Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De 10 leukste dingen om te doen in Belfast!

Laatste update: 3 augustus 2022  ◦  16 december 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  5 minutes leestijd
Werken in Belfast

Geef ons eens een reden waarom je in Nederland zou blijven als je ook kunt werken in Belfast: de meest bruisende stad van Noord-Ierland? Juist, die reden is er niet. Belfast is een super leuke stad dat bekend staat om de vele drukbezochte pubs, heerlijk eten en een rijke geschiedenis! Wanneer jij gaat wonen en werken in Belfast zul jij je er geen moment vervelen. Speciaal voor jou hebben wij een lijstje gemaakt met dingen die je kunt bezoeken en zien in het hippe en gezellige Belfast. En het fijne aan deze stad is, lopend is alles goed te doen!

5 Trustpilot-sterren Review van

Uitstekende ervaring

Ik ben heel blij met de hulp die ik gekregen heb van de medewerkers bij Yobbers! De recruiter was heel vriendelijk en hielp me bij al m'n vragen. Ze zocht samen met mij wat de beste opties waren voor mij wat me echt een goed gevoel gaf omdat ik eerst zelf nog niet wist wat ik wou gaan doen. Ze heeft me echt nog enthousiaster en meer zeker gemaakt over m'n keuze! ..lees meer

29 mei 2021

1. Bezoek de vele pubs!

Wanneer de zon onder gaat stromen de pubs vol met locals en toeristen. En met veel pubs, bedoelen wij ook echt veel. In elk smal steegje die Belfast rijk is vind je wel weer een klein gezellig kroegje! Leuke kroegjes zijn de Crown, Berts Bar, Spaniard en Dirty Onion. Een bezoekje aan de smalste pub van de stad mag ook zeker niet ontbreken na het werken in Belfast. Deze pub genaamd Bittles Bar staat bekend om de brede selectie aan lekkere bieren en whisky's! Laat je zeker adviseren over de Wishky’s, want daar hebben ze wel verstand van! Kortom; het is een fantastische bar met een geweldige sfeer. Ervaar het tijdens het werken in Belfast!

2. St. George's Market

Deze foodmarkt is één van de oudste attracties van Belfast en één van de beste markten in het Verenigd Koninkrijk. De foodmarkt is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend en absoluut de moeite waard voor een bezoekje. Ideaal voor een weekend uitje dus! Je vindt er heerlijk eten en drinken, maar ook live muziek en leuke stands met kleding en sieraden. Wat eten betreft… probeer eens een BAP (The Irish Breakfast Roll). Dit moet jij zeker geproefd hebben tijdens het werken in Belfast!

3. Titanic Museum

Het Titanic Museum in Belfast is ‘s werelds grootste Titanic bezoekerservaring, waarbij het verhaal van Titanic op een overzichtelijke manier wordt verteld. Het is een super interessant museum en iets wat je echt niet moet missen wanneer je in Belfast bent, woont en werkt. Het verhaal van de Titanic is bij ieder mens op deze planeet bekend en het spreekt een ieder aan. Maar als je in het museum bent zal het drama wat er zich toen heeft afgespeeld pas echt bij je binnendringen. Het is een heel interactief museum. De gehele geschiedenis van de Titanic kun je hier terugvinden: de opbouw en het ontstaan van de Titanic, de reis en de ontdekking van het wrak.

4. Shop till you drop

Wanneer jij gaat werken in Belfast kan jij als shopaholic je hart ophalen. Belfast heeft een super leuk winkelcentrum waar je de bekende modeketens hebt zoals de Zara, H&M, Primark, Stradivarius en de Pull & Bear. Maar daarnaast is er ook een grote mall, genaamd Victoria Square, te vinden waar jij een middag goed kunt spenderen. Je vindt er ontzettend veel winkels en restaurants, maar ook een bioscoop. Het grote warenhuis heeft vier verdiepingen met als dak een gigantische koepel. Vanaf de koepel heb je een prachtig 360 graden uitzicht over de stad!

