Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

15 Mooiste uitzichten ter wereld!

Laatste update: 27 januari 2023  ◦  12 juni 2019 door Foto van Gooitzen Gooitzen  ◦  5 minutes leestijd
De 15 mooiste uitzichten ter wereld!

HOLY GUACAMOLE! Wat is de wereld toch een fantastische plek om te wonen, werken en reizen. Of het nou in het koude en regenachtige Nederland is, het bruisende New York of het natuurrijke Canada, elk land heeft zijn prachtige parels. En met parels bedoelen wij prachtige uitzichten. Uitzichten die niet in woorden uitgedrukt kunnen worden. Laat je inspireren met ’s werelds 15 mooiste uitzichten!

1. De Machu Picchu in Peru

De Machu Picchu in Peru is werkelijk adembenemend. De eeuwenoude stad stamt uit de tijd van de Inca’s en is zeker een aanrader om te bezoeken. De oude architectuur en het prachtige uitzicht van de nabijgelegen bergen zorgen voor een ongekende ervaring. 

Uitzicht vanaf de Machu Machu Picchu

2. Het Banff National Park in Canada

Je hebt vast wel eens een foto op Instagram of Facebook voorbij zien komen van het Banff National Park in Canada. Dit park is het oudste nationale park van Canada en ligt in de Rocky Mountains. Met zijn kristalheldere bergmeren en bossen die tot aan de bergtoppen rijken, is het Banff National Park de droom voor iedere wereldreiziger. Google maar eens op ‘Lake Louise’. 😉

3. Het Noorderlicht in Noorwegen

Als we spreken over het Noorderlicht dan schieten woorden te kort. Dit is iets wat je moet meemaken! Het Noorderlicht is een natuur fenomeen waar je werkelijk kippenvel van krijgt. Er zijn natuurlijke meerdere plekken waar je dit kan zien, maar wij raden Tromsø aan. Op zo’n 20 minuutjes lopen vanaf Tromsø heb je het Prestvannet meer. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op het noorderlicht in een prachtige omgeving. 

Spectacular Norway Northern Lights | National Geographic

4. Mù Cang Chai in Vietnam

Mù Cang Chai is een plattelandswijk in de Yên Bái provincie in het Noorden van Vietnam. Hier zijn de welbekende rijstvelden. Elk jaar, tussen september en oktober, veranderen de terrasvormige rijstvelden in de mooiste rijstvelden die je ooit hebt gezien. Als je gaat reizen in het buitenland - Azië in het bijzonder - dan is Mù Chai in Vietnam zeker een must-do! 

De rijstvelden van Mù Cang Chai

5. The Great Ocean Road in Australië

Zet deze maar alvast in je agenda. The Great Ocean Road is een lange weg langs de zuidkust van Australië. The Great Ocean Road staat voor 240 kilometer dromen die uitkomen. Adembenemende uitzichten, ruige kliffen, zandstranden, torenhoge rotsen, de zee die tot aan het einde van de horizon strekt en de zonsopkomst en zonsondergang. Vergeet je roadtrip buddy niet! Ben jij meer een avonturier? No problemo. Tijdens deze lange rit zijn er ook allerlei natuurparken – The Otways – en (surf)dorpjes te vinden waar jij heerlijk kunt relaxen. 

-

6. Het Torres del Paine National Park in Chili

Oh my! Het Torres del Paine National Park is werkelijk onwijs mooi. Woorden schieten tekort als we het hebben over dit natuurfenomeen in Chili. Het park ligt in het zuidelijkste puntje van Chili en ligt in de uitlopers van het Andes-gebergte. De natuur met zijn uitzichten zijn werkelijk buitenaards. Torenhoge bergen, rotsachtige landschappen, gletsjers en ijsblauwe meren treden op de voorgrond van het Chileense grondgebied. Thank us later! 

