Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

5 dagtrips vanuit Athene

Laatste update: 19 maart 2024  ◦  6 oktober 2021 door Foto van Isabel Isabel  ◦  1199 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Blogheader-daytrips-athene

Wil jij een bezoek brengen aan de Griekse hoofdstad Athene of ga jij wonen en werken in Athene? In deze blog beschrijven wij 5 van de leukste dagtrips die je vanuit Athene kunt maken. Ontdek tijdens jouw reis de omgeving en geniet van het mooie Griekenland!


 

1. Ontdek Kaap Sounion en bezoek de Tempel van Poseidon

We beginnen het lijstje met een bezoek aan de Tempel van Poseidon. Kaap Sounion ligt ten zuiden van Athene op ongeveer een uur rijden en is als dagtrip dus goed te doen. 

De rit er naar toe is, met de vele uitzichten, prachtig. Op Kaap Sounion staat de Poseidon Tempel, die dateert uit 44 voor Chr. De Atheners bouwden hier heiligdommen om hun goden te vereren. Bezoek deze indrukwekkende tempel en geniet van het prachtige uitzicht over de Egeïsche Zee.


 


 

2. Maak een zeiltocht naar het eiland Hydra

Hydra is een van de mooiste Griekse eilanden en is gemakkelijk per boot te bereiken vanuit Athene. De zeiltocht duurt ongeveer één uur en drie kwartier vanaf Piraeus. Dit leuke eiland heeft ongeveer 2.000 inwoners die zich vooral bezighouden met het toerisme en de visserij. Omdat het op dit eiland verboden is voor auto’s en motoren zie je hier veel ezels en paarden die voor het transport zorgen. Ontdek dit eiland met gezellige terrasjes, winkeltjes en een prachtig klooster dat je kunt bezoeken of neem een verfrissende duik in de (zwem)baai van Hydra.

3. Relax op het eiland Aegina

Anders dan de bekende toeristische trekpleisters is het eiland Aegina. Dit is een rustig Grieks eiland, maar daardoor niet minder gezellig! Aegina is vanuit Piraeus goed te bereiken met veerboot. Zo krijg je nog beter de Griekse sfeer mee. Je kunt natuurlijk ook de overtocht maken met een speedboot, dit duurt ongeveer 50 minuten. Inwoners van Athene bezoeken dit eiland graag in het weekend en velen hebben er zelfs een tweede huis. Aegina heeft verschillende leuke stadjes en dorpen, waaronder het pittoreske vissersplaatsje Souvala. Neem eens een kijkje op dit kleine maar fijne eiland!

4. Zwemmen in het meer van Vouliagmeni

Dit meer ligt op maar een half uurtje rijden van Athene. Je kunt er hele dag of een halve dag bijkomen en genieten van het warme water. Het meer wordt namelijk gevoed door een warmwaterbron. Maar dat is lang niet het enige bijzondere aan dit meer. Naast dat dit meer op 50 meter boven de zeespiegel ligt zijn de natuurlijke bewoners van dit meer de zogenoemde spa visjes. Aan het meer vind je ligbedjes, parasols en een fijn restaurant.

5. Verdwaal in het heiligdom van Delphi

Het oude heiligdom van Delphi is op 200 kilometer van Athene de laatste op het lijstje, maar absoluut een bezoek waard! Delphi is ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Athene. Delphi was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland. Mensen kwamen naar Delphi voor wijze raden. Dit heiligdom was gewijd aan Apollo, de god van de zon. Het Orakel van Delphi is het bekendste en drukste bezochte van de Griekse orakels. Een echte must see als jij gaat wonen en werken in Griekenland! 


 


Ben jij na het lezen van deze blog helemaal enthousiast over Athene, en wil je misschien wel gaan werken in Griekenland? Bekijk dan ook eens onze vacatures in Griekenland. Wie weet vind jij jouw nieuwe droombaan en kun jij deze daytrips van je lijstje gaan strepen! 


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in