Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

Dit zijn de 8 mooiste hotspots in Valencia!

Laatste update: 21 februari 2023  ◦  1 juli 2021 door Foto van Gooitzen Gooitzen  ◦  3 minutes leestijd
Dit zijn de 8 mooiste hotspots in Valencia!

Viva la Valencia, de stad waar dromen werkelijkheid worden. Ga jij werken in Valencia? Dat is onwijs gaaf. De Spaanse stad heeft alles wat het zou moeten hebben. Speciaal voor jou hebben wij de mooiste hotspots van Valencia op een rijtje gezet. Pak je pen, een notitieblok en laat je inspireren!

First things first

Voordat jij gaat werken en wonen in Valencia geven wij alvast de eerste (en belangrijkste?) tip mee. Probeer een tweedehands fiets op te kop te tikken. Valencia is een vlakke stad en rijk aan fietspaden. Op de fiets ontdek jij binnen een no-time alle hotspots die deze prachtige stad te bieden heeft.

Het Turia Park in Valencia

Dit is dé plek waar jij tot rust kan komen na een dag werken in Valencia. Het prachtige stadspark is zo’n 9 kilometer lang en ligt in het midden van de stad. Met mooi weer kun je hier heerlijk wandelen, fietsen, picknicken, sporten, en nog veel meer.

Bioparc

Nu jij toch lekker aan het fietsen bent in het Turia park dan is een bezoek aan het Bioparc zeker een must-do. Het Bioparc is een dierentuin en ligt in het westen van het park. Deze dierentuin is anders dan anders. Het is namelijk opgedeeld in vier verschillende ecosystemen, elk met zijn eigen diersoorten. Vergeet je camera niet en scoor hier fantastische vakantiekiekjes.

Torres de Serranos

De Torres de Serranos, de plek waar de tijd stil staat. De eeuwenoude Valenciaanse toren is één van de historische stadspoorten van Valencia en kent een lange geschiedenis. Maar dit is niet de reden dat jij hier naar toe moet gaan. Uitzicht! Vanaf de Torres de Serranos heb je een prachtig uitzicht op Valencia. Dit is dé plek waar de tijd even stil staat en waar jij een prachtige Instagram-worthy foto kunt scoren. Vergeet niet om van het uitzicht te genieten!

Mercado Central

Deze plek is wellicht iets toeristisch, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. De Mercado Central is één van de grootste overdekte markten van Europa. Hier vind je werkelijk alles, maar bovenal: onwijs lekker (en veel) eten. Denk hierbij aan lokale smaakmakers zoals Sinaasappels, gamba’s, diverse vissoorten, olijven, paella en nog veel meer. 

El Carmen

El Carmen is eén van de oudste wijken van Valencia. Waan je door de smalle kronkelstraatjes van deze prachtige Spaanse stad, ontdek de mooiste graffiti kunstwerken en duik in eén van de vele, gezellige en authentieke restaurants, barretjes en cafés van El Carmen. Ontdekt de secret spots van El Carmen en maak je vrienden jaloers!

Agua di Valencia

De Agua di Valencia is geen hotspot, maar wel een drankje waarvan je smaakpupillen op hol slaan! De Valenciaanse cocktail is vrijwel overal te krijgen in de stad. Cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker: de gouden formule voor een leuke avond! You got this! 

Ruzafa

Last but not least, Ruzafa! De zuidelijk gelegen Valenciaanse wijk is eén van de hipste wijken van Valencia. Ruzafa is de plek waar trendy en traditioneel samensmelten. Daarnaast is de Valenciaanse wijk rijk aan mooie gebouwen, authentieke Spaanse architectuur, veel verschillende restaurants, terrasjes, bars en zelfs een arena met stierenvechters. Ben jij meer een cultuursnuiver? No problemo! Livemuziek, culturele activiteiten en theater: Ruzafa heeft het allemaal. Wanneer jij gaat werken in Valencia is een bezoek aan deze prachtige wijk zeker iets wat je moet doen. En met je zojuist gescoorde fiets gaat dit helemaal goed komen! Vamos. 

Ben jij zelf in Valencia geweest en weet jij nog een hotspot die absoluut in dit lijstje thuishoort? Laat het dan weten in de reacties.

Deze blog is geschreven in samenwerking met WeWow!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in