon van het oosten genoemd. 

Luxor, Egypte

Een van de goedkopere uit de lijst. Tussen de €20 en de €150 wordt er gevraagd voor een ballonvaart rond de ruïnes van Luxor. Egypte ademt de oudheid in al zijn glorie. Langs reusachtige beelden van duizenden jaren oud, volledig uitgegraven steden, graftombes en mooi bewaard gebleven tempels. Vanuit de luchtballon is dit echt magisch om te bekijken. 

Filzmoos, Oostenrijk

Van 12 januari 2020 tot en met de 17e, is het genieten geblazen in Salzburgerland! Hier wordt de jaarlijkse DOPGAS Balloon trophy gehouden. De hemel fleurt op als een kleurrijk schilderij door alle varende luchtballonnen. De rest van het jaar is het hier in Oostenrijk ook mogelijk om een ballonvaart te maken in dit prachtige landschap! Echt genieten.

Yangshuo, China

Hier kan je in het Karstgebergte genieten van een zonsondergang om ‘u’ tegen te zeggen. Boven de wolken of de mist uit, vlieg je tussen de bergtoppen door. Je voelt je zo vrij als een vogel; Nelly Furtado zou er een liedje over kunnen schrijven. Voor ongeveer €100 zit je al in een mandje! Wij zeggen, doen! 

Heb jij een prachtige ballonvaart gemaakt die niet in ons lijstje staat? Laat het even weten, dan kunnen we deze er eventueel nog bij zetten.


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in