Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De leukste hotspots in Johannesburg, Zuid-Afrika!

27 juli 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  1716 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Het indrukwekkende Johannesburg heeft het allemaal. Een rijke geschiedenis, talloze natuurparken, heerlijk eten en de bekende Big Five. Werken in Zuid-Afrika is dan ook echt een onvergetelijke ervaring! Wanneer jij gaat werken in Johannesburg wil je natuurlijk niets missen van al het moois. No worries, speciaal voor jou verzamelden wij de 10 leukste hotspots in Johannesburg. Lezen, opschrijven en gáán!

5 Trustpilot-sterren Review van

Aanrader!

Het sollicitatieproces ging heel snel. Na 2 dagen werd ik gebeld door een medewerker van Grenzelooswerk die mij vriendelijk te woord stond. Zij legde mij uit hoe het sollicitatieproces ging en beantwoorden al mijn vragen. Binnenkort ga ik naar het buitenland toe voor seizoenswerk. Grenzelooswerk is zeker een aanrader als je opzoek bent naar werk in het buitenland! ..lees meer

18 februari 2020

1. Apartheid Museum

Wanneer jij gaat werken in Johannesburg is het Apartheid Museum een absolute niet-te-missen bezienswaardigheid. Hier ontdek je de donkere geschiedenis van de apartheid. Zodra je het museum binnenkomt ervaar je gelijk hoe dat voelt.. bezoekers ontvangen een entreepas met ‘White’ of ‘Non-White’. Zet dit indrukwekkende museum zeker op je ‘to-do list’!

2. 44 Stanley

Stanley 44 is ook wel het SOHO van Zuid-Afrika. Denk aan hippe design studio's, lekkere brunch plekjes (vergeet de mimosa’s niet), gezellige cafeetjes en leuke winkeltjes. Echt waar, deze bruisende wijk is de perfect place om te bezoeken wanneer je een dagje vrij bent van je werk in Johannesburg.

3. Pilanesberg National Park

Het Pilanesberg National Park is het walhalla voor de echte Big Five fan! Ongeveer het Krugerpark 2.0, maar dan iets rustiger (hoef je ook niet in de file te staan bij de olifanten, wel zo fijn). Spot hier de bekende olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns. Get ready voor een onvergetelijk wildlife avontuur. Je kunt nu ook vanuit een ballon de Big Five spotten, Hallo luchtballon-safari! 

4. Pablo Eggs-Go-Bar, Melville

Op zoek naar een leuk restaurant? Coffee and cake, breakfast, lunch, brunch? Het kan hier allemaal! Bruisend café? Check. Héérlijke (vegan) gerechten? Check. Een inrichting om u tegen te zeggen? Check. Kortom. Ga dat zien. 

5. Jackson’s Real Food Market And Eatery

Naast dat het een super trendy supermarkt is, kun je hier ook nog ontzettend lekker eten. Wat dacht je van een low fat green acai bowl of een vegetarische bietenburger? Tel daar een cappuccino of cocktail (Margarita, aanrader!) bij op en je komt hier niet meer weg. Niks meer aan doen. 

6. Museum Of The African Diaspora (MOAD)

Weer even genoeg gegeten en wel klaar voor een beetje cultuur snuiven? Liefhebbers kunnen het Museum Of The African Diaspora bezoeken wanneer zij gaan werken in Johannesburg. Saai, oldschool en stoffig? Dat zeker niet. Dit museum is de place to be voor de moderne Afrikaanse kunst, cultuur, mode en design. Leuke bonus, op donderdag is het museum gratis (altijd leuk meegenomen toch?). Afvinken maar!

7. Neighbourgoods Market, Braamfontein

Ben jij net zo’n foodlover als ons? Breng dan na je werk in het weekend zeker even een bezoekje aan de Neighbourgoods Market in Johannesburg! Dit is dé plek voor het beste van beide werelden: hier vind je tientallen kramen met lokale en internationale gerechten om je vingers bij af te likken. Oh my...

8. Spilt Milk

Spilt milk is een hip, urban en ietwat healthy tentje. Hier kom je voor een all-day breakfast menu (houden we van) en de lekkerste koffie. Dit leuke cafeetje is ab-so-luut een bezoekje waard wanneer jij gaat wonen en werken in Johannesburg! You will not regret it

9. The Fat Zebra

Ben jij een typische breakfast lover? Dan moet je hier zeker een keertje naar toe! Je hebt hier keuze uit verschillende bowls, pannenkoeken, smoothies en noem maar op. Yes please, zo lekker. Daarnaast is het ook zeker een leuk plekje voor koffie een taartjes. Reserveren maar!

10. The Maboneng Precinct

Een prima plekkie om je creatieve brein weer even te prikkelen. The Maboneng Precinct is één van de hipste wijken van Johannesburg. Aanschouw hier de streetart van waanzinnige kunstenaars. Afijn, ook een uitstekende plek om een nieuw kiekje te maken voor op Instagram.

We hopen dat je een onvergetelijke tijd gaat hebben wanneer je gaat werken in Johannesburg! Ben jij al bij één van deze hotspots geweest of ken je nog andere leuke ‘must-visit places’ in Johannesburg? Laat het dan vooral in de reacties weten en vertel ons welke hotspots hier absoluut nog tussen moeten staan. Thank you!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in