5. Maak een roadtrip naar Causeway Kust

Indrukwekkende kliffen, prachtige landschappen en kletterende watervallen: zo kun je de adembenemende Causeway Kust het beste beschrijven. Absoluut een bezoekje waard dus. Als je ervoor kiest om deze roadtrip te nemen zul je beginnen in Belfast, lekker overzichtelijk. Je zult onderweg stoppen bij Gobbins Cliff Path, een pad wat door middel van onder andere bruggen je langs de mooie kliffen en grotten brengt. Daarna rij je door naar de Glens of Antrim, een regio bestaande uit negen valleien die aflopen naar de kust. Een waar plaatje! Ten slotte ga je naar het beroemde Giant's Causeway, een indrukwekkende formatie van grote rotsen die ook op de UNESCO-werelderfgoed lijst staat! Het verhaal er achter is dat Giant's Causeway is ontstaan door een vulkaanuitbarsting zo'n 60 miljoen (!) jaar geleden.

6. Fan van de serie Game of Thrones? Ga eens op een Game of Thrones Tour!

Ja, als fan wil je dit echt niet missen! Door de ruige kustlijnen en oude kastelen is Belfast (en Noord-Ierland in het geheel) hét perfecte decor voor mooie opnames voor de populaire serie. Je wordt gekoppeld aan een gids die je vol enthousiasme vertelt over Game of Thrones. Hij of zij neemt je mee langs alle plekken waar de serie is opgenomen. Het is overigens wel belangrijk dat je goed te been bent om de tour te kunnen doen. De serie is namelijk door de hele stad en omstreken opgenomen: veel lopen dus! 

7. Het stadhuis van Belfast is een insta waardig mooi plaatje!

Sinds 1906 staat dit mooie gebouw in Belfast en ook het gemeentebestuur zit er gevestigd. Je kunt er een rondleiding krijgen en de grote koepel van de binnenkant zien. Ook kom je langs de officiële (grote!) entree, de kleedkamers van de wethouders en de raadzaal! Rondom het stadhuis bevinden zich veel verschillende kantoren. De tuinen van het stadhuis zijn dus voor kantoormedewerkers een geliefde plek om van hun lunch te genieten! Wist je dat het stadhuis veel banden heeft met de Titanic? Je vindt er zelfs een speciale gedenktuin voor het gezonken schip, inclusief standbeeld. 

8. Black Cab Tour 

Op tour met een enthousiaste chauffeur/gids die je alles vertelt over het rijke leven van Belfast. Zie je dat wel zitten? Dan is deze Black Cab tour echt iets voor jou. Je kunt je handtekening zetten op de bekende vredesmuur en nog meer te weten komen over 'The Troubles'. Deze is hoogstwaarschijnlijk zelf ook betrokken geweest bij The Troubles en zal ook vertellen hoe hij of zij dit ervaren heeft. Wel op een zo'n neutraal mogelijke manier, zodat je zelf jouw mening kunt vormen over de geschiedenis van Belfast!

9. Street Art 

Ga je naar Belfast? Dan móét je een rondje door de stad hebben gedaan om de gaafste graffiti-kunstwerken te bekijken! Er zijn hier zelfs gehele tours aan toegewijd om jou langs de beste plekjes te brengen. De meeste van deze kunstwerken bevinden zich op grote gebouwen en zijn dan ook absoluut niet kleinschalig! Neem bijvoorbeeld The duel of Belfast: Dance by Candlelight. Misschien wel het grootste en indrukwekkendste stukje streetart van heel Belfast. Het is echt iconisch voor de rijke geschiedenis die Belfast kent! Een groot gedeelte van de streetart in Belfast is ook weer toegewijd aan de inmiddels bekende Troubles.

10. Peace Walls

Zin in een dagje Belfast en de geschiedenis van de stad ontdekken? Loop dan vooral langs de Peace Walls. Wanneer je locals zult vragen over deze muren zullen ze geheid met de term 'The Troubles' komen. De term die wij ook al een aantal keren eerder hebben benoemd in deze blog. Deze muren functioneerden in 1969 namelijk als afscheidingshekken tussen de protestanten en katholieken in Belfast, waar altijd gewelddadige rellen plaatsvonden. Er zijn zo rond de 3500 slachtoffers gevallen. Deze muren nemen samen in lengte zo’n 21 kilometer in beslag en zijn door de hele stad terug te vinden! Op de meeste plekken zitten deze vol met graffiti. Tegenwoordig vinden er veel discussies plaats of de muren wel of niet moeten blijven bestaan. Enerzijds zijn er mensen die vinden dat de muren verleden tijd zijn, anderzijds zijn er mensen die betwijfelen of het wel zo handig is om deze muren te verwijderen omdat ze bang zijn dat er misschien weer rellen zullen ontstaan.


Wat vind je van deze blog?

hotspots Ierland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in