Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

Deze steden moet je zeker eens bezoeken in je leven!

Laatste update: 3 augustus 2022  ◦  6 september 2019 door Foto van Remi Remi  ◦  3 minutes leestijd
Steden die je eens zou moeten bezoeken in je leven!

Je hebt vast niet alleen maar stil gezeten en vast al wat van je bucketlist gestreept. In deze blog geven we je enkele tips. Een opsomming van plekken die je eens gezien moet hebben bestaat niet alleen maar uit de tropische, paradijselijke of ongerepte uithoekjes die een bezoek waard zijn om verschillende redenen. Deze lijst laat je ook zien dat sommige plekjes om de hoek niet vergeten mogen worden. De 10 niet te missen steden en hun trekpleisters hebben we opgesomd voor je.

Casablanca, Marokko

Ooit was de stad minder bekend dan de gelijknamige film, maar gelukkig is dit ondertussen veranderd. De havenstad in Marokko biedt veel meer moois dan je zou verwachten. Hoogtepunt van deze stad is de enorme moskee aan de Atlantische Oceaan. Dit is de op vijf na grootste moskee ter wereld en als één van de twee enige moskeeën bovendien toegankelijk voor niet-moslims. De minaret is wel de hoogste ter wereld met 210 meter. 

Casablanca in Marokko

Mont Saint Michel, Frankrijk

Als je gaat wonen of werken in Frankrijk denk je al gauw aan de steden Parijs, Lyon, Nice of Marseille, maar dit pareltje aan de westkust is zeker het bezoeken waard. Midden in de horizon duikt een fantastisch kasteel op uit het water. Het eiland, vroeger in z'n geheel omgeven door water, is tegenwoordig verbonden met het vaste land door middel van een brug. Een nachtje doorbrengen op het eiland kan ook in één van de hotels.

Lhasa, China

In China kom je terecht in een compleet ander wereld en in Lhasa komt dit goed tot uiting. De traditionele hoofdstad van Tibet is een karakteristieke plek. Het ligt in een deel van de Himalaya en het hoogste punt van de stad is aangekleed door een geweldig paleis! De Potala is opgebouwd uit een wit en een rood paleis. Het Tibet museum in Lhasa en de Pelgrimroutes in de stad zijn mooie trekpleisters.

Granada, Spanje

Als je gaat werken in Spanje, is een uitstapje richting Granada zeker de moeite waard. Vanuit Sevilla en Málaga is het goed bereikbaar. In Granada staat één van de beroemdste bouwwerken van Spanje. Het Alhambra is een enorm paleis. Het is een mix van Islamitische, Katholieke en Moorse (bouw)kunst. Als je een bezoek wilt brengen, moet je van tevoren wel even boeken omdat UNESCO een quotum stelt aan het aantal bezoekers per dag.

Granada in Spanje

Vaticaanstad, Italië

Als je gaat werken in Rome, dan is dit een must-see! Vaticaanstad is een magisch stukje bouwkunst omgeven door de stad Rome. Het gebouwencomplex zit vol met kunstwerken van de grootste artiesten die geleefd hebben. Op het Sint Pietersplein vindt elke zondag om 12:00 uur een dienst plaats. Als je de Paus eens wilt zien in levende lijve dan is dat je kans! 

Vaticaanstad in Italië

Sydney, Australië 

Een plaatsje die op de bucketlist van velen al is afgestreept is Sydney. Het is niet de hoofdstad van Australië, maar wel de grootste stad van het land! De meest bekende bezienswaardigheid is natuurlijk het Opera House. Hier kan je een rondleiding krijgen door het gebouw met meer dan 1000 verschillende ruimtes! Een dagje strand is hier ook goed te doen, denk bijvoorbeeld aan Bondi Beach... mooi weer is het bijna het hele jaar!

Lissabon, Portugal

Zon, zee, strand! Als je een stuk dichter bij huis gaat wonen of werken is Lissabon een fantastische plek! Bijna het hele jaar is het hier mooi weer en in Europa is het de stad met de meeste zonuren van Europa. Voor een mooie tour door de stad pak je tramlijn 28. De trip neemt je mee door mooiste wijken en straten. 

Praag, Tsjechië

Als je gaat wonen of werken in Tsjechië, is een bezoekje Praag een must-do. De stad staat vol met oude eeuwenoude gebouwen, kerken en kastelen. De gouden stad, zoals Praag wordt genoemd omdat het als één van de mooiste steden van Europa wordt beschouwd, is een fantastische bestemming en ook nog eens goedkoop. 

Praag in Tsjechië

Bagan, Myanmar

Wel eens een kerkje, moskee of andere tempel bezocht? In Bagan staan meer dan 2000 tempels! Met een ballonvaart kan je vanuit de lucht alle tempels fantastisch bekijken. Boek deze ballonvaart bij zonsopkomst of -ondergang en je krijgt de mooiste plaatjes! 

Boedapest, Hongarije

Een enorm mooie stad en ook niet te duur. Voor een klein prijsje zit je de hele dag lekker op een terrasje als je wilt. Het gigantische parlementsgebouw is erg indrukwekkend, maar je moet vooral een kijkje nemen in Boedapest om te relaxen. De badhuizen zijn fantastisch! Er zijn meer dan 100 baden in de Hongaarse hoofdstad! Genieten maar!

Dit is natuurlijk onze persoonlijke selectie. Suggesties horen we vooralsnog altijd graag!


Wat vind je van deze blog?

reizen inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in