7. Het Yellowstone National Park in de Verenigde Staten

Het Yellowstone National Park is eén van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten. Maar het Yellowstone park is niet zomaar een park. Hier vind je namelijk duizenden warmwaterbronnen en geisers in het Upper Geyser Basin. Old Faithful is de beroemdste geiser. Ook is het park rijk aan rivieren, meren en dieren zoals bizons, wolven, zwarte beren, poema’s, coyotes, enzovoort. Onwijs gaaf, toch?

Five Must-See Attractions in Yellowstone | National Geographic

8. De Grand Canyon in de Verenigde Staten

Het Grand Canyon National Park is eén van de oudste parken van de Verenigde Staten. De aanwezigheid van de mineralen in de Rotswanden zorgen voor prachtige kleuren bij zonsopkomst en zonsondergang. Het populairste gebied van de Grand Canyon is de zuidzijde (South Rim). Hier scoor jij de mooiste foto’s!

-

9. De Niagara Falls in Canada

’s Werelds bekendste watervallen, de Niagara Falls. De Niagarawatervallen liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada en worden verbonden met de Rainbow Bridge. De Niagara Falls bestaat uit drie watervallen, de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Maak je borst maar nat, want je kunt de watervallen ook van dichtbij ervaren. Zo gaan er boottochten langs de Horseshoe Falls.

10. De Drakensbergen in Zuid-Afrika

De Drakensbergen is de reden dat jij wil werken en reizen in het buitenland. Dat Afrika mooi is, is een understatement. Zo ook de Drakensbergen in Zuid-Afrika. De Drakensbergen is een sensationeel berggebied met diverse bezienswaardigheden. Je vindt hier onder andere nationale parken, de Blyde River Canyon, de Tugela Falls en het Amphitheatre. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de Zuid-Afrikaanse Drakensbergen.

11. Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika

Kaap de Goede Hoop is het meest zuidelijk gelegen punt van het Kaapse Schiereiland. Dit is de plek waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de ongerepte Afrikaanse natuur, ruige kliffen, rotsen en bergen. Voor de ultieme ervaring rijden wij Cape Point aan. Hier lopen de ruige kliffen en rotsen langs de kustlijn. Hier kun je erg mooie foto’s maken! 

12. De Cliffs of Moher in Ierland

De Cliffs of Moher liggen iets dichter bij huis, namelijk in Ierland. De miljoen trekkende toeristentrekpleister is meer dan 8 kilometer lang en 200 meter hoog. Deze mag je zeker niet overslaan als je gaat rondreizen over de wereld! 

-

13. De Bac Son Valley in Vietnam

Als jij gaat rondreizen in Vietnam dan is Bac Son Valley zeker een must-do! Want wat is deze plek toch abnormaal mooi. De groene vallei, talrijke bergen en rijstvelden: het geheim voor een onvergetelijk avontuur in Vietnam. Neem je fotocamera mee, wandel door het pittoreske landschap en geniet van het uitzicht!

14. Bagan in Myanmar

Voor een fenomenaal uitzicht in Bagan moet je wel de lucht in, namelijk: met een luchtballon. Hoe gaat is dat?! Bagan is een eeuwenoude stad waar vroeger het boeddhisme heerste. Bagan heeft de grootste verzameling van boeddhistische tempels en ruïnes ter wereld. Deze kun je het beste vanuit een luchtballon bewonderen! 

Bagan in Myanmar

15. Wengen in Zwitserland

Wengen, een bergdorp in Zwitserland, beroemd om zijn hemelse uitzichten. De omgeving is een beeldschone Alpenlandschap met charmante huizen en besneeuwde bergtoppen. In de zomer contrasteren de weelderige hellingen met de sneeuw bedekte bergtoppen. Een fotogeniek met sneeuw bestoven landschap. Werken in het buitenland en tegelijkertijd het gevoel hebben dat je op vakantie bent? In Zwitserland kan het! 

-

Ben jij op een prachtig uitzichtpunt geweest maar zie je die hier niet tussen staan? Laat het ons hieronder weten in de reacties.


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in