Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

Psst.. Dit zijn de leukste speakeasy bars in Europa!

Laatste update: 1 maart 2024  ◦  18 december 2019 door Foto van Vera Vera  ◦  5 minutes leestijd
Werken in het buitenland

In veel Europese steden zijn de speakeasy bars al enige tijd een bekend fenomeen. Voor de ontstaansgeschiedenis van deze bars, gaan we een tijdje terug in de tijd, namelijk naar de jaren ’20’ in de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten gold een verbod op de verkoop en productie van alcohol. De drooglegging moest alcoholisme uitbannen, daarom werden er verschillende ‘geheime’ bars opgericht. Deze bars bevonden zich op moeilijk vindbare locaties, daarnaast had je vaak een wachtwoord nodig om de bar binnen te komen. In de huidige speakeasy bars worden geen illegale praktijken meer uitgevoerd, maar het concept is hetzelfde gebleven. Verschillende steden in Europa hebben op dit moment een speakeasy bar en de leukste zetten we voor jou op een rijtje! We geven je enkele tips over hoe je deze speakeasy bars kunt vinden, maar de rest mag je over laten aan jouw inner Sherlock Holmes. Zo maak jij je periode van werken in het buitenland tot een unieke ervaring!

Mercy Brown in Krakau

Één van de best bewaarde geheimen van het nachtleven in Krakau is de verborgen cocktailbar Mercy Brown. Mercy Brown is de eerste speakeasy cocktailbar in Krakau. De bar zit in het Smakolykj restaurant, wat overigens ook een aanrader is om naartoe toe te gaan! Je kunt binnenkomen door een geheime ingang en vooruit, een kleine hint: kijk bij de garderobe! De bar is ingericht in jaren 20 stijl. Af en toe vinden er ook burleske en andere optredens plaats. Bij deze raden we je wel aan om vooraf even te reserveren. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Misschien is werken in Krakau wel iets voor jou!

Reingold in Berlijn

Deze speakeasy bar bevindt zich in de Berlijnse wijk Mitte, in deze wijk zijn ook de meeste bezienswaardigheden te vinden en Mitte is uitgegroeid tot het meest toeristische centrum van Berlijn. De bar is gelegen achter een onopvallende deur en je moet aankloppen om binnen te komen. Bartenders in originele outfits staan hier een overheerlijke cocktail voor jou te shaken. Dar bar is dagelijks geopend vanaf 19:00 uur en ze hebben maar liefst 160 verschillende cocktails! Wanneer jij gaat werken in Berlijn, moet je hier toch minimaal één keer een cocktail hebben gedronken! De cocktail is trouwens ontstaan in de tijd van speakeasy’s. De smaak van alcohol moest natuurlijk verbloemd worden, daarom deden bartenders limonade en vruchten in het drankje. En zie daar: de eerste cocktail was geboren!

Apotheke in Valencia

In de eerste speakeasy bar van Valencia genaamd Apotheke serveert men heerlijke cocktails en culinaire hapjes als een lekker bijgerechtje. Voor een unieke ervaring, bezoek je Apotheke wanneer er live soul-of jazzmuziek speelt. De sfeer in Apotheke is romantische en tegelijkertijd mysterieus, het lijkt alsof je in een andere tijd bent belandt. Ook dit is een populaire plek, dus reserveren van tevoren is zeker aan te raden. Leuk om te bezoeken met vrienden of wellicht je nieuwe collega’s? Benieuwd geworden naar onze vacatures in Valencia? Neem eens een kijkje op de site. Vamos!

5L in Sofia

Je zou het in eerste instantie zo voorbij lopen, want vanaf de buitenkant lijkt het net een woonhuis. De speakeasy bar 5L bevindt zich in een kelder, deze werd ooit gebruikt als bunker tijdens de Koude Oorlog. Wanneer je naar binnen gaat kom je in een soort boekenkast terecht, daar is een deur met 50 sleutels en één van deze sleutels is de juiste en zal je naar binnen leiden! We gaan je natuurlijk niet vertellen welke sleutel het is. Cocktails zijn hier ook niet super duur, dat is toch een leuke bijkomstigheid? Probeer eens een cocktail met rakia, de nationale drank van Bulgarije. Krijg je al in zin om te werken in Sofia?

Red Frog in Lissabon

Wanneer jij gaat werken in Lissabon mag je deze speakeasy bar absoluut niet overslaan. De bar is gelegen aan één van de duurdere straten in Lissabon ‘Avenida da Liberdada' en het zit achter een grote deur met een grote rode kikker erop. De cocktailkaart is opgesteld door een expert en hier staan heerlijke cocktails op met de meest verassende combinaties. De menukaart verandert voortdurend dus het is lastig om één aan te bevelen. Dus wij zouden zeggen, laat het over aan de fantasie van de barman! Ook deze bar heeft een jaren 20 stijl, net als de speakeasy bar’s van die tijd. Daarnaast is het er niet heel toeristisch en zijn er vooral veel locals te vinden. 

Vintage Cocktailbar in Dublin

Dublin staat bekend om zijn vele pubs, maar deze vintage cocktailbar is wel een pareltje! Ook deze speak-easy bar is niet makkelijk te vinden, maar het is zeker het zoeken waard! De bar is ergens te vinden in het temple bar district, tevens een van de populairste uitgaansgebieden van Dublin. De vintage cocktail club is de ideale plek om jouw stapavondje te starten. Je loopt er zo voorbij, want het zit achter een grote zwarte deur. Mocht je het echt niet kunnen vinden, dan kun je het altijd aan een local vragen. Krijg je al zin om te stappen en te werken in Dublin?

AnonymouS Shrink's Office in Praag

Deze cocktailbar heeft een hele bijzondere menukaart. De kaart is namelijk geïnspireerd op fobieën en mentale ziektes. Ja dat klinkt best creepy he? De menukaart bestaat uit fobieën, op de voorkant van de menukaart staat een omschrijving van de fobieën met aan de andere kant de behandeling om het te genezen, dit is dan de cocktail. Je weet dus niet wat je besteld, je kiest op basis van de fobie. Voor Praagse begrippen zijn de cocktails aan de dure kant, maar je betaalt natuurlijk ook voor de full experience. Een ervaring om nooit te vergeten wanneer jij gaat werken in Praag!

 

Black Swan in Boedapest

In Boedapest zijn Ruin bars heel populair. Deze(tijdelijke) pubs zijn vaak te vinden oude panden die leegstaan en zijn omgebouwd tot moderne bars met een trendy decor. Deze Ruin bars ga jij zeker een keer tegenkomen wanneer je gaat werken in Boedapest. De Ruin bars zijn dus een stuk bekender dan de speakeasy bars, maar we hebben toch een bar gevonden in speakeasy thema. Black Swan is te vinden in het feestdistrict van Boedapest, waar vele goedkope pubs en bar’s te vinden zijn. Helemaal niks mis mee natuurlijk! De Black Swan is een elegante bar die tegen deze trend in gaat. De prijzen voor de cocktail liggen in de Black Swan wat hoger, maar dat is het dan ook waard. Haal je mooiste outfit uit de kast en geniet van het nachtleven van Boedapest in de Black Swan!


Wat vind je van deze blog?

hotspots nachtleven inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in