Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De vijf leukste koffie hotspots in Parijs!

Laatste update: 27 januari 2023  ◦  11 oktober 2019 door Foto van Femke Femke  ◦  3864 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
De vijf leukste koffie hotspots in Parijs!

Wie denkt aan Parijs denkt als gauw aan de Eiffeltoren, de Sacré-Cœur en de Champs-Élysées. Ga je binnenkort wonen en werken in Parijs? Vergeet naast het spotten van die bezienswaardigheden ook niet om jezelf zo nu en dan te trakteren op een goede kop koffie met een lekkernij uit de Franse patisserie of een heerlijke lunch met versgebakken brood. Voor de échte koffiesnobs hebben wij een lijst gemaakt met de vijf fijnste koffie hotspots in Parijs.

5 Trustpilot-sterren Review van

Uitstekende ervaring

Ik ben heel blij met de hulp die ik gekregen heb van de medewerkers bij Yobbers! De recruiter was heel vriendelijk en hielp me bij al m'n vragen. Ze zocht samen met mij wat de beste opties waren voor mij wat me echt een goed gevoel gaf omdat ik eerst zelf nog niet wist wat ik wou gaan doen. Ze heeft me echt nog enthousiaster en meer zeker gemaakt over m'n keuze! ..lees meer

29 mei 2021

#1 Honor Café

Verscholen in een binnenplaats tussen winkels als Burberry en Hermes drink je misschien wel de allerbeste koffie van Parijs. Honor Café is de eerste en enige openlucht koffiebar van Parijs en een fenomeen onder de locals. Op welk tijdstip je ook komt, er staat altijd wel een rij locals te wachten voor een goede koffie-to-go. Als je gaat werken in Parijs is deze spot echt een aanrader om je werkdag mee te beginnen. Heb je iets meer tijd? Ga dan lekker zitten onder de luifel, want buiten hele goede koffie is er huisgemaakt gebak en kun je er ontbijten en lunchen. Op de kaart vind je een selectie heerlijke lekkernijen. Niet Frans, wel belachelijk lekker! 

 

Honor Café is een op 10 minuten lopen van metrostation Madeleine. 

54 Rue du Faubourg St Honoré, 75008

#2 Ob-La-Di

Bij Ob-la-di ben je, naast of course voor een goede kop koffie, aan het juiste adres voor een overheerlijk ontbijt of lunch (lees: yoghurt met granola, avocadotoast, scones en ga zo maar door). Deze koffie-ontbijt-lunch-spot vind je in het 3e arrondissement dichtbij één van de allerleukste wijken, Le Marais. Om een plekje te bemachtigen, moet je wel op tijd zijn; dit mini-zaakje heeft namelijk maar een paar tafeltjes tot zijn beschikking. 

 

Tip! Ben je uitgegeten? Loop dan verder naar de superleuke conceptstore Merci. 

 

Vanaf het grotere metrostation Republique is het een kleine 10 minuten lopen naar Ob-la-di. 

54 Rue de Saintonge, 75003 

3# Holybelly

In het 10e arrondissement én in dezelfde straat vind je niet één, maar twee koffie hotspots van Holybelly. Wanneer jij gaat werken in Parijs en een dag vrij hebt, spreek dan zeker eens met vrienden of collega’s af in deze zaak. Voor overheerlijke pancakes met vers fruit, noten en ahornsiroop, daily specials, goed gebrande koffie of craft beer mag je aankloppen bij de locatie op nummer 5. Bij de andere locatie vind je seizoensgebonden ontbijt, shared plates, specialty koffie en geen bier, maar wijn! Het succes van Holybelly is, zoals ze zelf zeggen, te danken aan de combinatie van goed eten, lekkere koffie en uitstekende service (met een glimlach). 

 

Van het metrostation Jacques Bonsergent ben je binnen no-time bij één van deze leuke hotspots in Parijs. 

5 Rue Lucien Sampaix, 75010 

#4 Ten Belles

De donkerblauwe muren en de schattige houten buitenkant van Ten Belles zijn moeilijk te missen wanneer je op zoek gaat naar deze koffie hotspot in Parijs. In deze kleine, maar fijne zaak combineer je een lekkere cappuccino met kraakvers brood (ze bakken alles zelf), homemade zoete gebakjes of kleine lunchgerechten. Na je koffiestop slenter je verder langs het kanaal of richting de wijk Le Marais. 

 

Het dichtstbijzijnde metrostation bij Ten Belles is Jacques Bonsergent of Colonel Fabien.

10 Rue de la Grange aux Belles, 75010

#5 Télescope Café

De laatste, maar zeker niet de minste koffie hotspot in Parijs is Télescope Café. In deze spot vind je van maandag tot en met vrijdag koffiesnobs die echt voor kwaliteitskoffie komen. De menukaart is met een kleine selectie zoetigheden bescheiden, maar zeker niet slecht. Kies bijvoorbeeld voor het bananenbrood of een verse croissant. Oh, wifi is er trouwens ook niet! Zo blijft de focus bij een goede kop koffie én misschien een leuk gesprek met één van de barista’s. 

 

Neem de metro naar Pyramides en vanaf daar is het nog geen 5 minuten lopen naar Télescope Café. 

5 Rue Villédo, 75001 

Werken in Parijs

Wat vind je van deze blog?

hotspots Parijs Frankrijk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in